Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Předloha

02. 12. 2004
2
0
1083
Autor
Burnin

Stručný obsah toho co přijde za chvíli.,

Jméno jsem již dávno zapomněl.Jediné co zbylo z kdysi nádherného života, stalo se pro mě noční můrou. Jediné co to kdy mohlo změnit nebyly skutky, ale dotek její tváře. Porušil jsem všechny pravidla a na konci stála odpověď kterou jsem nikdy nechtěl slyšet.

Starý zákon byl již vyřčen a to nejdůležitější čtení se blížilo. Dotek její ruky mě náhle zamrazil. Podíval jsem se na ni, byla stejná jako předtím a já si uvědomil že mě nemrazí její dotek, ale dotek vzduchu. Všude po mém těle běhaly kapičky rosy, která přivolala nevyhnutelné. Já, člověk jako každý jiný, přeskočil jsem zábradlí a srazil prvního, který mi přišel do cesty. Jindy za jiných podmínek bych se k nim přidal, nebo je dokonce vedl, ale ne dnes. Ne pokud ona byla za mnou a hleděla na temný stín kterým jsem byl já ve své zlosti.

Ne dlouho, snad jen pár úderů srdce a začala téci krev a za ní další. Kostelem se pohybovala temnota a já by jejím středem. Trhala vše na kusy a já ji. Nikdo nemohl vidět co se dělo, kromě mě a jich. Bylo jich hodně, stejní jako já a přeci již tak vzdáleně jiní. Kdo jsem že obracím se zády ke všemu co kdysi bylo mé.

Na podlaze byly jen těla. Jejich těla a já hleděl na těla těch které roztrhali v lavicích a jejichž krví sytili svoje duše.

Kněz ke mně přistoupil. Jeho hlas rezonoval roztřeseně v reproduktorech.

„Anděli, kdo jsi.“

Obrátil jsem k němu své oči a on padl k zemi. Pohled očí zabíjel a trhal, přesto nyní to bylo jiné. Jen děs padl na kněze, přesto klečel a pokorně se mi klaněl.

„Jsme jedním z vás.“ Podíval jsem se ke své milované a uvědomil jsem si že mě poznala. Byl konec přetvářek a já se vrhl vstříc nadcházejícímu armagedonu. Temná křídla za mnou vlála a já ničil ty k nimž jsem patřil a jenž započali konec světa. Anděl boží, který se proti němu postaví padne, co se ale stane s andělem temnoty, který jí vyhlásí válku kvůli lásce k člověku, ženě, kterou již nikdy nespatří.


fungus2
03. 12. 2004
Dát tip
Zajímavé.

Alojs
03. 12. 2004
Dát tip
Dam ti tip, protoze se mi to libilo. Sice forma by potrebovala vypilovat pilnikem, ale co... cas to uhladi :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru