Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Růžové vize

05. 09. 2004
0
0
1349
Autor
Karabekian

Pár řádků o tom, čím si v posledních dnech prošlo více lidí, než jen já. Pár řádků o růžových vizích, které máme, když ráno vstáváme do nového dne..

7 hodin ráno. Chci vstát z postele, ale tělo mě zradí a já končím na zemi.. Všechno mě bolí, každičký sval, každičký kousek mého těla.. To z toho včerejšího tělocviku – začala škola a já po týdnech flákání a válení se v posteli skoro umírám při sebevětším pohybu, natož tak po dvou hodinách běhaní, skákání a dalších přiblblých činnostech. S ranním optimismem si dávám předsevzetí, že ta cigareta, co jsem si včera večer zapálila, byla poslední. Že to pivo, co jsem si dala, bylo poslední. Že budu chodit běhat. Budu cvičit. Budu jíst zdravě..

10 hodin. Po dvou hodinách strávených ve škole, po dvouhodinovém usilovném přemýšlení, začínám mít poněkud otrávenou náladu. Žaludek se nenápadně ozývá a říká si o dávku jídla. Vyndávám tedy z batohu nějaký ten suchar a jablko. No, rohlík se salámem to sice není, ale hlad je hlad..

12 hodin. Obědová přestávka. Čtyři hodiny za mnou a ještě další čtyři přede mnou. Všichni kolem si odbíhají zapálit, div že nesprintují za další dávkou nikotinu. Já svádím sama se sebou urputný boj a říkám si, že snad něco vydržím.

14 hodin. Další dvě hodiny za mnou. Jsem totálně přesycená informacemi. Kecy o maturitě, jež vedou všichni profesoři v každé hodině, bludy o tom, jak se musíme snažit, že máme před sebou nejdůležitější rok, už mi silně lezou krkem. Kvák. Hlava mi třeští, při každém pohybu se ozvou namožené svaly a připomínají mi tak stav mé fyzické kondice. Začínám všechno vidět černě.

16 hodin. S totálně otrávenou náladou konečně opouštím školu. Hlad mám, že by se dal krájet. Mám chuť na pořádný flák masa a kupu hranolek k tomu. A taky že si ho dám, až se konečně doplahočím domů! Kašlu na životosprávu. Kašlu na běhání. Kašlu na předsevzetí. Jdu si zapálit!!!


a2a2a
07. 09. 2004
Dát tip
bohužel, fejeton to není, je to zápis z deníčku

I_v_a_n_k_a
07. 09. 2004
Dát tip
fuj - kouřit!!!!!!!!! ale aspon pokus o skončenís tim hroznym zlozvykem...ale zpět k tvýmu fejetonku...fejeton to asi není,ale je to zábavný, pěkný a celkem to ujde...tip dám ale třeba až příště

Soptík
06. 09. 2004
Dát tip
pekny vypraveni:o))

Aaria
05. 09. 2004
Dát tip
A o tom to je:-))))

Fejetonu se to podobá jenom vzdáleně a to hodně mlhavě. Každopádně kouření škodí zdraví...

Dero
05. 09. 2004
Dát tip
r_m_m to vystihl naprosto ... :o)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru