Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nový život - 12.část

04. 10. 2004
0
0
983
Autor
IsabelTorr

Po delší době se vrací Klára a Syndy!

K domu přišli jako nejlepší kamarádky a i Syndy se tak náhle začala chovat. Usmívala se, žertovala a vyprávěla Klárce všechny možné příběhy a často i tajnosti, kterým však Klárka málo kdy rozuměla…

Když otevřely domovní dveře zjistily, že doma nikdo není, a tak se Klára chystala jít do svého pokoje, zavřít se tam pod záminkou, že se musí učit a už nevyjít, jenže její plán nebyl stejný jako ten Syndyin. Ta naopak naplánovala společnou svačinu a pak společné učení v zahradě, z čehož se Kláře prostě nepodařilo vymluvit.

Odnesla si tedy jenom věci nahoru, převlékla se do pohodlnějšího oblečení a zase se vrátila do kuchyně, kde už Syndy připravovala zmrzlinové poháry. „It will super!!!“ mumlala si pod vousy Syndy, která stále úplně zářila štěstím.

Klára zakašlala, aby na sebe upozornila a Syndy se hned otočila a podala jí již hotový pohár. Klárka jí poděkovala a sedla si ke stolu. Za chvíli se k ní připojila i Syndy. Celou dobu něco vyprávěla a snažila se, co nejvíce zapojovat Klárku do rozhovoru. Ta ale příliš nerozuměla a navíc se jí představa, že by si měla s někým, kdo jí zhatil její první opravdovou lásku jen tak povídat, ale musela si připomenout, že rozhodla vydržet. Věnovala tedy Syndy zářivý úsměv a v tomto duchu s ní strávila celý den až do příchodu Sofie a Marka.

Z jejich reakce na její náhle přátelství se Syndy se Klárka docela obávala, ale nakonec byla překvapená. Oba rodiče, kteří asi už byli na povahu své dcery zvyklí to jen tak přešli a prostě se s Klárkou bavili jako by se nic nestalo. Jako by ještě nedávno nezničili Klářinu a Davidovu lásku. Jako by snad ještě nedávno nekřičeli na Kláru ty nejhorší nadávky a neposílali jí ke všem čertům…

Teď když byla Klárka zase zadobře se Syndy a rodiče viděli jak ta je z toho „přátelství“ nadšená jen to přešli a chovali se stejně kamarádsky jako před tím.

Po večeři se Klárka se všemi rozloučila s tím, že jde do svého pokoje a tam bude než půjde do postele. Všichni jí věnovali zářivé úsměvy a Syndy samozřejmě dodala, že za ní ještě přijde, aby jí dala dobrou noc. Klára se na ní taky usmála a řekla, že bude moc ráda, i když ta představa jí obracela žaludek vzhůru nohama.

Hned jak se za Klárou zavřely dveře padla na postel a tak jako poslední dobou každý večer začala plakat do polštáře. Tenhle výlet asi opravdu nebyl nejlepší nápad, ale na druhou stranu vždyť jsi poznala to, co jsi vždycky chtěla a to opravdovou lásku, tak proč si ztěžovat. Našeptával jí hlas v srdci, jenže Klárka ho rázně umlčela - „Lásku jsem si poznala, ale taky jsem o ní hned přišla, tak z čeho mám mít radost. Je lepší být nešťastně zamilovaná a navíc naprosto zakázanou láskou než nikdy lásku nepoznat?“ Na otázku však odpověď nepřišla a tak se Klárka zvedla a šla se vykoupat.

Když se konečně donutila vylézt z vody zjistila, že je už skoro deset hodin. Rozhodla se tedy jít si lehnout a zkusit se konečně pořádně prospat. Jenže její plány jako dnes celý den přerušilo klepání na dveře a sladký Syndyina hlásek, který žádal, jestli může vstoupit…


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru