Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pít či nepít? - to je oč tu běží

16. 12. 2004
5
0
12655

Nerozumím jedné věci. Proč lidé (a taky Písmáci) tolik pijí alkohol a ještě o tom píší oslavné básně. Já s alkoholem sice žádné velké osobní zkušenosti nemám (abstinent sice taky nejsem, na Vánoce mi mamka dává líznout vaječného koňaku a taky jím rumové pralinky) ale vidím kolem sebe spoustu šeredných, nepěkných a zlých věcí které alkohol zaviňuje. Moji spolužáci, kteří už to zkusili a opili se, říkali, že pak zkusili jako dobytek. Lidé se když jsou opilí klátějí, blábolí různé nepravosti, obtěžují veřejnost třebas v tramvaji (tůhle jsem viděl v tramvaji pána, jak pozvracel za krk jiného pána s dlouhejma vlasama, takže šíleně zapáchal), rozbíjejí výlohy a okénka u aut, páchají trestné činy a dopravní nehody. Někdy dokonce upadnou na náměstí nebo na ulici, musí pro ně jet sanitka a pak nás to všechny stojí hodně peněz, které by se jinak mohly dát třebas na sport, kulturu nebo ekologii. Nebo černouškům co umírají hlady. A taky ta zbytečná jízda sanitky poškozuje ovzduší.

Alkohol je nebezpečnější než tabák, a přesto nás na lahvi ministryně zdravotnictví před ním nevaruje. Myslím, že jí napíšu, jestli by to nenakázala prodavačům alkoholu dělat. A taky by mohla být varováním povinně vybavena díla, která ho propagují. Tady na Písmákovi by to určitě šlo.

Na druhou stranu jsem tu zaslechl, že každý správný básník pyje a chlastá. Takoví ti francouzští proklatí jako Velrlain, Boudler a Rambó, nebo ten Appolinare o tom hodně psali. Ale musíme se po nich opičit. Nedokážeme napsat něco svého, bez alkoholu? Věřím, že po požití alkoholu je člověku veselo. Ale opravdu to stojí za to? Já si myslím že ne. A proto jsem i založil klub "Démon alkohol" , který má za cíl varovat. Nikoliv někomu něco přikazovat nebo poučovat.
JeanJoche
06. 06. 2005
Dát tip
Tohle si můžeš dát do toho svého klubu, prokletý abstinente...

podezdívka
07. 02. 2005
Dát tip
Alkohol je metla lidstva......Ale zametat se musí !!! :-)

Nicollette
07. 01. 2005
Dát tip
správně tak, alkohol démon jest... ale možná vyrosteš a dospěješ do stadia, kdy občas budeš chtít obcovat, že to tak povim, s démonem..... já osobně abstinent jsu, občas vínko...

Barunkaq
05. 01. 2005
Dát tip
...stejně je vždycky problém v lidech...

Barunkaq
05. 01. 2005
Dát tip
...bože... to je se ale stejně napsalo takovejch keců...

Semeno
22. 12. 2004
Dát tip
Nevím, neznám

ch_34
22. 12. 2004
Dát tip
he, jsem rád, že sis na něj vzpomněla taky...

Semeno
21. 12. 2004
Dát tip
Karel_Letoun jsi jeho vyplodem

A to je někdo slavný?

Semeno
20. 12. 2004
Dát tip
Létající Karel....... by mel radost....... (Karal_Letoun)

Coto? Já znám jen létající cirkus.

ch_34: Proč mi nadáváš? Podle sebe soudíš mne? Je mi tě líto, malý zakomplexovaný puberťáčku. Avi Semeno.

Claudie1: Vy tomu rozumíte, konečně se mezi těmi trapnými puberťáky našel někdo zralý se zralým názorem. Děkuji Vám za krytiku.

ch_34
19. 12. 2004
Dát tip
milý učedníče, není čurák jako čurák. a jestlis to nepochopil, nemá tu už cenu mluvit o tom, kdo z nás je víc zakomplexovanej... až mě příště budeš chtít urazit, přijeď si za mnou, a já z tvých trapných urážek nestrpím ani jedinou..

Ch_34: nějak to cos napsal nedává smysl. Do které psychiatrické léčebny to za tebou mám přijet. Jen ti připomínám, že slovo čurák jsi použil ty, idiote.

ch_34
19. 12. 2004
Dát tip
jestli ti je skutečně 14, dá se to pochopit, jestli se za to jenom schováváš... jsi imbecilní ty myslim, že, co jsem napsal, smysl dává... mně docela jasný... možná, že, kdyby sis trochu namáhal hlavu, přišel bys na to..
nebudu to tu vysvětlovat, přišel bych si jako ve školce... snad jen, že mince nemá jenom jednu stranu

kreténe naamyšlená, to že jsou tvé bláboly jasné tobě vůbec neznamená že mají nějaký smysl, nechlastej tolik, chudáčku, běž se léčit

ch_34
19. 12. 2004
Dát tip

tuhle tvou poznámku bych vyzdvihl nade všechny už je všem jasnej tvůj názor... fašisto!

Noe1
19. 12. 2004
Dát tip
bolševiku

ježíš, co se to tady děje?

Noe1
19. 12. 2004
Dát tip
No co, napsal jsem ti, učedníku, že si bolševik, prostě se tak chováš !!!!! avi ch_34

Noe1
19. 12. 2004
Dát tip
jo, a příště bez avi, jo

Bolševici jste vy dva.

Noe1
19. 12. 2004
Dát tip
Jasně, dělal jsem politického komisaře u soudruha Čapájeva, jestli tušíš, kdo to byl.

Víš co, dejte mi pokoj, ochlastové ochlastaní.Noe, přestávám tě tipovat.

Noe1
19. 12. 2004
Dát tip
A víš, že mi to ani nevadí :-))))))))))), uklidni hormony učedníku.

ch_34
19. 12. 2004
Dát tip
díky, Noe1... ta výhružka je ovšem otřesná spravedlivá a všeřešící
jak ostatně soudím... vše již bylo řečeno

Učedníku: Ty se snažíš o někom tvrdit že je pubrťák? a zakomplexovaný? Ty? Dítě, které poučuje dospělé? (netvrdím že já jsem dospělý) Ty? Ty, který hrozíš tím že nebudeš tipovat? oooo jak silná to výhružka... Ty? ve svý 14 letech? Mimochodem ty jenž jsi nepochopil naprosto pochopitelnou poznámku ch_34? Ty jsi jen rozčílený zakomplexovaný puberťák... Bolševiku

ch_34
18. 12. 2004
Dát tip
víš, učedníče, kdybys nebyl takovej malej čurák a nevychcal to takhle úhledně na růžovej polštář, možná, že bys někomu i něco řek' alkohol neni špatnej, jen něco v lidech je svině... neni to o tom, jestli lidi pijou, ale jestli jsou silný... ach božínku, ty jsi mi ale malej čurák!
ty si avi zasloužíš, Semínko...

ch_34
18. 12. 2004
Dát tip
a, prosím, nauč se jména mistrů a když ne jména...aspoň si je přečti

Semeno
18. 12. 2004
Dát tip
Tak moment, tohle si me zaslouzi. Drogy jsou lzi. Pouze pokud halucinujes skutecnost, muze nastat uvolneni mysli, ovsem skutecne, souvisejici s realitou. Tehdy je smysl skutecny, ne jen iluze. Jména mistru........ rekni mi proc se rozcilujes, ja jsem se poradne zasmalo, neco jako komediograf..... Bavit se muzes vzdy kdyz chces, nezalezi na zabavnosti.. jJo a najdi nekoho kdo pojede do melnika.. Nevim sice co za to..ale mame doma naky cukrovi.... :o)

ch_34
18. 12. 2004
Dát tip
máte dobrý cukroví

Semeno
18. 12. 2004
Dát tip
Ale moc ho neni, takze rychle ne¨koho najdi

ch_34
18. 12. 2004
Dát tip
Jirku asi nepřekecám,aby z Prahy stopoval za tebou do Mělníka.. beze mne Verču zase asi nepřesvědčim, aby za tebou stopovala z Jablonce... málo ste na ně působili... málo je ovlivňovali a upírali na ně málo pohledy a hovory k nim to jsou jediný lidi, který znám...
proč s tim čekat na soutěže... přijedeš do Opavy a tam to uděláme :-))

Kimísek
18. 12. 2004
Dát tip
No nevím.....ještě se vrátím .-)

Noe1
17. 12. 2004
Dát tip
:-)))))))))))))))))))))) *t + klub

Noe1
17. 12. 2004
Dát tip
Jo a učedníku, do klubu ti nevstoupím, neb rád piji i pyji :-)))))))

Hádě: jsem rád, že mne někdo podpořil, moc díky. Přeno: taky jsem ještě nikoho nezabil a proto nejsem oprávněn odpovídat "určitě ne"? Pravda: co to blábolíš ty o THC? Podle sebe soudím tebe? Chroustjazz: nejsem Voloďa, jsem jen jeko učedník, i když už se s ním nekamarádím, přesto sním ve většině věcí (kromě cmukiny) souhlasím. VolOďa: díky za tipáž. Noe1: o tobě to vím, že se do klubu nasi nepřidáš. aLE STEJBĚ dík za tip.

Ne, špatně si to pochopil.... Bylo to myšleno obrazně, jakože mi to co jsi napsal příjde jako "blbost" s hlediska obsahového, myslím, že uvažuješ moc jednostraně... To je ale jedno už se nechci hádat... So měj se fajn...

Přeno: jo a tohle je taky pěkná kravina: Alkohol není podobně návykový jako THC - na to se zkus zeptat nějakého alkoholika, jestli je návykový či není - nebo lidí u Apolináře. a nemá ten efekt, jak si možná myslíš, že lidé "zvrací a páchají trestné činy". Opravdu se po něm nezvrací? Nepáchají se pod vlivem alkoholu trestné činy?

Noe1
17. 12. 2004
Dát tip
Já bych se do klubu i přidal ... ale jako záškodník. Co ty na to?

Noe1: Záškodníky tam já nechci, je to příliš vážné téma, naž aby sis z toho dělal šprťouchlata.

učedník: A bez alkoholu se snad nepáchájí, ještě mnohem horší trestné činy? Kamaráde, máš totálně zaslepenou mysl, vídíš jen to absolutně nejhorší, je mi tě vááážně líto... A alkohol opravdu není tak návikový jako THC¨, což je dokázáno... Stejně taknávikový může být čaj a kafe, kdybys to házel do jednoho pytle, uvědom si o čemmluvíš... Nejdříve bys měl znát fakta, až pak něco takového napsat... Vycházíš ze svých nejhorších zkušeností, a naprosto pomíjíš to ostatní...

Ale kristýnkku, psal si, že se nechceš hádat, proto jsem na tvé nesmysly nereagoval. Tak to laskavě dodrž a nehádej se. Jsi pěkný jednostranný domagog.

S tebou se fakt nejde bavit. Ukaž mi jedinou vědeckou studii o tom, že alkohol je méně návykový než tráva.Je to přesně naopak a TO je dokázaný (tohle nemyslím vážně, jen paroduji tvoji chabou průhlednou demagogii)

Kristýn: Mimochodem, v první řadě bys jsi měl přestat kouřit tu trávu, aby jsi nemlel tolik z cesty, THC dost leze na mozek, lidi pak blábolí strašné hovadiny, jo to mi věř... :-)

noo, kdyz uz se tad ytak dohadzujete... ja si jedne cas privydelavala jako servirka ve 4. cenove...... o tom,co dela alkohol s lidma, jsem nazorne proskolena :-((

Pomerančová: děkuju

Přeno
17. 12. 2004
Dát tip
Přeno: jo a tohle je taky pěkná kravina: "Alkohol není podobně návykový jako THC - na to se zkus zeptat nějakého alkoholika, jestli je návykový či není - nebo lidí u Apolináře." Ne, není tak nývykový jako THC. To je fakt. A u nikoho koho znám, jsem si nevšiml závislosti na alkoholu. "Opravdu se po něm nezvrací?" Občas. Ale např. já po něm ještě nikdy nezvracel, ani když jsem měl dost přes míru. "Nepáchají se pod vlivem alkoholu trestné činy?" Neznám nikoho, kdo by po požití alkoholu páchal trestný čin. Ano, pokud ho požívají bezdomovci, tak ano. Pokud ho požívá slušný člověk (ano, dokonce i existují slušní lidé, kteří konzumují alkohol) - tak N-E.

Přeno: "Ne, není tak nývykový jako THC To je fakt.. To není fakt, to je jen tvé a Kristýnovo tvrzení. Ničim nepodložené. "A u nikoho koho znám, jsem si nevšiml závislosti na alkoholu". Já jsem si u nikoho, koho znám nevšiml závislosti na heroin, znamenaá to (přesně podle tvé logiky), že heroin není návykový? Znamená to, že když něco neznám/nesetkal jsem se s tím, že to není?

Přeno
17. 12. 2004
Dát tip
"To není fakt, to je jen tvé a Kristýnovo tvrzení. Ničim nepodložené." - to, že ti nemůžu teď právě sehnat nějaký výzkum, který to potvrzuje, neznamená, že to tak není. Pokud ty mi seženeš nějaký objektivní výzkum, který potvrzuje, že to tak je, tak ti uvěřím. ZATÍM ALE NENÍ FAKTEM ANI JEDNO. Nedělej ze sebe debila, prosím. Uživatele heroinu neznám ani jednoho. Uživatelů alkoholu znám mnoho. Ani jeden z nich není nijak závislý.

Mimochodem, řada lidí, kteří se snaží legalizovt travku ti budou přísahat, že alkohol je mnohem škodlivější než travka. O znásilněních, spáchaných pod vlivem alkoholu, o zabitých lidech na silnicích, o zničených rodinách asi nemá cenu se bavit. Nikdy si je asi neviděl.

To je ale sprostá provokace. Lidi, lejte co vám játra stačí!!!! Já mám smůlu páč sem duté

Jo a já ti nic dokazovat nebudu. To ty si přišel s THC a s tím že je to FAKT, já o něm nemluvil. Mně je jedno jestli je něco návykovější než jiné. Návykové je to obojí.

Přeno
17. 12. 2004
Dát tip
Čteš vůbec to, co ti píšu?! Já říkám, že SLUŠNÉMU ČLOVĚKU, který pije alkohol, nic takového nehrozí. Asociálům ano. Můžeš namítat, že se stali asociály právě kvůli alkoholu. Ano, ale to nikdy nebyl ten rozhodující vliv. Ale to je jedno. Nijak si mi nevyvrátil hlavní tvrzení, a to je: "Uživatelů alkoholu znám mnoho. Ani jeden z nich není nijak závislý." Prosím reaguj na to.

GO CHLAST GO!!!!

To jsi opravdu nemohl myslet vážně, že alkohol je více návykový že? :-) Podívej jestli máš doma problémy s ožralým tatínkem, tak to je mi vážně líto, ale nemůsíš s tím zatěžovat lidi, kteří mají svoje zkušenosti a mají svoje názory, ty navíc nemáš žádné zkušenosti, tak tě nic neopravňuje poučovat lidi, kteří ano... Naprosto nevíš o čem mluvíš, netušíš vůbec nic, včera jsi se podíval na nějakou ubohou telenovelu na nově, kde někdo říkal, jaký jealkohol skit, a teď se tady snažíš o nějaké upgradování světa? To snad ne... Podívej piš si co chceš, ale musíš pak příjmout i reakce lidí na to co jsi napsal... Já jsem ti napsal svůj názor na tohle dílo, jenž zněl je to fantazmagorická stupidita, vyplozena rozzuřeným dítětem... Kdybys četl mezi řádky samozřejmě... Ok ty jsi ho nevzal, nikdo tě nenutil aby jsi ho vzal, namísto toho, se mě snažíš naštvat... Na to ti ale kašlu, jsem nad věcí a ty mě nenasereš, promiň že tedy nemohu uspokojit tvé dětinské touhy a zbohem... Navzájem si stejně názor nezměníme...

Po pívu se spí.... Po kořalce blbne.... Po víně se ZPÍVÁ!!!!!

Přeno, už jsem reagoval. Zajdi si do kterékoliv protialkoholní léčebny. Tam najdeš příkladů.

PS: Přeno má naprostou pravdu... Nezbývá mi než ve všem souhlasit...

Přeno
17. 12. 2004
Dát tip
Vzhledem k tomu, že protialkoholní léčebny jsou místa určená ke koncentraci alkoholiků, tak není divu, že jich tam najdeš hodně. Vzhledem k tomu, že nejsi schopen smysluplně reagovat, už mě tahle debata nebaví. Nemáš-li ještě něco úžasnýho na srdci, sbohem. Já chápu, že máš ten přístup typu "co to ti zlí lidé okolo mě dělají", ale uvědom si prosím, že tento přístup je jeden z nejvypatlanějších, které znám (bez urážky... a nebo možná s, já nevim).

Kristýn: To jsi opravdu nemohl myslet vážně, že alkohol je méně návykový že? :-) Jediné v čem máš pravdu je to že si názor nevyměníme. Jsi zaslepený a zaslepeným zůstaneš. Budu rád, když své superPRAVDY budeš hlásat jinde, kde je nemusím číst. Potrubí: ty máš PRAVDU ne PRAVDA

Přeno: Jen snad mám ještě na srdci, že jsem rád, že tu přestaneš plkat tvý vypatlaný názory. Vypatlanější než moje, heč.

Rozdíl mezi tebou a mnou je ten že já tu svou pravdu a domnívám se že je to pravda většiny, hlásat nemusím...

Přeno
17. 12. 2004
Dát tip
U_v_m: teď se ti docela směju (smějem). "Jsi zaslepený a zaslepeným zůstaneš. Budu rád, když své superPRAVDY budeš hlásat jinde, kde je nemusím číst." - absolut LOL. :) Ještě jednu věc, tohle dílko. Myslíš, že z toho člověka alkohol udělal hajzla, anebo takový byl ve skutečnosti, a alkohol to jen odhalil? "Onehdá chytl naproti sedící ženskou pod krkem se slovy, že jí vymlátí všechny zuby z tlamy." To znamená, že je násilník, nikoliv, že je slušný člověk a alkohol z něj udělal satana. Např. sebe ani ostatní "alkoholiky", které znám, jsem NIKDY neviděl chovat se po alkoholu agresivně. NIKDY.

Checht, PRAVDA většiny. To je taky pěkná konina. Bolševici měli pravdu, když měli většinu? Checht.

Hádejte se pardálové. Já du na pivo!!!

Přeno: Znamená to, že když něco neznám/nesetkal jsem se s tím, že to není? Holt máš štěstí na alkoholiky, to je celé.

Přeno
17. 12. 2004
Dát tip
Ne, ale znamená to, že to s tím až tak horké nebude.

Obdivuji tvoji logiku ;o))))))

Myslím že LOL to hodně dopře vystihuje ROFFLE!!! :-))) UVM:Takže končím tuto nesmyslnou debatu.... A o bolševismu zrovna ty prosím pomlč :-) Mícháš dohromady jabka a hrušky... Bylo tak trochu mimo mísu... Ty jsi jen zakoimplexovaný jediněc, co nemá co dělat, nemám pravdu? Slezsko končí! A měj se krásně ve svém imaginárním světě bez alkoholu...

Barunkaq
17. 12. 2004
Dát tip
...ehm...jsi asi opravdu ještě malinkej...ale to k určitému věku patří..."A to se jako neumíte bavit bez toho A L K O H O L U"...zní mi stále v uších od mé tehdy asi dvanáctileté spolužačky...!!!umíme!!!...ale jenom při sexu...he he...

Jsem rád, že končíš tuto nesmyslnou debatu. Po kolikáté už? Neodpověděl jsi mi ale, má ravdu ten kdo hlásá stejný blud jako většina? Nemáš pravdu. Tak se jdi ožrat a užívej si to. Ještě že si ve Slezku a nepotkám tě opilého.

Barunka: se sexem já problém nemám, je sice prý taky návykový, ale aspoň se po něm není agresivní a nezvrací se. Teda aspoň myslím, protože prakticky to ještě neznám. A kolik je tobě?

Markel
17. 12. 2004
Dát tip
Učedník_velkého_mistra: bavíš se dobře polemikou, kterou jsi vyvolal? Já taky a bylo by fér, kdys odhalil svoji skutečnou indentitu provokatéra-možná "starého písmáka", který omládl na téměř 15 let. Naštvals trochu lidí, je ti fajn? Mně docela jo, za to T.

Zbora
17. 12. 2004
Dát tip
To alt: :o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) No, já jsem včera požil tolik, že dneska bych nedal dohromady ani tohle, nicmíně to můžu vyzkoušát. Kytička voní jak lahev jaru Kde tetu pohřbili už nemám páru Není to sklerózou - že její hrob neznám To rum mi zatemnil mozek. (to je nějakej blbý vyvrholení, chce to as nějaké poselstvo...) Však přec se ho nevzdám. ...no, taky to teď neumim.

...dokazem...ale nechce sa mi...

Přemlouvat tě nebudu. Ale zvaž, jestli by to nestálo za to.

Zbora
16. 12. 2004
Dát tip
Jo legrácky, na to Tě užije. Mimochodem jsem přesvědčen, že už jsi byl obeznámen s tím jaký je rozdíl mezi pyje a pije...známe...kouří, pyje. Ale máš samozdřejmě pravdu, s těmi černoušky by se něco mělo dělat. Ani to pití u básníků neni zrovna nejšťastnější, podle mě by měli spíš šnupat kokain a kouřit hašiš. Tvému novému klubu tudíž připíjím na zdraví

V první řadě bys jsi měl přestat kouřit tu trávu, aby jsi nemlel tolik z cesty, THC dost leze na mozek, lidi pak blábolí strašné hovadiny, jo to mi věř... :-)

hádě
16. 12. 2004
Dát tip
mě nezbývá než souhlasit

Voloďa
16. 12. 2004
Dát tip
dizkuzi raději nečtu *

Přeno
16. 12. 2004
Dát tip
Pokud jsi nezkusil, myslím, že nejsi oprávněn odpovídat na otázku "myslím, že ne". Alkohol není podobně návykový jako THC a nemá ten efekt, jak si možná myslíš, že lidé "zvrací a páchají trestné činy". Jeho hlavní efekt spočívá v odbourávání zábran. Ergo, jestli máš touhu páchat trestné činy, tak budeš. Jestli ne, tak ne. Myslim, že je lepší čas od času požívat alkoholu nežli mít ten pohled na svět, který patří k tomu alkoholem opovrhovat.

když vidím ten název klubu, marně přemýšlím, kdo napsal knmihu stejného jména - london nebo hemingway?

" ... Spinkej, synáčku, spi, zavři očička svý - máma vypere plenky. Odrosteš sunaru - usedneš u baru u trochu jiné sklenky. A že zlé chvíle jdou, k vojsku tě odvedou - zbraň dají místo dláta, chlast místo náručí - couvat tě naučí - a budeš jako táta. ..." ( K. K.) Na hlubší odpor se asi nezmůžu... :o) " Absinth je modrej Modrej jako nebe A stejně tak se z něho hlava točí..."

oni ti prokletí měli celoživotní zatmění slunce a ten absinth (kterej je mimochodem do zelena) jim lehce strhával pásku z jednoho oka...

:o) Hmmm, tak nějak to asi bylo... Vím, jak vypadá absinth...ta báseň ale začíná : Absinth je blue jak zářijový nebe... A ještě si vzpomínám na jednu s podobnou tématikou: "...Pijáci absinthu v podzemní nálevně vidí svět přes láhev a vědí svoje smějí se, tancují a slyší barevně utekli životu, utekli z boje. "

á, nevšiml jsem si :o), ale možná blue je jen symbol pro tu zelenou, vřdyť to zářijový nebe je při troše dobré vůle takové zelené já když slyším o absinthu, tak se mi vybaví ten film, hláška: "dvakrát absinth" , a dva poháry, ze kterých se kouří :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru