Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pozdě, ale přece

17. 10. 2000
3
0
672
Autor
Jimbo

Byl sám. Včera dnes i zítra, bude sám. "Samota hřeje, samota je plodná, samota je láhev nedopitá do dna." Když tento verš přečetl, rozplakal se. Vzal si nůž a odešel. Nikdo ho více neviděl. Až po dlouhém čase, spatřili ho zase. Na tváři měl zaschlé slzy a vedle sebe nůž. Jeho duše odešla brzy. Bez rozloučení, bez jediného slova. Spatří někdy Boha? Dřevěný futrál, už hrobař mu tluče. A až s tím skončí, díru do země vykope. Po čase mu uspořádali pohřeb. Černá rakev putuje městem a lidé se pouze s prázdným gestem odvracejí. Nikdo ho neměl rád a tak slaví, slaví jeho pád. Černá rakeva a jen dva přátelé, rakve se chopili. Pozdě, ale přece pochopili, že je měl rád. Nesou rakev a z ní vychází smrad. Tělo se rozkládá a nálada upadá. Pomalu dorazili ke hřbitovu. Rakev položili a šli hledat díru, kde sebevrah spočine v míru. Hledali dlouho, hledali marně. Až za zadními vraty, byla čerstvě vykopaná díra. Tam uložili rakev. Sebevrazi neleží na hřbitově. Stáli nad ním a oba hodili hlínu, která s rachotem dopadla a odřela černý lak. Sbohem kamaráde.
Brandon
13. 12. 2000
Dát tip
Když bych zapoměl na Bezručova ,,Kantora Halfara,, tak bych řek, že mě to oslovilo, ale bohužel jsem něco podobného už četl.

Jimbo
23. 10. 2000
Dát tip
Děkuji vám za vaše názory. Jen na mou obhajobu k názoru o nedopilovanosti. Tahle "báseň" vznikla asi před 3 lety, ve 4 hod. ráno v perníkovém opojení. Když jsem jí později objevil, rozhodl jsem se jí nechat tak jak jsem jí původně napsal. Když jsem jí psal, také jsem to tak cítil a dnešní opravy by jen zasahovaly do minulosti.

Miracleion
18. 10. 2000
Dát tip
Je to hustý, ale chtělo by to silně vypilovat. To nejdůležitější, myšlenku, už ale máš, takže zbytek už snad půjde... Jinak konec je docela hezký, ale musel jsem se donutit až tam dočíst.

Sadaf
17. 10. 2000
Dát tip
Huf, a tohle jsem si přečetl v půl jedné v noci... Ne, nemám strach, jen pocit zbytečnosti a beznaděje...

ady
17. 10. 2000
Dát tip
jimbo za tohle dostaneš tip.

Mámalibor
17. 10. 2000
Dát tip
BRRRRR.....

pauper
17. 10. 2000
Dát tip
Nemelo by to byt spise epicke? Mozna by to chetlo trochu dopilovat.. nekonsisetnce ve vyrazech..

Helgeborge
17. 10. 2000
Dát tip
to je strasidelne!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru