Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

A voda se zbarvila do ruda

14. 10. 2004
2
0
1303
Autor
Wizard

„Když Vám dá život pěstí a vy zůstanete ležet, zůstanete už navždy na dně“

„Zatracenej život.“ Rukávy sněhobílé košile se zbarvily do ruda a po tvářích stekly poslední slzy. Plameny ohně si naposledy zatančily na bledé tváři a nastala tma. Ticho, narušované jen pěnícími vlnami bylo až bolestné.

         Když východ slunce ozářil bezvládné tělo a paprsky světla započaly divoký tanec na okenicích, všechno skončilo. Jakoby neskončil jen jediný život, ale celý jeden svět. S jediným člověkem zemřel kus historie, část světa, zemřela kultura a víra, víra v sebe sama. A kdo si na mrtvolu se zaschlými slzami ve tváři za pár dní vzpomene? Na jeho hrobě bude slunce vysávat z kytek poslední doušky života, až skončí jako jejich tichý majitel. Proč je život tak krátký? A proč tak dlouhý? A žijeme vůbec? Není tohle jen sen ve vytouženém spánku mrtvých? A proč má smrtí všechno skončit? Každý konec přece začíná něco nového. Konec je vlastně začátek, všechno je naopak. Zadostiučinění? Proč ne. Bohaté nebudou žrát zlatí červi a nebudou hnít v lepší hlíně. Všichni nakonec skončíme stejně, ať už máme na hlavě zlatou nebo trnovou korunu.


Vaneta
15. 10. 2004
Dát tip
,,Skončil celý jeden svět,,....,,Proč je život tak krátký?A proč tak dlouhý?,,...,,zlatí červi,,...To je hodně dobré,jako celek se mi to líbí,co mi trochu nesedí je konec,poslední asi tři věci,ten je trochu moc vyhrocený,přehnaný,křečovitý... S prologem nesouhlasím...Není hanba upadnout,ale příliš dlouho ležet...Když dopadnem až na dno,máme se alespoň o co odrazit...

angel1
15. 10. 2004
Dát tip
taky si říkám kam se hrabat furt nahoru. Prej všude žijí lidé. Tak proč ne? T.

papouch
14. 10. 2004
Dát tip
ááálealeale to je mi depka :-) nutno vstát

Sunbunny
14. 10. 2004
Dát tip
je to dost depka...ale je to z tebe....to je důležité...mě taky lidi píšou neustále o "nutnosti vstát" a optimismu a blabla ale proč?...nechci jejich rady a ty určitě taky ne...jde přece o něco jiného...to jen taková poznámka...dávám ti típa pro stejné cítění*

Wedge
14. 10. 2004
Dát tip
Je to fakt dost GOOD. Dávam tipa.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru