Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

day by day

03. 11. 2004
1
0
1264
Autor
sammara

už nemám takové deprese:)))

Ležím na posteli a přemýšlím nad tím vším. Chce se mi spát, ale ničí mě vědomí, že další den do kterého se probudím bude stejný jako ty předešlé a následující dny. Nepřináší mi to žádný pocit uspokojení, ani klidu. Jen mě to naplňuje nepopsatelným smutkem.

Snad je to počasím, podzimní depresí anebo špatným osvětlením, nevím, ale tečou mi po tvářích slzy… ty slzy, které nejsou doprovázeny vzlyky a hlasitým naříkáním … jen mi tiše stékají po tvářích a každá z nich je jako břitva, která se zařízne hluboko do prsou… ta bolest je nesnesitelná, ale slzy se nedají zastavit… asi je to tím, že doufám, že něco vyřeší, že s nimi se odplaví všechen smutek, zoufalství, výčitky, hanba , bolest… všechno co mě žere zaživa jako ta nejhorší nemoc.

Vím, že zase budu jen ležet s hlavou zabořenou do polštáře, polštáře, který bude za pár minut promočený těmi slzami a já opět usnu… bez rozhřešení a s pocitem viny. Ráno bude stejné jako všechna ostatní rána a den bude jeho obdobou. Šedý, studený a nepřátelský. Každý den čekám na něco.. něco nebo někoho… co nebo kdo změní můj život. Je to ale každodenní utopie. Všechny dny i noci jsou stejné. Bloudím ulicemi mezi miliony lidí.. million different people from the one day to the next … a nic se nemění. Strach, smutek, pláč. Stále to stejné… je těžké nepodlehnou depresi, když jsou sotva dva stupně nad nulou, prší a všichni mají stejně zoufalý pohled… jako já… a tak ležím v posteli, čtu a přeji si alespoň na pár minut být na světě úplně sama… jen já a knihy.

A ticho.

Bylo by to tak dokonalé. Každý den chodím kolem obrazu s názvem „ sen introverta“. Ten obraz je dokonalý… klid… knihy… samota. Nikdo s kým se může člověk srovnávat, nikdo s kým může být srovnáván. Nikdo kdo by ho mohl odsoudit, ponížit a ublížit ...

Třeba jen na chvilku být sama, jediná na světě. Vědět, že nikde není nikdo hezčí, lepší, dokonalejší, oblíbenější atd… vím, že se to nikdy nestane, vím že nedokáži nic udělat, že v životě nic nedokážu. V ničem nebudu nejlepší… nikdy nebudu ta, kterou všichni milují a obdivují… proč? Proč si to nezasloužím? Vím, že nejsem ani nejhezčí, ani nejchytřejší ani ničím výjimečná… a tak mi nezbývá nic jiného, než čekat… až se něco změní.


Lucynka7
05. 11. 2004
Dát tip
Měla by sis víc věřit. Každý člověk je jiný. Každý je originál, který má v sobě něco vyjimečného. Kdyby jsi byla na světě úplně sama, tak by sice nebyl nikdo lepší, ale zároveň nikdo kdo by Tě dovedl ocenit! Hlavu vzhůru!!! Ten pocit moc dobře znám - můj polštář už snad nemůže být slanější, ale člověk musí mít sílu. Jsou hozné i krásné dny. BE HAPPY :-)

Pisces
05. 11. 2004
Dát tip
No, ačkoli já osobně už mám depkoidní období za sebou, přesně Ti rozumím. A myslím si, že jsi celou úvahu mohla klidně ukončit tím "A ticho." Poslední odstavec je zbytečný. Ale stejně, máš to pěkně napsané (jen si oprav: hlavu zbořenou do polštáře... :-)). T***

sammara
05. 11. 2004
Dát tip
Pisces : Díky:)

a2a2a
03. 11. 2004
Dát tip
nejtěžší a nejspolehlivější je cesta k sebepoznání a sebeúctě, mít se rád a vědět, že na místě, které mi bylo dáno jsem s dobrou vůli vynaložil všechny síly, které jsem měl dispozici. Nikdy se to asi nikomu nepodaří. Rozhodující je míra dobré vůle.

Marty73
03. 11. 2004
Dát tip
Nejhorší na tom je, že deprese jsou o chemii, aspoň se to říká. Člověk se snaží jak to jde aby mu bylo trošku veseleji, naleje si víno, pustí si oblíbenou francouzskou komedii a snaží se sám sebe přesvědčit, že život je přece fajn. Jenže mu schází ta správná dávka endorfinu a neudělá s tím nic. Pokud tedy nevyleze z postele, nezačne zachraňovat děti ve třetím světě, mučit usilovně tělo v posilovně, trhat sexuální rekordy, prořezávat pneumatiky pro lepší budoucnost nebo mlátit kolemjdoucí. Nakonec se stejně zhroutí vyčerpáním a ta absence endorfinu ho zase dožene. To jsem jenom četl, tak to nemusí být pravda. Vonnegut to líčí hezky ve Snídani šampionů, jestli si to nepletu s jiným jeho románem. A mým momentálním problémem je rozvláčnost.Takže vyběhnu do ulic a pokusím se ze sebe setřást stíny deprese v osamělé chůzi městem. Pak ale někde padnu vyčerpáním a ...:-)

StvN
02. 11. 2004
Dát tip
Na tohle mě nikdy moc neužilo. Asi se tu najde někdo chápavější.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru