Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Střípky hloupostí

23. 10. 2004
0
0
2365
Autor
Wizard

Ztrácí se hrdost a vlastenectví, ztrácí se čest a víra v cokoliv. Peníze vládnou světu a hmota zvítězila ve své válce proti duši. Lidé se ženou za větší mocí, jsou sami, nervózní, roztěkaní a jejich žebříček hodnot je snadný: Peníze, vlastní já a pak dlouho nic. Svět se topí v bahně své existence a neexistuje žádné stéblo, kterého by se mohl chytit.

 

 

 

 Tisíce lidí působí na ulicích působí na ulicích jako mohutná barevná řeka plná spěchu a nervozity. Do práce, z práce, vyspat se. Je to stále ten stejný stereotyp. Pracujeme proto, abychom si vydělali peníze na věci, které stejně skoro nepoužijeme, protože jsme pořád v práci a spíme proto, abychom měli dost sil do práce. Jaký je tohle život?

 

 

 Systém plodí systém. V životě je systém, smrt má svůj systém stejně jako narození. Dokonce i Anarchismus je jenom druhem systému. Člověk se nemůže od systému oprostit, ale může si vytvořit svůj vlastní a záleží jen na něm, jestli bude narušovat jiný. Systém jsou pouta, systém je klíč: Systém je meč a systém je štít. Systém je poražený vítěz.

 


To je pravda asi jako říct, že voda je mokrá. Co na tom?

Přeno
24. 10. 2004
Dát tip
"Lidé se ženou za větší mocí, jsou sami, nervózní, roztěkaní a jejich žebříček hodnot je snadný: Peníze, vlastní já a pak dlouho ni." - kolosálně se mýlíš!! Většina dnešních lidí - a myslím, že ty nebudeš vyjímkou - sami se sebou zdaleka nejsou dostatečně "zžiti", nejsou schopni být se sebou spokojeni, zkrátka nedokážou být zdravě egoističtí... neustále si myslí, že musí jednat podle nějakého "vzoru", jinak je to "špatně", nemají dostatek sebevědomí, ...

Wizard
24. 10. 2004
Dát tip
Navzdory čtenářům: Mě se spíš zdá, že lidi přestalo bavi mluvit o lásce a začali mluvit o tom, co je obklopuje co vychází z nich.

To nemůžu moc posoudit. Já o lásce mluvím hodně a rád. Mluvím o ní s lidmi, kteří to mají taky rádi.

nc: intelektuali su otrasna luza ;)

ms: tak, tak, opít je všechny do němoty.

nc: na to su moc sraci ;)

Wizard
24. 10. 2004
Dát tip
MS a NČ: Nepovažuju se za intelektuála. Jen píšu o tom, čemu věřím a v co věřím. Pokud Vám dvěma to vadí, tak prosím... M.S.: Vyliž mi polevu... Přeno: Nejde o sebevědomí, ale o sebelásku...

ze sa straca vlastenectvo a hrdost som iba rad. anarchia, revolta ... to su iba myty

Wizard
23. 10. 2004
Dát tip
Minym: Těžká pohodlnost

Mě se zase zdá, že se poslední dobou každý snaží být intelektuálem a plodit hlobokomyslné úvahy.

Blackadder
23. 10. 2004
Dát tip
navzdory_čtenářům: Ona tahle myšlenka nebo úvaha vůbec není nijak objevná, jenže je na ní dost pravdy... doporučoval bych přečíst si Mít nebo být od Ericha Fromma... Wizard: S úvahou to moc společného nemá... chybí ti fakta a logické argumenty... celkově nepřesvědčivé...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru