Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

kouzelník

09. 12. 2004
1
0
2335
Autor
Bilbo

cestou domů,noční tramvají

Šťavnatý okamžik

plný energie

mezi prsty protéká

záhadný kouzelník

úpěnlivě

očima proroka

mlčky se dívá

do černého publika

které už zívá

bílého králika

z rukávu vyloví

laciný trik

když hlupák zpívá

na chvíli pobaví


Bilbo
07. 02. 2005
Dát tip
Změt rychlích myšlenek to asi bude když kouzelník vzniknul za pět minut na zastávce a za dalších deset cestou domů... :-) - a zpívající hlupák - je to o pocitech, tak bych nad tím tolik nedumal (nebo jsi tak zarytý fanoušek superstar?????????)

Gillderan
05. 02. 2005
Dát tip
Hm, nutí to používat květák. Nesedí mi tam ten zpívající hlupák. Jako ber to prostě jako můj názor, já jsem asi trochu pomalejší, prostě si to musím přečíst víckrát, abych se v tom přestal ztrácet. Je to změť rychlých myšlenek, to si myslím.

Bilbo
08. 01. 2005
Dát tip
děkuji za shlédnutí a za názor...já se také pokusím něco shlédnout :-)))

toto dílko je o poznání lepší, jen: slabší místečka bych viděl tady: -ten laciný trik-, slůvko -ten- je tu naprosto zbytečné, zkus se zamyslet, proč ho text obsahuje! Nese význam? rozvíjí děj? Řekl bych, že ani jedno z toho. Je tam jen díky podvědomé potřebě docílit určité délky onoho verše, to ale bohužel dobrý důvod není. Člověk má pocit, že je potřeba ještě jedna slabika a "prskne" tam ukazovací zájmeno, které ale pro text není vůbec důležité. Řešením může být změna konstrukce zmíněného verše, nebo, a to je v tomto případě asi jednoduší, vymazání ukazovacího zájmena, protože se tím nic zásadního nestane :o) analogicky bych postupoval v případě -on-, všichni už přeci z předchozího textu vědí o původci děje, není absolutně žádný důvod k tomu, jej takto zdůrazňovat :o) o dvojicích slov, které se mají rýmovat, jsem Ti psal již v kritice předešlé, (to mne přivádí k tomu, že trefnější by byla kategorie smíšené verše) velmi zjednodušeně navážu: když použiješ slovo -proroka- a volíš k němu rým, není na škodu, když se v něm objeví nějaké to -r-, nezáleží jen na "koncovce" :o) mrkni na dílka od Jannise, která pojednávají o teorii "veršování", jsou v tomto ohledu dost poučná to je můj názor, snad Ti k něčemu bude :o) hezký den

Bilbo
03. 01. 2005
Dát tip
...děkuji mnohokráte... potěší...

Joen_B
03. 01. 2005
Dát tip
Zasloužíš si to :o)

Joen_B
28. 12. 2004
Dát tip
Moc..ale vážně moc se mi to líbí..

Bilbo
11. 12. 2004
Dát tip
senkju very much :-)

Nicollette
10. 12. 2004
Dát tip
to jo to je fakt hezký, za tip

Silvita
09. 12. 2004
Dát tip
Štavnaté okamžiky já ráda...*

Matylda
09. 12. 2004
Dát tip
Všichni občas lovíme své králíky z rukávů.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru