Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Má večerní vína

29. 10. 2000
9
0
1724
Autor
Poetica

Rozhodl jsem se navázat na předešlý zájem o víno a tohle z toho vzniklo :-)

„Dobrý večer. Co si dáte?“ ... „Tak pro slečnu gin s tonikem a já si dám dvě deci Veltlínského...“ Vykouzlil jsem úsměv nevím už jestli to bylo tou dívkou v modrém nebo souhrou skutečností jež se mi zdály tak trpce zábavnými v její přítomnosti Možná chtělo mé já opít ji i sebe vyskočit ze světel pouličních lamp a ukrýt se v medošedivém oparu intimity láskou slepnoucích očí Má x-tá sklenička rozvázala jazyk básníka rozbušila srdce zamilovaného snílka s dvěma stovkami v kapse a dívkou v náručí Decentně zamyšlen jsem neskrýval svůj údiv nad neviditelností hvězd beznadějně osvětlené Prahy prokládaje věty verši jako pozdně noční sendvič po náročném večírku Naše kroky zamířily k velmi poskrovnu ozářenému ostrůvku uprostřed Vltavy a těla jindy dvou stydlivých milenců se náhle bezostyšně proplétala vášní hnána vzdechy šumějících lip a hukotem projíždějících parníků se západoněmeckými turisty ale nám se to líbilo mávali jsme na ně omámeni přívalem blesků jejich pohotových fotoaparátů Lahodná vína tak vychutnávám se slečnami a hledám slova s vnitřní krásou dbaje přitom na hektickou depresi léčitelnou pouze láskou která po pár sklenkách přijde vysvobodí mou duši a nebude se na nic ptát jen milovat
Climaster
12. 09. 2001
Dát tip
..hmmm...

Katerina
01. 03. 2001
Dát tip
Jsi me silene rozesmal!! :-)))) (tradicni) tip

Sajdeman
31. 10. 2000
Dát tip
Zrovna jsem docetl od Hrabala - Obsluhoval jsem anglickeho krale a nevim proc, ale tahle basen mi ten styl .. jak pise Hrabal .... pripomina. Mozna to ale bude tim, ze mam jeste porad toho Hrabala v hlave ... protoze me ta kniha dostala. Basnicka se mi libi ... je dobra a davam ji TIP.

Jákob
31. 10. 2000
Dát tip
hmmm líbí (*)

Carodej
29. 10. 2000
Dát tip
Potěšilo mne to, pozvalo na procházku noční Prahou a nechalo přivonět do jejích vlasů......tip. (ehm, Západní Německo? Na to že Ti je osmnáct jsi teda začínal brzo, he he he)

Saxanka
29. 10. 2000
Dát tip
Jůůůůůů:-) *! Jóóóóóó:-)

Barka
29. 10. 2000
Dát tip
tak to téda jó :-). zasněně zasněné :-)))))). okouzlující TIP

Andra
29. 10. 2000
Dát tip
Pripomina mi to styl V. Hrabete a toho ja muzu. Okouzlena dvojkou bilyho a Tvymi radky *TIP. :o)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru