Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pavel

06. 12. 2004
2
0
668
Autor
masbi

Pavel Osman seděl v hotelovém pokoji, který byl stejný, jako jiné hotelové pokoje. Postele, vedle noční stolek, televize, stůl, židle a vyjímečně křeslo. Celé to působilo tak prázdně a ani trochu to nepřipomínalo domov, po kterém  teď tak toužil.

        Pohupoval se v křesle a jeho delší tmavé vlasy mu při každém zhoupnutí spadly do tváře a zarazily se o velký nos. Celá Pavlova postava se ztrácela v křesle diky štíhlému tělu a tmavému obleku, který nosí většina bankovních úředníků, jako je on.

         Pavel začal přemýšlet nad pracovní nabídkou, kterou dnes dostal. Nejprve byl velice potěšen, ale když se dozvěděl, že mu sice zdvojnásobí plat a zajistí další postup, musí se odstěhovat do Bukureště. On sám by s tím neměl problém. Však jeho žena by určitě neodjela. ,,Sakra“ nevěděl si rady. 

        Vstal ze židle a začal nervózně chodit po pokoji. ,,Musí být nějaké řešení“ Vidina velkých peněz  a dobré kariéry ho lákala.  Ale co žena?

        V pokoji náhle zazvonil telefon. Pavel sebou škubl tak prudce, že málem spadnul na zem. Nevěděl ,jestli to má zvednout nebo ne. Telefon nepřestavál zvonit.

        ,,Prosím?Pavel Osman.“ Z druhé strany se ozval důvěrně známý hlas jeho nadřízeného.,,Pavle potřeboval bych tvé vyjádření.  Tuto šanci by sis neměl nechat ujít.“  ,,Mohl byste mi nechat ještě večer na rozmyšlení?“nervozně přešlápl na místě,nebyl si jist jestli si nedovolil moc. ,,Jeden večer?Ano, to by šlo.“ Pavel s oddechnutím položil sluchátko. ,,Ještě jeden večer,, pomyslel si. Neměl v úmyslu něco říkat ženě. Rozhodl se , jí říct až konečné rozhodnutí.

        Telefon zazvonil podruhé. Osman už se nebál. ,,Prosím?“

,,Ahoj miláčku. Jak se tam máš?“ Pavel na chvíli znejistěl. Jestli se má své družce svěřit se svým problémem. ,,Rád tě slyším. Chtěl bych ti něco říct.“ Zarazil se. Chvíli bylo ticho. ,,Tak co to je.“ Zeptala se netrpělivě žena. ,, No, že tě mám rád stejně jako když jsme se brali.“ Byl si tím jist.

 


Jeheheman
06. 12. 2004
Dát tip
fragment:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru