Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Raději věčně malovat marným pokusem bílé zdi na rudo.

01. 11. 2000
1
0
2415
Autor
Eternal

Smutek seskočil z posledního vlaku, a rozplácl se na zem v podobě kaluže oleje. Někdo do něj bosou nohou šlápl, groteskně se u toho zasměje. Podezřívám sebe z toho smíchu, svou botu si při tom od oleje čistím, strašně rád přemýšlím o černém tichu, které svazuje můj jazyk, avšak povzbuzuje mysl. Olejem křičím na bílé zdi, cihlové, muž v bílém šeptá: jdi! mě v hlavě mihne se ohnivá saň která seškvaří mou hebkou dlaň. Rozběhnu se v pomyslné dveře, tupá bolest, plácnutí o dlažbu následuje, najednou pokoj plný bílé zvěře mé oči mdloba zaslepuje. Nemohu spálenou dlaní tvář si očistit, kazajka, přec slušivá, mě v činech brání. A tak znovu dutá rána o dlažbu se ozývá, chci raděj zemřít, dušeklid. Lepší než stále nicotu v hlavě mít, nebo věčně v tomhle pekle bdít. Raději věčně malovat marným pokusem bílé zdi na rudo.
PetrViP
05. 11. 2000
Dát tip
jestli to myslíš politicky, tak¨se na tebe budu takhle šklebit:-( :-)

zirafka
02. 11. 2000
Dát tip
mě se to líbí, hlavně poslední věta :-)

Eternal
02. 11. 2000
Dát tip
Kateřino, už to tak vypadá :o) Ufo, občas si jako schizofrenik připadám... někdy zase budu muset napsat o tom, jaké to je pomalu ztrácet pevné body a hodnoty v realitě, kdy mysl je silnější než normální úsudek.

Merle
02. 11. 2000
Dát tip
Kateřina: taky sis toho všimla? jsem totálně nezvladačnej :-)) Za chvíli přestanu zvládat sám sebe, a bude za mě opravdovej vlkodlak... Černý stín nocí se plížící, a poslední paprsek blikající lampy, v záblesku od srsti se odrazil. "Tam, tam!!" ukazuje dívka do tmy, když náhle za jejími zády ozve se temné a hluboké zavrčení. Jak by čas zamrznul. Její výkřik i obrat se táhnou jak ve zpomalené retrospektivě. A tam, napůl skrytý hustým křoví, stál její jezevčík a vrtěl ocáskem... :-)))

Katerina
02. 11. 2000
Dát tip
Merle :-)))

Laďa
01. 11. 2000
Dát tip
Celkově ta báseň má dobrej námět i dobrý výrazivo. Od počátků se tvoje tvorba jaksi usměrnila k pro mě lepšímu. Jen tě ještě někde svazuje ten rým. Ale líbilo se mi to, má to smysl. :-)

Bambulka
01. 11. 2000
Dát tip
není to marné! smysl má jak malování, tak i Tvoje báseň!:-) líbí...

Merle
01. 11. 2000
Dát tip
nějak to teda nezvládám...

Katerina
01. 11. 2000
Dát tip
Takhle do asi dopadne, kdyz se autor zblazni :-))Je to smutny, ale nejak nechapu: nejdriv je do oleje slapnuto bosou nohou a pak si cistis botu od oleje... Merle, posledni dobou vubec nejak nezvladas :-)))

Laďa
01. 11. 2000
Dát tip
Katko ale mně to nepřijde zase tak poblázněný. Když poprvé zjistí, že někdo šlápl do oleje, je to jakási jeho představa, sen. A pak náhle zjistí, že má na botě olej. Jako když se ti něco zdá tak a tak a pak se brobudíš a zjistíš, že se skutečně něco takovýho stalo, ale samozřejmě je to trochu jinak. He, to sem to hezky obhájila, což. :-)

Eternal
01. 11. 2000
Dát tip
Laďo, obhajoba přímo skvělá, přec je Katka k pravdě blíž. Bambulko, smysl to má, ale malovat rudě po bílé zdi s kazajkou.. no to nevim, nevim jestli... Merle, nic si z toho nedělej, je to napsané tak, abys to nezvládl, ale tím jsi obhájil to, že jsi to pochopil. Představ si, že to co jsem v poslední době napsal je jen hra, manipulace.

Katerina
01. 11. 2000
Dát tip
No jo, ta moje pronikava inteligence ;-))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru