Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Gruppen šlapání

21. 12. 2004
2
0
2390

      Mysleli jste si, že je máte doma? Že kradou ponožky? Že schovávají dálkové ovládání od televize? Že pálí jídlo na sporáku? Že vám podráží nohy, když se podroušení vracíte nad ránem domů? Omyl! Trpaslíci si dávají dostaveníčko už pěknou řádku let jinde! Dali se na šlapání!

      A ne na jen tak nějaké šlapání. Věnují se šlapání skupinovému, tedy gruppen. Svoji pozornost věnují široké škále zákazníků. Od Němců přes Angličany až po Japonce. Ani našince nešetří. Dělají to každému bez rozdílu věku nebo pohlaví! Za těžko uvěřitelnou taxu šest až dvanáct korun! A někdy dokonce úplně zdarma!

      Se vznikem pražského metra se trpaslíci přesunuli do něj. A od té doby se nám snaží utrhnout ruce. Jak jinak bychom si vysvětlili nerovnoměrnou rychlost eskalátorů a madel na držení. Samotné schody jezdí o něco pomaleji než jejich sestřička madlo na držení. A to připadá na vrub trpaslíkům.

      Ti sestrojili několik mnohokol a rozmístili je pod eskalátory. Svá mnohokola připojili zespodu k madlům na držení a neustálým šlapáním je zrychlují. Lidé, kteří se řídí příkazem „Přidržujte se madel, nechoďte!“ přijdou o ruku.

      Nedávno jsem se pokusil trpaslíky zastavit. Chytili jsme s kamarádem madlo u eskalátorů a vší silou trhli zpět. Schody se vzápětí se skřípěním zastavily. „Vyhráli jsme! Zachránili jsme ostatním ruce!“ radovali jsme se. Avšak trpaslíci mají své spolupracovníky i mezi lidmi, a tak jsme radši zvolili zběsilý úprk, než konfrontaci s vybíhajícími dozorci.

      Nenechme se mýlit, trpaslíci se neomezují jen na eskalátory. Skříply vás někdy dveře od metra? Ne? Mě tedy ano. A hned několikrát. Ale okamžitě mi bylo jasné, že za to řidič metra nemůže. Do systému se mu totiž „napíchli“ trpaslíci-programátoři a lisují každého počestného člověka jak se jim zlíbí.

      Krutost trpaslíků-programátorů nezná mezí. Neškodí jen lidem, nýbrž i zvířatům. Zvířátka si dokolečka vyprávějí příběh, který ukazuje trpasličí bezcitnost v nestrašnějším světle. Do soupravy nastupovala mladá dáma s malým psíkem na vodítku. Trpaslíci zavřeli dveře v tu chvíli, kdy dáma byla uvnitř a psík vně. Následně rozjeli soupravu.

      V poslední době byl zaznamenán ještě brutálnější případ trpasličí krutosti. Nejsem si jist, jestli bych měl tento případ popsat, protože slabší nátury by mohly dostat infarkt. Čtěte jenom na vlastní nebezpečí.

      V metru se začínají ztrácet ponožky!


Yossarian
06. 01. 2005
Dát tip
ani já to nějak moc nepochopil dneska nic

Zbyhoň
23. 12. 2004
Dát tip
Ahaaa...to sem teda ještě neslyšel...tím vysvětleno :o)

Vaud
22. 12. 2004
Dát tip
:-)) U nás doma trpaslíci pořád bydlí a dělají mi díry do bílých ponožek a schovávají tmavé. Asi mají rádi kusovky. Jo a taky chovají potravní moly jako domací mazlíčky! *

Nevím jak u vás doma, ale u nás a v okolí co znám, se všechny ztracené ponožky do páru schazují na trpaslíky. Stejně tak je tomu i s tím, že pálí jídlo na plotně a mnoho dalších (nepochopitelných :)) věcí.

Vesly
21. 12. 2004
Dát tip
* usměf * absurdní ta -- představa šlapajících trpaslíků...o)

Zbyhoň
21. 12. 2004
Dát tip
Nic proti formě, obsah jsem ovšem dost nepochopil. Co znamenají ti trpaslíci, prosím? Stydím se, něco jsem evidentně přehlédl.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru