Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úvaha první - kočka

05. 12. 2004
0
0
3032
Autor
Plia

Toto je moje první úvaha, kterou píšu veřejně, takže NESMÁT SE.

 Kočka. Tvor natolik inteligentní, že by sestavil stroj času, kdyby měl lidské myšlení. Jistě máte doma malou, popř. přerostlou kočičku. Kde se ale vzaly? Jak se vyvinuly? Velké kočky - zabijáci? Možná ty vetší "čičinky", ale ne ty, které známe jako mazlíčky. Proč se nepřidružily k člověku? Bály se ho? Udělali jim lidé něco? Na některých kontinentech je jedí. (BLE! TFUJ!!! Muselo to ven...) Jsou moc plaché. Ale ne natolik, aby nebudily moje rodiče a nechodily před monitor! (Viď, kóčo. Slez dolů.) Někdy se ptám, jestli si mě pamatuje. Někteří říkají, že kočky zapomínají. Možná je to pravda, možná, že ne. Ale kočky nejsou žádné potvory zrádné a už vůbec nejsou bezcitné! Zabíjejí, aby mohly přežít. Co by jste dělali, kdyby jste byli na pustém ostrově a nebyla by tam žádná zvěř, kromě ryb? Kdyby jste jednu zabili, zeptala bych se vás: "Zvířata se vyvinula z ryb. Co když to byl nový tvor, který by mohl za pár tisíc let vyvinout v dalšího předchůdce člověka? Možná dokonalejšího, než jsme my." A co kdyby to bylo odvětví vývinu předků? Co když jste zabili svého praprapra... dědu? Musí přežít. (Prosím, nekritizovat to o člověku a zamyslet se.) Kočky mají svědomí. Moje třeba neznámým způsobem začne na zemi žvýkat modelínu. Dostane "po kočičím do čumáku" a přestane. Později jde ke mě, dá packy na mojí hruď a začne mi olizovat nos na znamení, že se omlouvá. (Jen kdyby nebyla její tlamka cítit po konzervě, suchým a salámem od ségry. To nemůžou vyrobit zubní pastu pro kočky?) Teď musím skončit. Big mother jde k počítači. Tak AHOJ!!!

(Kočka se doprošuje konzervy. Nevíte, jak jí vysvětlit, že už konzervu má v misce?)


Nicollette
07. 01. 2005
Dát tip
ehm, kočky jsou inteligentní a dokázaly by sestrojit stroj času, kdyby měly lidské myšlení -. co je tohle proboha za blbost? Jak může být kočka inteligentní a zároveň postrádat myšlení? To je jako kdybych Ti já teď řekla, že mít kočičí myšlení, tak asi zbalim toho kocoura z vedlejší střechy... to je pěkná trupkovina, cos napsala..... A kde se tady kočky vzaly - zkus si vzít do ruky učebnici biologie a neklaď takové hloupé otázky....

Plia
18. 12. 2004
Dát tip
Asi jo. Ale představ si, že bys snědla kočku! Je to hnus!

Plia
10. 12. 2004
Dát tip
Spíš to byla popuzená reakce. Na jedné stránce jsem dostala do pošty zprávu, že jsou kočky ***** a neumí nic jiného, než se válet, zvracet chlupy a je to zbytečné vyhazování peněz. Ateď se podrž: Napsal, že jedl kočku a že byla dobrá! Myslela jsem, že ho přes počítač zaškrtím!!!

Ettelea
10. 12. 2004
Dát tip
No tak každej sme nějakej,nebrala bych to za tak obrovské zvěrstvo, mě třeba jako vegetariánovi může připadat stejně odporné když někdo jiný sní třeba jen hovězí. Chce to asi i respekt. Když už se ten člověk omezuje jen na jeden úhel pohledu tak je to jen a jen jeho vina,ne?:-)

Ettelea
09. 12. 2004
Dát tip
myslim, ze meho praprapraprapra dedu nezabiju i zapredpokladu ze by ta posahana teorie byla pravda...uz jen pro to, ze je uz davno mrtvý.Darwinova teorie ti asi este neni uplne znama... Taky si myslim, že tvrzení že kočk je tvor natolik inteligentní, že by sestavil stroj času KDYBY MĚL LIDSKÉ MYŠLENÍ se tak nějak mezi sebou vylučuje. Tohle dilo mi nepripada jako uvaha- a o těch kočkách tam toho moc neřešíš,ale beru to, protože jsi psala, že je to tvoje první (veřejná?:-) a taky proto,že jedna taková kočka mi právě chrní na klávese F1 (budu si na ní ted dávat větší pozor, když vim, že by dokázala sestavit stroj času :-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru