Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NE! (Georgi Bushovi mladšímu)

27. 12. 2004
5
0
2171
Autor
deadly_alive

Napsala jsem to, když byl Bush zase zvolenej prezidentem...

Ne

Už jsi prudil

Dost

 

Ne

Nemám soucit

Se slepičím mozkem

Který se dostal tak vysoko

 

Ne

Není tu místo

Pro farmáře z Texasu

Tohle je vysoká politika

(nic pro mě, nic pro tebe)

 

Ne

Plameňákům v Camarque

Nevadí že jsi vrah

Zatím: jednou zabiješ i je

 

Ne

Nevím co budeš dělat

Až tu zůstaneš sám


To se nam tu teda pekne rozviji debata :) Ja vlastne taky nemam rad "politickou" poezii, ale v pripade Bushe je to podle mne neco jinyho... tam je treba bojovat vsami zpusoby :)

judytka
31. 12. 2004
Dát tip
to je kvalita názoru

Tak tayd máš tipa /typoně, lásko...slívo...má čtvrtino..

Gonsales
29. 12. 2004
Dát tip
nemuzu nez s touto basni souhlasit;)*

zvedavec
27. 12. 2004
Dát tip
no aj ja som približne rovnako zajasala *

nic pro mě, nic pro tebe

dík za tipy :)

Jeheheman
27. 12. 2004
Dát tip
s obsahem se ztotožním rád:o)

sk8ergirl
27. 12. 2004
Dát tip
asi tak jako Jehe :-)

Yasmina
27. 12. 2004
Dát tip
S obsahem souhlas, samozřejmě:-), On je debil-to každej rozumnej člověk ví. Jen s poezíí to podle mě nic společnýho nemá... .

Yasmina
27. 12. 2004
Dát tip
jistě, osobní:-). upřesním to, ne s poezií ale s básní, no, ale možný taky je, že mam mylnou představu o básni, že jo.. .

dismorphia
27. 12. 2004
Dát tip
já vlastně poezii, která strká rypák do politiky nesnáším

Yasmina
27. 12. 2004
Dát tip
aha cože to je? žvást? ......................znamená to přesně tohle: kdyby byli v americe /ti ¨chytří¨ farmáři ve vnitrozemí/ alespoň trochu při smyslech a nenechávali se s prominutim oblbovat úúúplně ujetou kampaní. Nebyl by zvolen. Vím, nepatří to sem. Omlouvám se autorům, spoluatorům, neautorům a všem ostatním. děkuji

dismorphia
27. 12. 2004
Dát tip
devi, ale jistěže, teď mě ošem trochu chytáš za slovo, ale dala jsem ti dobrou příležitost, no :) jistě je rozdíl mezi například poezií angažovanou a tou, která je jen přirozeně ovlivněná dobou, ve které vznikla, žejo?

Yasmina
27. 12. 2004
Dát tip
devi: ale, ne - tady jsem chtěla zdůraznit to, že takový kampani podlehli, že chtěj takový divadlo, že jim stačí, že...to už bych se zas opakovala. Upřímně-myslim, že u nás by ToTo nezabralo. Otázkou je, kdy začne..zabírat.

dismorphia
27. 12. 2004
Dát tip
ale počkej, devi, já neřekla, že veškerá politická poezie je špatná (v takovém případě bych se na tvou námitku hleděla obměkčit:) ), ale já řekla, že ji nesnáším a to už je postoj, na který mám právo tak či tak, přesto, že i politická poezie si může být třeba i dobrá :) ale dík, rejpale

dismorphia
27. 12. 2004
Dát tip
to je možný :))

Yasmina
27. 12. 2004
Dát tip
moje znalosti nejsou hluboké ani evidentně, stačí se mrknout na zprávy nebo občas do novin, nic víc, víš? Jinak-jistě- ale oni už to JEDNO z divadel jednou vyzkoušeli a věděli, že je špatný, tak proč ho teda volili znova?? Protože to na ně opět dobře zahráli, že. A oni opět naletěli.

Yasmina
27. 12. 2004
Dát tip
Ano, jenže sou voliči a Voliči. -Voliči s malým v jsou již výše zmiňovaní farmáři a další, kteří mají max. základní vzdělání (kterýchžto je mimochodem v A. drtivá většina- a tady je hl. problém- v nevzdělanosti lidí - a právě Ti nevzdělaní volí B.) -Voliči s velkým V jsou ti, kteří se pak chytají za hlavu. Ve vzdělanosti a informovanosti to všechno je- prostě když se jim půl roku do hlavy cpe, že B. je pro ně to nejlepší, tak oni ho jednoduše zvolí. Nezajímají se jak je to doopravdy. Co se jim namluví, tomu věří a jsme zas u té vzdělanosti.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru