Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NOVÝ ŽIVOT - 17.Díl

25. 10. 2004
1
0
1043
Autor
IsabelTorr

Čtěte a hodnoťte!

Byla snad i ráda, že musí jít do školy a tak nebude muset strávit celý den doma společně s Davidem a taky samozřejmě Margaret. Z postele byla venku rychleji než kdy předtím a se snídaní to bylo stejné. Ani ne dvacet minut po tom, co jí zazvonil budík už stála ve dveřích a čekala až se k ní Syndy připojí, aby mohli vyrazit do školy.

Zachvěli už kráčeli Klárce už dobře známou cestou a na stejném místě jako každý den se k nim připojila Lucy. Cesta utekla rychle a všechny tři za nedlouho dorazili do školy, kde už bylo jako každý den plno a obrovský šum. Syndy se od Klárky s Lucy hned odpojila a odešla ke svým kamarádkám.

Na Klárku a Lucy zase pro změnu čekala Marcela a Niki. Přisedli si k jejich stolu a tam už strávili celý zbytek vyučování. Klárka se cítila ve škole opravdu mnohem lépe než doma. Tady nebyl David ani jiné starosti. Naopak připomínalo jí to tu domov. Až na ten jazyk zde byli všichni úplně stejní, řešily se stejně zbytečné problémy…

Jenomže jak už to tak bývá příjemné chvíle jsou vždycky kratší než ty nepříjemné, a tak Klárka za kratší chvíli než by chtěla kráčela cestou domů. Z jedné strany jí doprovázela Syndy a z druhé Lucy. Která se od nich, ale za chvíli odpojila a vyrazila směrem k domovu sama. Klárka tedy zůstala se Syndy sama a musela se přistihnout, že jí to už není tolik nepříjemné jako předtím. Teď byla ráda, když byla s kýmkoliv jiným než s Davidem nebo dokonce s jeho „spouse“. Syndy měla nápad, který Klárka docela přivítala – Chtěla večer vyrazit do klubu, kde by si mohly pořádně užít. Klárka hned přijala a těšila se až se trochu odreaguje.

Když přišly domů ještě raději navrhla, že zavolá Lucy, aby šla s nimi. Syndy se nápad nějak moc nezamlouval, ale asi ani zvlášť nevadil, když nechala Klárku vytočit číslo a pak Lucy  sdělit pozvání do klubu. Lucy chvíli váhala a pak slíbila, že se půjde zeptat rodičů a hned potom jim zavolá, jestli dostala svolení. A skutečně asi za třičtvrtě hodiny telefon znovu zazvonil a v něm se ozvala nadšená Lucy, která jim oznamovala, že rodiče jí dali povolení, takže se sejdou v osm hodin na jejich obvyklém místě. Klárka souhlasila a ještě dodala, že si to skvěle užijou.

Hned jak dorazila domů Silvie s Markem obě dívky jim řekli o svém nápadu a poprosili stejně jako před chvílí Lucy o dovolení. Silvii se jejich nápad asi moc nelíbil, ale když jí řekly, že druhý den se nemusí do školy, protože je svátek, tak nakonec souhlasila. Obě se zaradovaly a vyrazily do svých pokojů vybrat si vhodné oblečení a taky se trochu upravit před tím velkým tahem.

Klárka se nemohla rozhodnout, co si vzít na sebe, ale zhruba po hodině se konečně rozhodla pro džíny a černé upnuté tričko přes, které si uvázala bílou košili. Ještě se nalíčila při čemž si musela vzpomenout na Zuzku, která jí vždycky malovala než někam vyrazily. Najednou jí bylo zase smutno. Před oči,a se jí vybavilo jak se úplně pod obraz vraceli z tahu a cestou potkali nějakého faráře, který se jim pokoušel promluvit do srdce. Jak chodili skoro každý den do jejich oblíbené kavárny, kde už byly dobře známé. Vzpomněla si na opilou jahodu, hrozivé setkání s absintem a taky na pusu od jejího idola, kterou dostala taky ze Zuzčiny přítomnosti…

Musela se ale probudit ze snění a pokračovat v přípravách, které jak všechny ostatní slečny, dámy a paní ví jsou snad ještě důležitější než samotný tah.

Všechno jí zabralo skoro dvě hodiny a pak už konečně mohla vyrazit. Vyšla z pokoje a zamířila k Syndy, aby se jí zeptala jak na tom je ona s přípravami. Ale bohužel cestu jí zkřížil David, který zrovna vyšel z jeho pokoje a ještě ve dveřích ukazoval na Margaret, která zůstala uvnitř jaké stupidní obličeje. Klárka se mu chtěla vyhnout, ale on do ní snad naschvál vrazil a když si všiml jak je oblečená a nalíčená viditelně se podivil: „Where are you going ?“ Klárka se pokusila překonat ten zvláštní pocit, který se jí rozlehl po celém těle, když ho viděla tak moc zblízka a odpověděla mu, že jde do klubu se Syndy. Davidův obličej prozradil ještě větší překvapení.. Naštěstí zrovna, když se chystal něco říct vyšla ze dveří Syndy a hned zamířila ke Klárce, kterou popadla za ruku a odvedla pryč.

Klárka jí za to byla tolik vděčná, že měla chuť jí obejmout, ale naštěstí se udřela a tak se jen v kuchyni rozloučili s rodiči, vyslechli si kázání a nakonec velice jasný příkaz: „At 1 am we will at home!“ dívky slíbily, že určitě přijdou přesně a konečně vyšly ze dveří.

Pak vyzvedly Lucy, která jim mezitím vyrazila naproti a mohli se vydat do žáru noci…


chicoria
26. 10. 2004
Dát tip
Drahá Isabel, udělej pro mě něco a udělej to trochu delší, at si pořádně počtu, jsem tvoje věrná čtenářka, co netrpělivě očekává každé pokračování, hořím netrpělivostí, jak to dopadne:-)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru