Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ach

19. 09. 2004
2
0
1286
Autor
Cadbury

Nikomu neodhalím žádnou novinku,toho jsem si vědomá.

Člověk někdy zatouží zažít romanci jako z filmu.Tedy alespoň já určitě nejednou zatoužila.Většinou to bylo v období,kdy jsem probrečela noci a protoužila dni.Pak jsem se dívala na nějaký film a říkala jsem ach bože,kéž bych já někdy zažila takovou lásku.Žena má přítele.Už jsou spolu zdá se velmi dlouho,ale jsou šťastní, jen to sem tam někde vrzne.S postupem děje chápete,že to není jen sem tam a že už jsou spolu snad moc dlouho,že se to něco,proč jsou spolu vytratilo a už setrvávají snad jen z rozumových důvodů.A pak se v ženině životě objeví nějaký muž,se kterým prve nic mít nehodlá,ale nějak se jí to vymkne a ona začíná tušit,že našla to něco,co už dávno ztratila.Dost možná si teprve teď uvědomí,že to ztratila.A tak s tím novým mužem tráví nějaký čas a třeba dojde i k polibku,ale závazek ji nedovolí udělat nic víc a cítit nic víc,než by o tom svému příteli řekla.A teď jsou zde dvě možnosti a to,že záporná postava bude muž a nebo záporná bude žena.V prvním případě jsou ještě také dvě možnosti a to,že žena bude kladná a nebo absolutně kladná.Abych to vysvětlila, jestliže žena bude kladná,tak se po zdlouhavém zvažování odhodlá to příteli oznámit a vztah s ním ukončit.Jestliže žena bude absolutně kladná,tak po stejném zvažování dojde k názoru,že tenhle vztah si zaslouží pokračování a i přes to,že se možná na celý život připraví o lásku,tak s přítelem chce zůstat.A teď jsme tedy u toho,že její přítel je záporná postava,to znamená,že ať už se žena rozhodne jakkoli,nic z toho nepoužije,protože přítele zrovna ten den nachytá v posteli s jinou ženou.V druhém případě a to,že zápornou postavou bude žena je jen jedna možnost.Po dlouhém promýšlení se žena rozhodně dopřát si právo okusit novou lásku a zrovna toho dne,kdy se rozhodne oznámit to příteli,když  vejde do jídelny uvidí prostřený stůl,svíčky,víno a přítele,který ji jako v jiném světě přichází políbit ruku.Ať to v tom filmu dopadne jakkoli,vždycky to dopadne pro obě strany jak nejlíp může.

 

A já jsem si myslela,že snad může být příjemné tohle zažít,ale o tom, jaké to ve skutečnosti je se v romancích nevypráví.Chtěla bych zůstat stejně tak krásná,chápavá a rozumná jako hlavní hrdinka,ale tohle rozhodování dokáže vzít hodně.Krásu,pochopení i zdravý rozum.Chce o mně někdo natočit film?

 

Ach.
otmar
11. 10. 2004
Dát tip
život je jinej než film...bohudík/žel, spíš dík. i když to občas bolí...

Mahoney
21. 09. 2004
Dát tip
mně to přijde dobré - je tu hodně nevysloveného v posledních dvou větách záčátek mi přišel trochu nudnější, ale to je možná jen mou averzí k podobným filmům *

JiKo
19. 09. 2004
Dát tip
to je sakra povrchní a málo rozvedené. A jsou ještě další možnosti... ps: za interpunkcí se píše mezera

Dero
19. 09. 2004
Dát tip
No, mi tak při čtení napadlo ... {0 OR [2 AND (3 XOR 0) AND 1] AND 4} XOR {7 XOR [0 OR( 9 AND 3) OR 0]} ... Jiko ... z hlavy - výsledek? :op

Supr, prolog zabral, včetně upřesnění kategorie "soukromé úvahy". Škoda, že s nástupem internetu zmizela instituce deníku. Je ale dobře, žes to napsala hned a nemusel jsem tedy ten text číst v naději na úvahu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru