Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Labutí píseň

28. 10. 2000
4
0
1269
Autor
Beruška

chybíš mi....

Sleduji milostný tanec bílých labutí Dojímá mě něha těch dvou němých tváří. Prý, když jeden z páru zemře, druhý už nikoho nehledá a navždy pluje životem sám. Po večerech se potom nad jezerem táhne žalostná labutí píseň, jak jeden volá druhého. Ve večerním soumraku si lehký vánek pohrává s lístky osiky, co se odedávna vzhlíží v hladině. Dotýkám se míst, kdes mě hladil, a jako smutná labuť hledám poslední kousky tepla, které jsi tam zanechal......
Marigold
02. 11. 2000
Dát tip
toužím žít jako oni... Je to o tom, jak se má skutečně žít... Díky za tohle zamyšlení...

Beruška
02. 11. 2000
Dát tip
Myslím si, že každá básnička má vyjadřovat nějakou myšlenku, nebo cit, člověk by neměl přemyšlět, co tím chtěl "básník říct", měl by přemýšlet o pocitech, který v něm ta báseň vyvolala.....stejně jako jsi přemýšlel ty.... jsem ráda, že v tomhle století ještě nevymřel cit...díky.

christi
31. 10. 2000
Dát tip
Ja miluju romanticky basnicky...tip)))

Poetica
28. 10. 2000
Dát tip
Díky tobě jsem si vzpoměl na jednu báseň o labutích, kterou jsem kdysi napsal. Tak já to jdu radši najít...a mimochodem, moc se mi to líbí.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru