Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

prázdno

Výběr: zuzuzu
01. 11. 2004
1
0
2016
Autor
Samota

jiné než obvykle,alespoň myslím...trochu špatně tečky a čárky...

sedím před prázdnem a snažím se okusit jeho sílu a slabost,dvě ženy,nebo spíš tvář jedné. koukám přímo do středu,je tam uplně prázdno,prozřela jsem jen,že kolem tančí vlastnosti a pocity lidí,zbabělost ukrytá za rameny boje,jedinečnost samotná krouží s pohledem upjatým na podezření a všude je jen slyšet smích radosti a pláč smutku. nevidím už ani uprostřed pouhé prázdno,sedím tam já a polykám prach. pootevřená usta mi dovolují jen zírat s otevřenou pusou. vstávám,ale lapila mě moje egocentričnost se kterou se dostávám blíž samotě. pochopila jsem,že už jsem možná sama. zastavuji a snažím se utéct do náruče spravedlnosti,která sedí v rohu a vyčkává. snad mi poradí,říkám si,a mířím přimo k ní. v tom se,ale přede mě postaví žal a začne mě prosit,křičím,ale jen ticho mi vychází zkřečovitě upnutých rtů do tavru kruhu.jsem zahlcená,přichází neštěstí a hladí mě po tváři,všichni mají stejnou tvář jako já,jen nějak zdeformovanou,zdeformovanou grismasou vyjadřují osobnost,podstatu části mě-té určité vlastnosti,toho pocitu. Proplouvám v náruči trapna,stud na mě mává,abych prý se tolik nečervenala,říká pošetilost a dohaduje se s malicherností o mé prsy. jsem nahá ,upadám do mdlop,trapno mě pouští a já se probouzím němá  opřená o záda lži. bojím se podívat,skrčená do klubka, mě někdo udeří přes záda,je to odvaha,bije mě až do té doby než vstanu,postavím se zpříma proti pochybnosti. stojím a hledám lásku,překvapí mě ješitnost,podrazí mi nohy ,ne,to byla lehkomyslnost,spolčená s nevyrovnaností.polykám kus svého já a snažím se rozhodnout mezi ctižádostí a pravdou. pohlcuje mě žárlivost,soustřeďuje se na mě,laská po krku a zachvíli,po té,co mě navštívil na kus řečí orgasmus a s pohledem mizel.mě kousla. zahryzla se do mé tepny a sála. už jsem se ani nebránila,možná,že jsem cítila i sounaležitost,jak na mě zírá škodolibost.Pak mě ale uchvátila naděje a já se vzbouřila,přiběhl mi napomoc boj a síla a s nadějí udávající rytmus mě odtrhly od nenažrané žárlivosti,která celá od krve se bránila nenasytné lakotě. moje oddanost mi přinesla čisté vody a upřímnost mi obvázala rány. pak jsem sladce usla v náručí něhy. vášeň mě až probudila,když mi spolu s touhou  ukázaly dychtivost. uspokojení se blížilo a já si za hlasu své slabosti rozřízla břícho. přišla bolest. když už bylo ticho,vypotácel se ke mně muž se zatvrzelou tváří připomínající faldy dětského tuku,ale nešel sám. držel za ruku bílou nahou mou tvář. ŠTĚSTÍ A MOUDROST SE MĚ zhostili. dorazila i úleva a klid. byla jsem zachráněna.
Samota
20. 11. 2004
Dát tip
jsi moje děvče*:-)

zuzuzu
20. 11. 2004
Dát tip
konečně mě nějaká vystihla mám však i své mužské problémy

zuzuzu
07. 11. 2004
Dát tip
seš

Samota
07. 11. 2004
Dát tip
...jsem?...jsi?

Samota
02. 11. 2004
Dát tip
..NEJSEM...

StvN
01. 11. 2004
Dát tip
No jo, je to jakési prázdné. Sorry, ale je to hra na něco, co není. Šermuješ slovy, ale výpovědní hodnota veškerá žádná. Jako by sis to vymyslela, jako by to nebylo prožito.

zuzuzu
01. 11. 2004
Dát tip
kdo to říká ten to je na toho to pasuje, je to jen o tom jak ty sám to chceš vnímat, obzvlášť pokud je to jediný východisko tvojí kritiky

Alojs
01. 11. 2004
Dát tip
Člověk má pocit z toho tvého obhajování, jako kdybys to psala ty a ne Samota.

StvN
01. 11. 2004
Dát tip
Alojs - nebo je to jeho děvče. Nicméně si nevzpomínám, že bych ti posílal avízo, zuzuzu. Snažím se psát kritiku k dílu, ne se hádat jako někde na pískovišti.

Alojs
01. 11. 2004
Dát tip
jo, to spíš... tohle mě nenapadlo, každopádně je to okatý

zuzuzu
01. 11. 2004
Dát tip
dpbře, přiznávám se, samota je moje děvče a já ji proto musím hájit

Alojs
01. 11. 2004
Dát tip
dobře, tak příště trošku střídměji :-) navíc věř, že kritika ji v tvorbě jenom a jenom pomůže. I když musí to být kritika oprávněná a ne zaujatá.

StvN
01. 11. 2004
Dát tip
Ovšem.

zuzuzu
31. 10. 2004
Dát tip
tohle by si měli předčítat jako litanii ti autůrci, co se tak snaží charakterizovat svoje pocity z lásky a prožitků... a nejde jim to, tohle by bohatě stačilo, pro vstup do přijímání umění jako něčeho skutečnýho

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru