Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Letni otazka do placha pro Jana Palacha

05. 10. 2000
1
0
830

Dalsi pokus o text, tak se mi hlaste potencialni hudebnici.

Leto? Snad. Dobre tak k prehlidce divcich vnad. Bida a hlad. Hustej cernej mrak co jde z nej chlad. Vezmu si frak, tak jako magik, co u sluje mu stoji velkej drak. Co prodavaj na stanku to je brak, modry dziny a na nich cinskej prach. Z cernejch tmavejch ulic z tech jde strach, homelesaci, popelnice, velkej pach. Co by na to rekl Jan Palach? Sfoukl by sirku? Rekl:tady chci zit? A zacal by ...... klit.
Lasy
01. 05. 2003
Dát tip
Souhlasim taktez s Printem. Je to dobrý důvod k zamyšlení a musím říct, že takto často přemýšlím - jestli by ti hrdinové z různých stran barikád měli alespoň trochu dobrý pocit z vlastního oětování, když by viděli to co by viděli třeba dnes . . . Lasy*

Carodej
11. 10. 2000
Dát tip
Mně přijde celá vazba Palacha na ten text křečovitá.

Miracleion
10. 10. 2000
Dát tip
Souhlasím s Printem i s Pechem. Líbí se mi to, ač si myslím, že takhle by Palach nereagoval. Přesto je to velmi dobré - už jako důvod k zamyšlení. Co je svoboda a co ne? Za co stojí umírat a co je jen přehnaný heroismus a přílišný idealismus? Je sebeobětování způsob, jak pohnout lidstvem? Dokáže jedinec změnit dějiny? Ne, Palach není vůbec přežitý, Palach je to, co je v nás idealistického. Palach je člověkem v bestii a duší v těle. Přijde-li den, kdy Jan Palach bude přežit, bude to den, kdy lidstvo samo přestane mít jakýkoliv smysl. Hvězdné nebe nad hlavou a mravní zákon v nás je to, co se v odkazu Jana Palacha spojuje jedno s druhým a obojí pak s lidstvím jako základem nás.

Print
06. 10. 2000
Dát tip
Mulis: víš, co seš? Vůl!

mulis
05. 10. 2000
Dát tip
Palach už je přežitej

Rivka
05. 10. 2000
Dát tip
mulis: Asi jak pro koho:(

Mámalibor
05. 10. 2000
Dát tip
au,to pálííí-a bolí-to se zapomět nedá...

MM
05. 10. 2000
Dát tip
co by řekl dnes? že je tady "svoboda"... svoboda myslet si, co si myslí ostatní... je to lepší, než dřív. ale je to dobrý?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru