Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Literární soutěž

11. 10. 2004
0
0
1180
Autor
Mone

 

SDRUŽENÍ RODÁKŮ A PŘÁTEL ŘEHČE


vyhlašuje IV. ročník literární soutěže


Ř E H E Č S K Á S L E P I C E 2 0 0 5.


Soutěž je anonymní a je určena neprofesionálním autorům České republiky bez věkového omezení. Soutěžící mohou zaslat své dosud nepublikované a do jiných soutěží nezaslané práce bez žánrového omezení (poezie, povídky, fejetony, glosy, historické práce atp.) v rozsahu maximálně 6 normostran textu (psáno na stroji nebo počítači). Vyhlašovatel má na mysli především příspěvky humorné, ve kterých nebude chybět legrace, nadsázka, ironie, recese, prostě sranda. Motto letošního ročníku :


ŘEHEČ A VESMÍR


aneb


PRVNÍ MEZIPLANETÁRNÍ SETKÁNÍ OBYVATEL ŘEHČE S MARŤANY.


Soutěž probíhá ve třech kategoriích, a to:

1.kategorie: práce týkající se Řehče, vítáme příspěvky s vesmírnou tematikou (např. řehečské úspěchy při dobývání kosmu, životopisy řehečských kosmonautů atp.),

2.kategorie: poezie na volné téma Život kolem nás a my,

3. kategorie: próza na volné téma Život kolem nás a my.


Soutěžící označí práce heslem, kategorií (do které práci přihlašuje) a přiloží zalepenou obálku označenou heslem, v níž uvede jméno a příjmení, rok narození, povolání, kategorii, adresu s PSČ a svůj podpis, kterým se zavazuje, že souhlasí s podmínkami soutěže. Soutěžní práci přiloží ve čtyřech výtiscích. Vyhodnocení autoři obdrží „humorné“ věcné ceny a diplomy. Vyhlašovatel si vymiňuje některou cenu neudělit, popřípadě dvě ceny spojit. Bude-li vydán sborník vítězných prací, obdrží jej vítězové zdarma. Vyhlašovatel si vyhrazuje použití soutěžních prací na propagaci pro další ročníky a uveřejnění prací ve sborníku bez nároku na honorář pro autory. Pokud se vyskytne zvlášť zdařilá práce, vítěz obdrží zvláštní cenu, Řehečskou kraslici, s právem používat titul kohout nebo slepice roku 2005. Dále bude udělena Cena řehečského čtenáře. Práce, které nebudou splňovat zadání soutěže, budou ze soutěže vyřazeny (např. příspěvky nepsané na stroji či počítači, větší rozsah práce atp.).


Uzávěrka soutěže je 20. ledna 2005.


Vyhlášení výsledků se uskuteční na jaře roku 2005 (počátek dubna). Sdružení rodáků a přátel Řehče se těší na Vaši účast v soutěži a všem účastníkům přeje potřebnou inspiraci. Řehči potom přeje ještě větší šíření slávy tohoto významného místa naší vlasti do všech koutů republiky. (Pro nezasvěcené uvádím, že blízko Řehče leží například okresní město Jičín).


Adresa na zaslání soutěžních prací: Dr. Václav Franc, K Hájku 1724, 509 01 Nová Paka (na obálku uveďte heslo - Řehečská slepice 2005) nebo na internetovou adresu rehec@seznam.cz (anonymita soutěžícího je pro porotu zachována v plném rozsahu i při zaslání práce e-mailem).



V Řehči 2.října 2004 Za SRPŘ: Václav Franc




andromeda
11. 10. 2004
Dát tip
jestli zbude cas, ráda se zúcastním......

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru