Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rudé pohádky I.: O Smolíčkovi Pribináčkovi

20. 10. 2004
2
0
3902

 

Žili byli na novém budovatelském sídlišti vážený soudruh Jelen a jeho adoptivní děcko odložené kapitalistickou rodinou, Smolíček Pribináček.

Jednou takhle Jelen se Smolíčkem sledovali projev Gustáva Husáka v televizi značky MEPКУР. Najednou se Jelen praštil do hlavy, až jeho parohy zazvonily kalenou ocelí: „Do kapitalistický prdele, já mám dneska schůzi ÚV! Musím tam ihned jít!“

Než odešel, řekl Smolíčkovi: „Ty můj kluku pionýre, ne abys někomu otvíral! Venku se potlouká spousta protisocialistických živlů!“ „Jasně, rudý tati! A Engels tě ochraňuj!“, rozloučil se Smolíček a přepnul program v televizi. Žádný jiný program tam však nešel a tak musel nechat na ČTV. Zrovna tam začínal Mrazík. „To je žúžo!“, zrudnul Smolíček radostí. Rozvalil se na pohovce, pojídal třešně a nakonec si dal Pribiňák z mléka těch nejlepších družstevních dojnic.

Náhle se ozvalo zaťukání na dveře. Ve Smolíčkovi by se krve nedořezal. Rychle se pomodlil: „Staline náš, kterýž jsi v továrnách, zčervenej jméno tvé, přijď socialistická revoluce, buď vůle tvá, jako v SSSR, tak i v ČSSR, socialistickou revoluci dej nám už dnes a odpusť nám naše protivaršavské viny, jakož i my odpouštíme přeučeným exkapitalistům, a nevyveď nás z KSČ, ale zbav nás od imperialismu, neboť tvůj jest Varšavský pakt, i moc, i sláva, až navěky, čest práci!“

„Jen dva prstíčky tam strčíme“, ozvalo se za dveřmi. „Táhněte, vy houmlesáci!“, zařval Smolíček a vytáhl Kalašnikov. Bylo jasné, že jsou to čmuchalské imperialistické kurvy.

To už zpod prahu začaly vylézat stovky mandelinek bramborových, amerických brouků. Leč Smolíček byl členem Sovětského svazu mládeže a vůbec se neleknul. „Teď uvidíte výhru proletariátu, vy rozežraní kontrarevoluční buržousti!“, zahřímal Smolíček, pronesl několik základních marxisticko-leninistických pouček a postříkal brouky Pitralonem. Kapitalističtí brouci vydrží stejně málo, jako jejich vykořisťovatelští pánové, neschopní tvrdé práce, a zhebli do jednoho.

Smolíček se vyzbrojil srpem, kladivem, hráběmi, vidlemi, cepem, Kalašnikovem, zednickou fankou, dlátem, kramlí, palicí, sovětskou pancéřovou pěstí, hornickou svítilnou a sebranými spisy V. I. Lenina a s Internacionálou na rtech vyšel ven. Tam už číhali kapitalisté mířící na něj laserovými ostřelovacími puškami se zaměřovačem. Byli odporní, pravé ztělesnění zla. „Pohrdám vámi, tržní póvle!“, řekl Smolíček a vytáhl tajný trumf, Leninovy spisy. Začal předčítat první slova té krásné, milované knihy a kapitalisté ztuhli strachem. Slova drtivé pravdy z generacemi milované a střežené knihy, ten nezpochybnitelný a jediný správný pohled na svět, odhalil jejich ubohost v celé nahotě. Ti bídní červi klekli na kolena a prosili Smolíčka, aby přestal číst. Však Smolíček, pevně odhodlán pokořit a zničit i toho nejposlednějšího imperialistického přisluhovače, četl a četl, celý rozkvétaje, osvícen jakousi vyšší pravdou.

Při slovech o zestátnění majetku to kapitalisté nevydrželi a začali zbaběle prchat jako prašiví psi, jak je to u kapitalistů příznačné. Smolíček nasedl do trabanta a s křikem „Za vlast a za socialismus!“ rozjížděl jejich řady, až z buržoazních zmetků padaly valuty. Mnoho kapitalistů bídně chcíplo a jejich rozesrané mrtvoly nežrali ani ptáci. A ti, co prchli, zalezli ve své vlasti domů, třásli se strachy a strádali vinou právě propuknuvší hospodářské krize. Navíc s sebou přinesli socialistického brouka – rusa.

Když se soudruh Jelen vrátil ze schůze, Smolíček už seděl spořádaně na pohovce a četl Rudé Právo. „Tak co jsi celý večer dělal, dítě štěstěny?“, otázal se Jelen. „Jako vždy jsem svědomitě plnil závěry XVI. sjezdu KSČ!“, vyhrkl Smolíček. Jelen byl potěšen a daroval Smolíčkovi krásnou ruskou matrjošku. Smolíček plakal radostí a pak šli oba spořádaně spát. A tak to má být. Jen vykročme vstříc šťastným socialistickým zítřkům!
Nejsem takovej čůrák, abych sem dával cizí výtvory. Napsal jsem to, když jsem se nudil při češtině.

A kéž by byl Miroslawek taky jenom k smíchu!

Díky. Kéž by byi komouši jenom k smíchu!

Dolente
23. 10. 2004
Dát tip
Hustý, eště teď se gebim :o)))))

TvůjMéďa
20. 10. 2004
Dát tip
tak to je supr, neb komanči sou svině omlouvám se útlocitlým, ale je to tak T.

Děkuji, taky si myslim, že jsou to zmrdi. Pokud čas a nálada dopřejí, bude Rudých pohádek víc a mohla by bejt i sbírka...

Vaud
20. 10. 2004
Dát tip
:-)))) Těším se na Tvé sebrané spisy!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru