Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vlčí mák

26. 11. 2004
5
0
2732
Autor
Michalea

Byla jako noc ,ve stříbrošedých očích se odrážela obloha vlasy sama temnota.Byla krásná.A on?Co byl? Krvelačná obluda ,monstrum, vlkodlak a přesto ji miloval víc než svou svobodu.

     A jednoho dne se to stalo, šla do lesa .Potkal ji a rychle se schoval.Neodvážil se ničeho většího než  ji sledovat z úkrytu. Došla až na okraj skály ,sedla si  a pozorovala les z výšky.Najednou se podívala přímo na něj.Všechno v něm bylo najednou jakoby naruby.Hleděl na ni a ona na něj.Věděla to!Celou dobu o něm věděla!Otočila se zpět a pokynula mu rukou.Stále nemohl uvěřit.A pak pomalu přišel a sedl si vedle ní.Seděli dlouho a mlčky ,oba vychutnávali přítomnost toho druhého.Slunce pomalu zapadlo a objevila se první hvězda Pohlédla mu do očí a leskla se v nich slzička prosby.Věděl ,že už musí jít a doprovodil ji na kraj lesa. Díval se jak schází z kopce a nemohl to potlačit ,rozběhl se za ní dolů.Zastavila se a čekala na něj.Vzal ji za ruku a nadechl se ,aby něco řekl.Už to nestačil.Zadrnčely luky a  vzduchem hvízdly šípy.Střelci byli přesní a zem skropila vlkodlačí a dívčí krev.Dívku ještě dlouho oplakávali, ale nechápali proč se setkala s vlkodlakem i když znala trest.

    Přišla zima a po ní jaro.Všude kvetlo kvítí a na místě ,kde naposledy vydechli vyrostly květy rudé jako krev.Lidé jim říkají vlčí mák, dnes už však nevědí proč.


johanne
30. 11. 2004
Dát tip
já jsem si tedy nepočetla, neboť je to velice strohé :o)) rozhodně by to chtělo ještě aspoň chvilku tvé pozornosti nelíbí

Michalea
30. 11. 2004
Dát tip
Markel a johanne: díky za přečtení a za názory... Holt někomu se to líbí, někomu ne, všichni se shodnou jen na tom, že je to krátký...mno, to je pozitivní ne? :o)

Markel
29. 11. 2004
Dát tip
Mně se to moc líbilo, chtělo by to ještě trochu propracovat, ale jinak jsem si opravdu pěkně početla, viděla jsem celý ten příběh před sebou. T

Alojs
28. 11. 2004
Dát tip
zajimave. celkovy dojem hodne kazi hrubky v textu (ignorace mezer apod.)

Michalea
28. 11. 2004
Dát tip
No jo já bych to změnila ráda, ale ono mi to vždycky hodí ceduli: Nesnaž se změnit cizí dílo!!. Co s tím?

El: Ale no jo, no... :)) Míšo: To budeš mít trojku věčně, ne-li hůř, když k tomu budeš stylem "napiš mi, kde je chyba, a já jí opravím". Nejsou tam žádné chyby, které by nemohl každý, kdo se naučil psát. Tak si nad to sedni sama, a zkus si to najít.

Michalea
27. 11. 2004
Dát tip
Pišta:Teba ty mě fakt umíš potěšit...:oD

ondrech
27. 11. 2004
Dát tip
no... je to dobré,,,:-)

Je to hloupaté, ale tak nějak jsem u toho byl celý spokojený a usmíval jsem se. Je to hrozný, ale mně se to svým způsobem líbilo... :)

Vespa
26. 11. 2004
Dát tip
Souhlas s Pištou. Absolutní souhlas. :o)

Michalea
26. 11. 2004
Dát tip
Tak to teda dík :o(

vesuvanka
26. 11. 2004
Dát tip
mně to přijde spíše jako pověst, ale ta by se vztahovala k určitému místu... zajímavý nápad.... TIP

Michalea
26. 11. 2004
Dát tip
vesuvanka: Moc diik, už jsem to chtěla mazat, že je to asi fakt blábol :o)

vesuvanka
26. 11. 2004
Dát tip
Určitě nemazej, to by byla škoda...

Michalea
26. 11. 2004
Dát tip
vesuvanka:jsem ráda, že se to někomu aspoň trošku líbí :o)

3/5 T tak hezká..a tak krátká...:) škoda

Elyn
26. 11. 2004
Dát tip
Možná jsi tomu mohla dát víc času.. na opravy čárek, teček, mezer... Jo, Pišto. .. vlci, viď? :)

Michalea
26. 11. 2004
Dát tip
Navždy_Tvůj:Dík, byla to taková bleskovka:nápad-napsat a konec :o) Elyn:jj to je ta moje čeština, neni divu,že z ní mám trojku ;o) jestli se ti chce,tak mi napiš kde mám chybky a já je opravím...

Michalea
26. 11. 2004
Dát tip
motýlik: děkuju! :o)

wazzup
26. 11. 2004
Dát tip
není to špatné, nápad dobrý, zpracování horší.. a taky mě dost irituje, že po čárkách a tečkách nemáš mezery:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru