Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Město

11. 10. 2000
0
0
609
Autor
Georgea

Jsi mou rušnou ulicí i klidem pokoje v podkroví vznešeností barokních křivek chrámu i člověčinou bordelu na rohu jsi centrem všeho dění i bohem zapomenutou periférií mou milionovou vilou i lavičkou na zaplivaným nádraží jsi výstavištěm pro oči lidí i temnotou nočního podsvětí promlouvající památkou věků i bezobsažností McDonalda jsi zdáním života hlavní třídy i pravdou smrti hrobky kapucínů. Živote, tak mnohotvarý a paradoxní jako všechny ty tváře města, záleží na tom jak se na tebe dívám a co chci vidět. Můžu v tobě žít ačkoliv cítím a tuším že tu stejně nejsem doma.
Olšanský
11. 10. 2000
Dát tip
Dýchá z toho na mě rozervanost a to se mi líbí. Ty paradoxy mě fascinují a souzní se mnou. Je to podle mého názoru zajímavé. Díky.

Miroslawek
11. 10. 2000
Dát tip
Poslední pětiverší je dost dobré. To předtím mi přijde jako, že se snažíš vyvolat náladu, atmosféru, obrazy pomocí poněkud násilných přívlastků. Asi to cítíme jinak.

Carodej
11. 10. 2000
Dát tip
Miroslawek - naprosto jsi vyjádřil mé pocity, včetně toho pětiverší na konci.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru