Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pravda a štěstí

22. 10. 2000
1
0
1055
Autor
tupoun

Hledám, hledám pravdu na Zemi, Pradávnou pravdu zdá se mi. Hledám, hledám štěstí na Zemi, Pradávný štěstí zdá se mi. A tak dál bloudím cestou věků, Cestou staletí topíc se vzteku. Že nové chvíle přijdou na Zemi A cesty budou vypáleny. Chvilka pohody a taky vzteku, Chvilka zármutku, chvilka breku. Pravda a štěstí zalezlé v klestí, Po dlouhé věky po celá staletí. Pravda ta mocná je jen jedna, A štěstí to v hlubině číhá ze dna Pravda, pohoda to není pro nás stvořený, Jen parazit hledí do tváře štěstěny.
Miroslawek
23. 10. 2000
Dát tip
Saxanko, nejen první sloka.

kalinka
23. 10. 2000
Dát tip
Když už to nejde z vlastního zdroje, tak co si nezaeditorovat:o)))?! Hledačem věčným as zdám se, hledaje pravdu ryzí na Zemi. Jenž stejně jak štěstí nepoddá se! Mým vrtům hloubkovým s efektem hlazení.. Nicotným zrnkem, šumem v hukotu věků, přesycen zvědavostí, prchlými času fázemi. Krátký výhled vpřed bolí mě až k vzteku. Chtěl jsem být Highlander, a nehnít pod zemí. Kouzlo znát vzletů, pádů - dočasnost vyhřezlá. Vnitřní slepota, co brání nám zřít štěstí? Pravda JE! Chráněna lží, ač není, jeví se zlá. Je NEVĚDĚT - cesta?Jen tma a krucifix nad pelestí? Sebevražedná pýcha i naděje mnohokrát přistižena. Perpetuum štěstí možná v den smrti své uznáno. Vždy tušená pravdo, nahá, zůstaň nespatřena! Ruměncem zbarvi líc poslední! Až bude dohráno! ......... No, tak mi to tak vyšlo celkem úplně jinak, a asi i úplně o něčem jiným, a možná trošku dost zmatený. Ale fakticky jsem se původně chtěla držet toho, co tu tupounek napsal a jen to trošilililililinku překopat. A takhle to dopadlo. Všem, co to skousnou, se předem omlouvám.:o))

Saxanka
22. 10. 2000
Dát tip
Ta první sloka....promin,ale to je děs!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru