Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

chceš to fakt vědět.?...udělej si sám*..taky Tě miluju

08. 11. 2004
2
0
1376
Autor
Samota

je mi jedo,co mi k tomu napíšete; je mi jedno,co si o tom,budete myslet.. pochopí možná jen ten,cosi zakryl alespoň jjednou v životě obličej Zorrovskou maskou...a nechce být viděn,možná Vám to neřekne nic amožná,se vám to nebude zdát dost fajn,nebo smysluplný...ale mě je to srdečně jedno...víte co?...po nás ať přijde...,kdo chce...*

jsem trochu zachmuřelá,vadí mi zvuk těch kláves,kterých se právě dotýkám.jsem smutna. Prostá kombinace slov vy/u/tvářející uplný přehled o tom/toho/ ,co cítím. jestli vůbec cítím.přijdu si poslední dobou,tak otupělá. všude kolem mě chodí smrt a mě se ještě přímo nedotkla.minulý rok zemřel otec mé přítelkyně,tento rok matka další a teď umírá nejlepší přítelkyně mé babičky. člověk,kterého znám od dětství,se kterým jsem se tak ráda smála,teda směju,který je alespoň pro mě neskutečně dobrosrdečný,vitální.
 mám strach,pláču,ale nejradši bych se rozpustila v dešti,který zanechal stopy jen na chodnících. rozpustit,roztát a každý z mých atomů by se stal součást jiného celku,nepřestala bych existovat,naopak,byla bych vším.
možná,že bych klubko svých citů měla vyjádřit veršem nebo zamotnou říkankou slov,jejíž význam nám není docela objasněn a jejíž zvuk má takovou harmonii,nebo disharmonii,že se stává on samotný tou nejdůležitější složkou pro čtenáře či posluchače,a na jehož základě si každý z nás,po svém,samozřejmě, vysvětlí smysl. jednou se mě někdo zeptal,jestli všichni vidíme černou stejně černě. nevím,co jsem úplně přesně odpověděla,vím jen,že má reakce byla zbrklá a zněla asi takto: "myslím,že každý z nás ji vidí jinak!" dodnes nevím,jestli mám pravdu,ale cítím to tak. cítím,že,jako otisky našich obelisků nejsou schodné s nikým jiným,tak i naše videní je jedinečné. je to zvláštní teorie,do které zrovna nemám náladu se ponořit.
vzpoměla jsem si na to asi proto,že černá je barva smutku,teda,říká se to o ní. ale pokud někdo celý život žije v černé,je skutečně tolik smutný?nebo neštastný víc než ostatní? ne,většina z lidí,kteří přestali vidět,jsou mnohem spokojenější,nebo se tak alespoň tváří,než skoro každý člověk se zdravým zdravím.ano,určitě se tu nalezne vyjímka ,jež utvrzuje to pravidlo více pravdivím.
jsem smutná a nikoho to nemusí zajímat,jsem nezajímavá a zajímá to všechny.
Nicollette
13. 11. 2004
Dát tip
nuž, jak to říct..... "pokud někdo žije celý život v černé" - nemyslim si, že by někdo třeba dvacet třicet let dokázal být smutný, ani jeden den se nezasmát, být neustále vůči sobě lítostivý - smutek stejně jako láska po čase vymizí.... a pokud někdo žije v černé dlouho, nemůže už být ani smutný...spíš zatrpklý, bručounský, zlý .... však znáte ty staré lidi... jenže na druhou stranu s tebou souhlasim, jen bych to trochu pozměnila. Člověk může žít normální život, smát se, dělat každodenní věci, ale pak (ze začátku je to častěji) jednou večer sedne k oknu, cítí se sám a smutný.... a takhle to de pořád, třeba celý život.... vysedávat smutně u okna nebo kde, pak se ráno vzbudí a přejde to... jenže je v podstatě celý život smutný... a samota a smutek jsou stejně nejlepší.... svým způsobem tě nikdy neopustí, když chceš... takže díky za to *

Samota
09. 11. 2004
Dát tip
..máš pravdu,nebránim se tomu a vidím to úplně stejně...,ale prostě jsem to sem dala...určitě to taky znáš...,ten pocit...kde to jsem?...kde jsem?...co mám dělat?

zuzuzu
08. 11. 2004
Dát tip
ta tvoje nergie v tom je, energie tvýho způsobu psaní, jinak to dílo za nic nestojí, jsou tam omšelý myšlenky a náměty a tak... ale je moc fajn, když se takhle svlíkáš a tak... mně to dělá dobře

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru