Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TEMNOTA druhý díl

21. 11. 2004
7
0
2369
Autor
Drawen

...když se temní chytají vláken moci... Další ale ne poslední pokračování Temnoty. Snad se to bude líbit více.

...

Přistoupila ke mně, hluboce se mi zadívala do očí a dala mi poznat svou nezkrotnou sílu. Pozvedla ruku a já se chvěl strachy v očekávání jejího doteku, avšak její dlaň dopadla na mou tvář jako pírko, prsty mi přejela po lících a já jsem ucítil chlad, který z ní vycházel a vléval se celého mého těla. A pak mě políbila, polibkem, ve kterém byla skryta touha po mé krvi. Její rudé rty, které vypadaly tak sladce byly chladné jako led. Však v tom polibku jsem cítil nezkrotnou sílu a znenadání se mi zatočil svět, zatmělo se mi před očima, její tvář se rozplynula a já jsem se propadal do temnoty, do které mě uvrhla a jež rvala moje tělo na malinké kousky. Celým mým tělem procházely nesnesitelné křeče až jsem se nakonec upadl do sladkého bezvědomí.

 

……

 

Před 3 měsíci

 

Měl jsem ženu, kterou jsem miloval tak jak jen člověk může milovat někoho jiného než sebe. Žili jsme v ústraní, na kraji, snad můžu říci i světa, protože jsme se nechtěli státi oběťmi společnosti, která byla mnohdy tak moc krutá. V malém sroubku na kraji lesa, s krásným výhledem na vesnici pod námi jsme žili svůj bezstarostný život plný porozumění a citů. Květem naší lásky byl náš syn. Jeho světlé vlásky zdůrazňovaly jemnost jeho tváře a velké oči byly skutečně zrcadlem do jeho dobré duše. Ano, on byl zatoulaný andělíček na zemi.

             Jenže jednoho dne se cosi změnilo. Přestal mluvit, jen každý den tiše stál u okna a pozoroval vesnici, ve tváři měl zoufalý výraz a v jeho dětském obličeji se zračily první vrásky. Stárnul a chřadnul nám před očima. Nedělal vůbec nic, dokázal jen dlouhé hodiny nehnutě hledět na vesnici před námi, anebo se na nás při práci díval svýma velkýma,nádhernýma očima. Trvalo dlouho než jsem pochopil, co chce. Jednoho dne se v jeho očích objevil strach, stál u okna a rukou ukazoval dolů do údolí. Pochopil jsem. S vesnicí není něco v pořádku, vzal jsem jeho drobnou ručku do své dlaně a společně jsme se vydali na cestu. Má žena jakoby tušila více než my a když nám mávala na rozloučenou, její tvář nevypadala bezstarostně jako kdysi, ale byla utrápená a strhaná. Doteď nechápu proč jen mlčela, ale asi tušila že odtud není cesty zpátky, ale zároveň je naším poselstvím se na tuto cestu vypravit. Však její nádherná tvář mi ulpěla v paměti a já jsem se k ní často a rád vracel. Ze začátku v úpěnlivých modlitbách, později však v krásných vpomínkách, které zaplňovaly mé bolavé srdce aspoň nepatrným štěstím, i když jsem věděl, že naděje už není žádná.

           Cesta vedoucí do vesnice se před námi vlnila jako had plovoucí na vodě, ale čím blíže jsme byli k cíli,tím více se na tváří mého chlapce zračilo napětí a strach. Křečovitě svíral mou ruku a v jeho dětských očích se leskly slzy. A pak jsme našli prvního. Vesničan ležel pod javorovým stromem a kolem něj se vznášel silný pach smrti smíchaný s neznámou vůní. Byla tak neskutečně lákavá a vábivá, ale  v pozadí bylo cítit něco temného, ničícího a neskutečně krutého, jako by snad držela stráž nad mrtvým, ale v nepříliš dobrém smyslu. Muž ležel na zemi, na svěží, zelené trávě se chvěly lesklé krůpěje jeho rudé krve. Ve tváři se mu zračila nesnesitelná bolest a utrpení a v jeho hrdle byl zachycen výkřik, který ale z jeho rtů nikdy nevyšel. Jeho krk byl poset drobnými rankami,stejně tak na tom byly i obě jeho zápěstí, ale opravdu příšerný pohled byl na jeho břicho, bylo rozerváno na cáry a střeva připomínala červy tlačící se pryč ze zkaženého jablka.  Nemohl jsem odtrhnout oči od tohoto podivného úkazu, však žaludek, který se mi obracel naruby mě donutil.

A najednou se stalo cosi zvláštního, mou pozornost upoutalo moje dítě. Chlapec upadl na zem a svíjel se v šílených křečích, oči měl roztažené hrůzou a z úst mu tekly zpěněné sliny. Klekl jsem si k němu a sevřel ho v náručí, uklidnil se, však jeho oči se upíraly k nebi a on mluvil,ano, opět po dlouhé době zase promluvil, však pro mě cizím hlasem, něžným jako vánek šeptající v korunách stromů, k nebi se nesla tichá modlitba vycházející z jeho rtů. Jakoby vzýval všechny bohy na nebesích, jakoby prosil všechny přírodní síly o pomoc, a kolem jeho hlavy se objevila zlatá svatozář, jeho slzy dopadaly na moje dlaně a já cítil příjemné teplo, které znich vyzařovalo. Mír a klid byl najednou všude kolem nás. Bohužel tato nádherná chvíle trvala jenom chvilku, on se zvedl, klidně vzal mojí ruku do svých dlaní a nyní byl v roli pečovatele on. Něžně a jemně se na mě díval, jeho pevný stisk mi dal víru jít dál. A tak jsem kráčel, mlčky za svým desetiletým synem, jako beránek, jako křesťan za svým spasitelem.

Došli jsme na malé prosté náměstíčko, vesnice byla liduprázdná, jen rudé skvrny na kamenných kostkách,kterými bylo dlážděno,vyzařovaly nedávný boj. Krev nebyla zaschlá, leskla se na světle a poutala pozornost svou rudou září. Všude byl cítit zvláštní pach, vznášel se nad vesnicí jako mrtvolný ochránce, proti všemu živému. Stáli jsme tiše u fontánky, ze které dříve tryskala voda čistá jako horský pramen. Vítr se proháněl po ulicích a vrážel do pootevřených dveří, který při tomto doteku vydávaly strašidelné zvuky. Okenice práskaly při jeho nárazu a všude byla cítit smrt. Ba něco víc než smrt. Najednou ostrý zvuk prořízl ticho vytvořené po tragédii, při jeho tónech mi zamrzala krev v žilách a po zádech mi přejel mrazivý dotek. Zvony… Ze všech stran bylo slyšel burácení obrovských zvonů, ten zvuk mi trhal uši, vháněl smrt i do mého srdce, mé tělo jakoby zkamenělo, chtěl jsem vztáhnout ruce k uším svého chlapce, abych aspoň jeho uchránil před smrtelným zvoněním, však on se mým zoufalým dlaním vytrhl. Zvedl ruce k nebesům a padl na kolena. Obloha se zatáhla, pach krve zesílil. Poslední paprsky letního slunce přikrýval mrak a na zem dopadla temnota, který zahalila každý kousek, který byl ještě prosvětlen tím žhavým kotoučem majestátně se tyčícím na nebi. A můj syn klečel dál, na jeho zlatavé vlásky dopadaly poslední paprsky slunce, které ještě nepodlehly krutým mrakům, ve tváři měl odhodlaný výraz a jeho tělo se ani malinko nezachvělo, během pár hodin cesty zestárnul o tolik let. Věděl jsem, jako by mi to cosi našeptávalo, že už mu mnoho času nezbývá.............


Drawen
06. 12. 2004
Dát tip
Tak treti dil je konecne na svete :-)

Notreal
25. 11. 2004
Dát tip
ze začátku jsem myslel, že tohle nebude příběh nijak zvlášť invenční...no pak jsi to zamotala s tím dítětem a jsem rád, že nevím co bude následovat :-)* jinak ještě jsem Tě oficiálně nepřivítal v klubu :-) tak Vítej u nás :-)

Drawen
25. 11. 2004
Dát tip
Tak to me moc tesi. Jinak dekuju za privitani..jsem rada ze ste se me ujali :o)

Plia
23. 11. 2004
Dát tip
Tak to lepší, než můj první příběh. :-)

RuDa
23. 11. 2004
Dát tip
Hmmhmmm, taky docela zamlouvá... Jenom možná trochu omezit to všakování :-).

Brosqička
22. 11. 2004
Dát tip
líbí.. Je to jako úryvek některé z knížek Stopy hrůzy. Jen občas pozor na gramatické chyby. TIP

Drawen
22. 11. 2004
Dát tip
No jooo ja vim...chyby...v tom si fakt libuju..ale jina uz asi nebudu...Tak je zkuste prehlizet. Urco to opravim ale ted se mi moc nechce :-)

Alojs
21. 11. 2004
Dát tip
Neco mi rika, ze tohle dilko bude stat za to... Druha cast me utvrdila v nazoru, ze tohle nebude nejaka srandicka a vykrik do prazdna, ale poradne rev do temnoty. Pises pekne, dobre popisujes a pri tom nenudis. Jsem hodne zvedav na dalsi dily a doufam, ze to dotuknes nejaky necekanym, ale zaroven rozumnym zpusobem :-)

fungus2
21. 11. 2004
Dát tip
Hm, děsivá temnota. TIP

Drawen
21. 11. 2004
Dát tip
Tak to se neboj, zaver bude opravdu necekany :o)

Kolben
21. 11. 2004
Dát tip
Prima, už se těším na další. Jenom maličkost, raději si to po sobě přečti. No nic každej...... však já taky.:-) Jinak TIP

ondrech
21. 11. 2004
Dát tip
ty jo. zajímavé.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru