Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nový život - 10.část

02. 09. 2004
2
0
1009
Autor
IsabelTorr

Čtetě a pište mi kritiky, ať vím jestli se vám to líbí!

5,

 

Když jí ráno probudil budík chvíli si připadala jako že celý včerejší den se jí jen zdál. Že se nic z toho nestalo a že to celé byl prostě jen jeden dlouhý a ošklivý sen.

Jenže modrý proužek z těhotenského testu jí znovu vrátil na zem. Pomalu se posadila na postel a pak se vyškrábala k oknu. Venku byl klid a zdálo se, že celé město ještě spí. Náhle se pod oknem, ale objevilo několik postav. Klárka poznala Sofii a Marka, ale třetí postava byla špatně vidět. Až po chvíli dokázala rozeznat Davidovu postavu, která nandavá tašky do auta. Věděla, že odjíždí a věděla, že včera se již rozloučili a tolik by si byla přála, aby ho neviděla odjíždět. Teď ale stála jako přibitá a nedokázala odtrhnout oči od muže, který v ní jako první dokázal vzbudit opravdovou lásku. Jenže teď odjížděl a ona ho nejspíše už neuvidí. Co měla dělat? Mohla zůstat stát u okna a sledovat jak její láska jede pryč a nebo mohla rychle běžet dolů a rozloučit se s ním dlouhým a posledním polibkem.

Nakonec zvítězila její láska a rozhodla se běžet za ním. Schody brala po třech a dveře otevřela takovou rychlostí, že světlo proti ní bylo pomalé. Ale i tak přišla pozdě. Jediné co viděla bylo auto, které se pomalu vzdalovalo… Chvíli tam stála jako bez duše a pak se raději stejně rychle vrátila, aby si jí Sofie s Markem nevšimli.

Hned jak zavřela dveře od svého pokoje padla na zem a brečela. V srdci měla tak prázdno jako nikdy. Ještě nikdy nepoznala ten zžírající pocit, který probíhal celým jejím tělem. Nedovedla myslet na nic jiného než na Davida a jeho mizící auto, které ho definitivně odvezlo pryč od ní.

V tom do pokoje vtrhla Sofie. Hned jak viděla Kláru klečet na zemi objevil se jí na obličeji znechucený výraz a naprosto bez jakéhokoliv citového zabarvení či zájmu pronesla, že by se už měla jít obléct, protože za chvíli musí jít do školy.

Když odešla Klárka se skutečně pracně zvedla z podlahy a šla se umýt a obléct. Asi po 15 minutách už byla v kuchyni za stolem a pokoušela se do sebe napasovat corn flakesy, které měla od Sofie připravené. Ale nenechte se mýlit. Atmosféra byla pořád stejně nepjatá.  Všichni se snažili společně konverzovat a co nejvíce se snažili dělat jakoby tu Klárka ani nebyla. A tak tam jen tak seděla a přemýšlela jak tu ty tři měsíce vydrží.
Renthal
05. 09. 2004
Dát tip
pěkný, citlivý, něžný... jako vždy. tip

chicoria
04. 09. 2004
Dát tip
Holka je to čím dál kratší, udělej to delší at si počtu:-))*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru