Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lavička

16. 10. 2004
4
0
1704
Autor
Mouse

Byl to takový pokus, když jsem zrovna měla chuť něco psát a nevěděla co...

   Přemýšleli jste někdy o lavičce?

Je nepodstatná. Je všude. V každém parku narazíte na lavičku. Nikdo o ní nepřemýšlí. Prostě tam je. A přitom by mohly lavičky psát (kdyby jim dal někdo papír a tužku) spoustu příběhů. Příběh staré paní, která se tu v sychravém dopoledni posadila a vzpomínala, jak tu sedávali s mužem a pozorovali ptáky. Příběh dívky, která se poprvé zamilovala a nevěděla co s tím má dělat. A konečně příběh toho chlapce, který tu sedí a přemýšlí, co jí řekne. Možná, že si k němu přisedne a on jí tam, právě tam na té lavičce odhalí své city.

   Přemýšlejme o lavičce, když se na ni posadíme. Třeba pak bude znát další příběhy - ty naše.


StvN
17. 10. 2004
Dát tip
KlaPi - neber jméno mé nadarmo.

papouch
16. 10. 2004
Dát tip
no, není to origoš je dokonce písnička "Lavičko, kéž bys vyprávěla.." nebo tak nějak ale jo, proč ne

Empty
16. 10. 2004
Dát tip
Jedna má věc se odehrává na lavičce. Jako úvaha to neni špatný, ale je to takový průměrný a možná až moc krátký. Úvaha by měla být delší. ale myšlenka je fajn....

Přeno
16. 10. 2004
Dát tip
Sama svojí vlastní úvahu popíráš. Říkáš "přemýšlejte o lavičce, přemýšlejte o lavičce", ale sama jsi na nic, co by se o ní dalo vykoumat nepřišla. Jediný konkrétní příklad? Ne.

Přeno
16. 10. 2004
Dát tip
Myšleno, je jednoduchý říkat si "proč nikdo nepřemejšlí o lavičce", ale přemejšlení o ní je už věc druhá.

StvN
16. 10. 2004
Dát tip
No jo, o podobných věcech přemýšlí drtivá většina lidí v mládí. Nechci tě urazit, ale ta úvaha je k ničemu. Tu si nech pro sebe a pouč se z ní a pak napiš něco hodnotnýho, protože tohle je jako říct - kdybych já psala, psala bych příběhy, nebo něco podobnýho.

synáček
16. 10. 2004
Dát tip
Je to kratičké... velmi nevtíravě připomínající... Ano, je mnoho věcí, které všichni zapomeneme... přesto, že jsme o nich kdysi věděli... Jen máloco se dá napsat poprvé v historii lidstva... proto si velmi cením těch, kteří dovedou... v pravou chvíli... připomínat... Pro mne to pravé chvíle... pokud jde o lavičky… rozhodně byla... proto mi tahle úvaha připadá velmi působivá ... a krásná… T*

vesuvanka
16. 10. 2004
Dát tip
Pěkné, milé dílko.... připomíná mi jednu hezkou písničku mého mládí "Kéž lavičko, kéž bys promluvila..." TIP

cmukina
16. 10. 2004
Dát tip
naozaj *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru