Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Muž a jeho moucha

23. 11. 2004
5
0
3407

Věnováno J. Lennonovi

Vystoupil z tramvaje & rozhlédl se kolem sebe. Kde se to jen ocitl? Nevystoupil špatně? Vysoké šedé zdi objímaly celou ulici & zlověstně se na něj šklebily. Jak se sem jen dostal? Každý den tu vystupuje & dnes...takové překvapení!

„Nemám rád tramvaje!“ vyjádřil muž svou myšlenku nahlas & po té mu z kabátu vypadla podivná mince, ze které vyskočila zelená moucha. Zatleskala svýma malýma nožkama, aby vyjádřila své nadšení ze svobody & chtěla se rozlétnout pryč.

„Kam si myslíš, že jdeš, moucho?! To mi chceš takhle uletět?!“ vykřikl ztracený muž. Moucha se zarazila, vyhlédla zpod svých ohromných brýlí & zabzučela: „Celý svůj život jsem byla v zajetí té hrozné mince & vašeho kabátu, & teď, když chci konečně vylétnout, tak mě to vy- takový mile vypadající člověk- zakážete!“

„Promiň, moucho, ale já jsem ztracen! Snad bys mi ty mohla poradit, jak vyjít z tohoto vysokého bludiště…“ řekl muž. Moucha zatřepetala křídly & vypískla: „Celý život jsem byla zavřená v kabátě & teď mám vědět, kam se máte vydat?!“ její hlásek zněl velmi rozhořčeně.

„Celý život jsi prožila se mnou, moucho,“ vyzývavě na ni pohlédl, „musíš tedy vědět, kam jsem jezdil.“

„Tvoje pohnutky mě nezajímají,“ zabzučela moucha, „odcházím, vylétám ze svého rodného kabátu, od té hnusné ulepené mince, která mě u vás věznila!“ Roztáhla křídla & vzlétla. Muž vykřikl & zděšeně se chytil za hlavu.

„Opouští mě má rodná moucha, co teď budu dělat?!” vyjekl hystericky. Jenže moucha na něj nedbala & letěla dál. Muž se od ní vytočeně odvrátil & pohlédl na tu vysokou věž, která ho tu věznila. Byl na ní nápis Továrna.

„To vypadá jako moje továrna,“ zamumlal vyděšený muž. Ušel pár kroků & prošel tou zdí. Kolem něj se objevily zelené výtvory & šťastné květy.

„Ano, tady pracuji. Vypadá to tady, ale nějak divně bez mé mouchy,” zahuhlal & vyrazil hlavou proti jedné zelené zdi. Ze zdi se vyvalila barevná tekutina & zasáhla ho do vylezlého nosu. Muž vykřikl & to byl konec, protože on byl alergický na barevnou tekutinu. Navíc neměl svou mouchu. Skácel se na zem, kýchl & zemřel.


solomon
04. 04. 2005
Dát tip
to vůbec neni špatný

klipeto
20. 01. 2005
Dát tip
husté t* + avi

Matylda
29. 11. 2004
Dát tip
Trochu bláznivý, ale název i nápad se mi líbil.

on psal podobný povídky

ondrech
23. 11. 2004
Dát tip
Začínalo to velice zajímavě, ale ten konec je trochu přehnanej.

Notreal
23. 11. 2004
Dát tip
teda...:-) klub*

way_to
23. 11. 2004
Dát tip
nenene, já myslím, že je to moc dobré, jenom to & se mi tam zdá strašně zbytečný. ale i tak - TIP

fungus2
23. 11. 2004
Dát tip
Tak to je celkem zdařilé. TIP

JiKo
23. 11. 2004
Dát tip
prča... ale to & sákra... sem chtěl přestat číst...

Dero
23. 11. 2004
Dát tip
Mi to "&" taky vadí ... a to jsi zvolila takový báječný font. ;o) Ale jinak docela fajn psycho. *

Alojs
23. 11. 2004
Dát tip
Me to moc nezaujalo (promin) a jestli se to nejak vztahuje k Lennonovi, tak v tehle zalezitosti nejsem skolenej (a proto tak...). napsana je to ale dobre, to & je tam naprosto zbytecny a razi do oci, text se tim stava tvrdsim

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru