Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bez ochrany

14. 11. 2004
4
0
964
Autor
Leonora

V tomto nehledejte mne..

Bez ochrany

 

 Dětství měla šťastné. Do jedenácti let chodila nakupovat cigarety jen pro svého otce, později mu je tajně kradla a když stoupla potřeba cigaret na několik denně, kupovala si je i sama pro sebe.

 Do dvanácti odmítala jakýkoliv alkohol, dokonce i při rodinných slavnostech jako přípitek.

Když ji starší sestra vzala poprvé sebou na zábavu, koupila si pivo a zachutnalo ji. Později si oblíbila i víno a na své třinácté narozeniny si dala i panáka a bylo ji fajn.

 K rušnému životu po diskotékách a zábavách samozřejmě patřili i nové známosti. Poznala mnoho lidí různé úrovně i stylu života. Byli to lidé, kteří somrovali po hospodách a ulicích i lidé, kteří byli zváni mezi nejvyšší společnost. Dokázala se vždy přizpůsobit prostředí, jak chováním tak i oblečením i přesto, že byla velmi mladá.

 Poprvé se vyspala s klukem, kterého skoro neznala a o kterém téměř nic nevěděla. Tenkrát to chtěla mít za sebou, aby ji holky mohly závidět. A pak už to jelo všechno jako po drátku. Lítala z postele do postele, z náruče do náruče aniž věděla, co tam dělá a hledá. Byla velmi hezká, proto pro ni nikdy nebyl problém někoho sehnat. Obvykle to byl někdo z okruhu jejich známých. Měla velký problém: nedokázala se do nikoho zamilovat a vydržet s někým delší dobu než pár dní. Nechtěla se na nikoho vázat

 A ještě něco ji trápilo. Když byla menší, hrozně se těšila do světa starších - dospělých. Když do něj konečně směla nahlédnout a vstoupit, viděla všude jen samou přetvářku. Nikdo ji nedokázal říct pravdu do očí. Její jemná dětská slupka ztvrdla v neprůlomnou ocelovou masku. Uvnitř však zůstala svá - inteligentní, neoblomná a hledající svou velkou lásku navždy.

 Každý ji bral takovou jaká byla. Byla ochotná obětovat cokoliv, aby druhým pomohla. Dokázala potěšit, uklidnit, poradit a povzbudit.

 Při pohlavním styku vždy vyžadovala ochranu, ale občas svolila i bez ní. To se ji bohužel vymstilo.

 Dnes je jí osmnáct. Krása zůstala, inteligence také, známí se s ní baví tak jako dřív. I rodiče jsou stejní. Jen ona je uvnitř jakási jiná. Nosí v sobě tajemství.

 Jen to, co měla kdysi tak ráda si musí dnes odpustit. Nemá srdce měnit život jiným. Je HIV pozitivní.


Brosqička
16. 11. 2004
Dát tip
celkově se mi to docela líbí, taky jsem teď něco podobného napsala.. ale nelíbí se mi styl, píšeš to tak nezajímavě a ohraně, chtělo by to jít víc do hloubky

StvN
15. 11. 2004
Dát tip
Ta pointa to dost degraduje. Moralizování. Dokonalá holka a dokonalé neštěstí. Jenže tak to chodí jenom v pohádkách.

Nicollette
14. 11. 2004
Dát tip
no to se stává... nechápu ty dnešní děti... řekla bych, že je spíš obětí týhle doby...a to je samozřejmě smutný a píšeš dobře, to teda jo takže jo, dáme tipa.. hm hm hm .... jo jo *

fungus2
14. 11. 2004
Dát tip
Smutná realita**

wazzup
14. 11. 2004
Dát tip
jo jo.. celkem krutý. Je to smutný, ale tak si za to může sama... hezky napsaný. tip

ondrech
14. 11. 2004
Dát tip
jo... smutná realita, jak říká fungus...t

Alojs
14. 11. 2004
Dát tip
sakra, co je to dneska se mnou? promin, ale tohle uz jsem tady cetl asi stokrat - nic noveho. Mrzi me, ze to tak musim rict, ale stojis o hlubsi kritiku... Navic i to vypravovani bych si predstavoval trosku jinak. Ale coz, co se tyce volby slov, tak tam to neskripe, takze zkus zapracovat na napadu... Budu ti drzet palce v dalsi tvorbe

Yasmina
14. 11. 2004
Dát tip
Promiň, ale mě to nezaujalo... zpracování se mi nelíbí - šla bych víc do hloubky..jsou to jen takový dotyky a u takovýho tématu je třeba jít hloubš. Příběh boužel dost obehranej a stále se z něj nedokážeme ponaučit.... A konečně - je to neurčitý (jen na začátku píšeš, že se Tě to netýká, to je sice dobře, ale zkonkretizovala bych to). :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru