Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NOVÝ ŽIVOT - 16.část

18. 10. 2004
1
0
1190
Autor
IsabelTorr

Další pokračování Klářina života!

8,

 

Klárka se celou neděli držela v pokoji. Od té doby co jí Syndy řekla, že David s Margaret zůstanou tady v domě začala litovat svého rozhodnutí zůstat v Anglii, ale bylo jí jasné, že teď už nemůže couvnout a tak jí nezbylo nic jiného než se přestat užírat a sejít dolů do kuchyně, kde už byla připravená večeře.

Hned jak vstoupila do místnosti bylo jí jasné, že to nebude zrovna idylická večeře, protože u stolu seděl David, Margaret a Syndy. A nebylo ani prostřeno pro Sofii a Marka. Byl tu jen jeden prázdný talíř pro Klárku. Sedla si k němu tedy a tiše se zeptala, kde je Sofie s Markem. Když se nikdo neměl k odpovědi ujala se jí Syndy a oznámila Kláře, že rodiče si zašli na večeři do restaurace, aby oslavili své výročí.

Od té doby nepadlo snad ani jedno slovo. Tedy pokud nebudeme počítat občasné zasmání nebo spíše zachichotání Margaret a Davida. Klárka se na ně nedokázala dívat, ale bohužel jí nešlo ani se nedívat. Neunikl jí jediný Margaretin úsměv ani slovo a už vůbec ne jediný dotek s Davidem. On se na ní, ale nedíval. Právě naopak Klárka si připadala jako když je neviditelná. Nikdo jí neviděl a dokonce ani Syndy si jí moc nevšímala.

Rychle tedy raději dojedla, zvedla se od stolu, dala talíř do myčky a šla do svého pokoje. Asi po hodině byla vykoupaná, naučená a strašně se nudila. Nechtěla být sama, protože věděla, že by to pro ní bylo mnohem horší. Ale nemohla jít za nikým jiným kromě Syndy. Dlouho odolávala, ale nakonec si nemohla pomoct a její samota zvítězila.

Za chvíli už stála před dveřmi do Syndyina pokoje a slyšel jenom jak jí Syndy říká, aby šla dál. Otevřela dveře a omluvně se usmála: „ I am sorry, but I can chat with you?“ Syndy se usmála a naznačila jí, aby si sedla vedle ní na postel, kde si ještě než Klárka přišla četla. Zavřela knížku a podívala se smutně na Klárku. Pak jí řekla, že chápe jak jí je, ale že to musí vydržet. Kláře se najednou zdálo, že Syndy není zase tak špatná jak si myslela. Jenže náhle si vzpomněla na to, co jí ještě před měsícem dělala a ten pocit jí přešel. Ale i přes to byla teď ráda, že si může s někým popovídat.

Mluvily spolu asi dvě hodiny a pak už se Klárka rozloučila, protože se jí začalo chtít spát, a taky se zítra jde do školy. Syndy jí dala pusu na tvář na dobrou noc a pak jen dodala: „Sweet dreams…“

Klárka za sebou zrovna zavírala dveře Syndyina pokoje, když zahlédla na chodbě nějakou postavu. Myslela si, že je to Mark nebo Sofie, kteří se vrací z večeře, ale když se postava přiblížila, poznala Davida. Byl v pyžamu a v ruce držel sklenici mléka. Klárce byla jasné, že je pro Margaret, která nejspíš trpí nespavostí a musela se tiše zasmát. Ale když se David přiblížil úplně k ní smích jí přešel. Jeho blízkost jí úplně rozhodila. Najednou cítila srdce až v krku a ten hrozný pocit, kdy víte, že jste červení jako semafor, ale nemůžete nic dělat.

Chtěla jen tak projít kolem něj beze slov, ale on jí chytil za rameno. „Why are you stay in?“ zeptal se. Klárka se však nemohla soustředit na jeho dotaz, ale pouze na jeho ruku, která se jí dotýkala. Jako by cítila jeho polibky a dotyky po celém těla jako tehdy. David si všiml jak se dívá na jeho ruku a pustil jí.

Klárka se tím probudila ze snů a jen se zeptala, co říkal, protože ho vážně nevnímala. On se zatvářil zoufale a skutečně otázku zopakoval. Klárka chvíli mlčela a najednou jí přišlo líto, že se jí ptá jako by ho mrzelo, že zůstala a neutekla. A navíc ani moc nevěděla, co mu má odpovědět. Měla mu snad říct, že potkala nějakého William, který jí přesvědčil, že se nedá před životem jen tak utéct. To nemohla a tak se jen zatvářila naštvaně a řekla, že jí moc mrzí, že mu překazila jeho plány, ale že ona tu zůstane a neuteče jen proto aby si tu on mohl užívat s nějakou tvojí… Zasekla se protože nevěděla jak má tu dívku nazvat. „She is your girlfriend, your bitch or your lady-love?“ David se úplně zarazil nad slovy, která Klárka řekla a na obličeji se mu objevil úplně znechucený výraz. Pak jí tak odměřeným hlasem, že se každé jeho slovo zabodávalo Klárce hluboce do srdce řekl, že netušil jak moc se změnila a už vůbec ne, že jeho matka měla tehdy pravdu, když o ní říkala všechny ty věci. A aby toho nebylo málo ještě dodal: „Margaret is my spouse!“ pak se naštvaně otočil a odešel.

Klárka tam zůstala stát a ještě chvíli jí trvalo než se z toho rozhovoru vzpamatovala a dokázala se pohnout a dojít do svého pokoje. Tam hned popadla slovník a začala hledat slovo „spouse“ jehož význam vůbec netušila. A když ho zjistila začala litovat, že se vůbec dívala. Ve slovníku totiž stálo:  „Snoubenka, manželka, nevěsta.“

Zavřela slovník a hodila jím o zeď a pak strávila noc stejně jako posledních několik nocí a to pláčem do polštáře.


chicoria
19. 10. 2004
Dát tip
Jo hlavně ta pokračování by mohla být častějc.-)*

IsabelTorr
18. 10. 2004
Dát tip
Posílám avízo stálým čtenářkám :) P.S.:Děkuju, že se vám to líbí!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru