Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kdyby ses hladil: Štěstí.

08. 01. 2005
6
0
717
Autor
portishead

                                                                                                                                                    Někde je rybka

 

 

 

Kdyby ses hladil: Štěstí.

 

 

 

Právě zapadá slunce, nad Prahou, hledá si svoje zadní vrátka. Já, uvězněný v červené, za sklem, za oknem, které je v případě nouze žádáno rozbít… rozbít do střepů znamenajících štěstí – záchrana, pohybuji se ve směru tečny vozovky. Tady, ono zimní nebe, které, zalité krví, zapouští sen do mé hlavy: Jak by slunce spouštělo provazy z žil. Po nich se šplhá s žiletkou.

         Sen je místo ostří, břit, který sděluje – cosi o lidskosti. Hladí – na místě carotis comunis sinistra. Kdyby se dotknul, zbyly by jenom střepy. Střepy skla, jakože sen, je právě vypitá láhev – a rum. Žádné zrcadlo; a sedm let štěstí.

         Kdyby ses hladil, ve jménu štěstí, třeba provazem.


sračka

sorry, jen sem to zkoušel /nechtěl sem nic tak lakonického.myslím, že věk zde zůčastněných autorů je omluvou nebo oddůvodněním kvality či orientace daných textů.všechno je to strašně jakože temné, bezvýchodné,všechny ty topolovské propriety:"střepy,žiletky::(!)co takhle něco autorského?neustále se tu zaníceně odkazuje na sebedestrukci/za každým rohem sebevražda,patos...:-( vidím vás puberťáky osaměle civět do zdí s výrazem, že nic nemá smysl. jistě! tohle k tomu věku patří-frustrace,deprese..nechci být moc ofenzivní/nechápejte mě špatně .nechci vás odrazovat od psaní..probůh!to vůbec ne /myslím, že je na místě všechnu tu nesoudnou chválu zředit, abyste mohli vyrůst v něco lepšího:-)hodně zdaru.

katugiro
11. 01. 2005
Dát tip
kde jinde tahle se mi líbí moc, snad mi i imponuje, že se jí prokoušu *

dismorphia
09. 01. 2005
Dát tip
no, já radši jindy ale: představa zapuštěného snu je velice, jak to říct, živá a jakobych slyšela něco tu hlavu řezat, pak jsou tam žiletky.. nevím, na kterém místě docházelo k hlazení, říkám si, že to nepotřebuju vědět, ale chtěla bych jo, jsem zvědavá a ráda bych detaily nedetaily - takže - kde hladí? tak, to je zatím vše ještě něco: se slovem střepy mám mírný problém, protože ef topol má skvělý album (a vůbec b. sbírku) střepy a tak mi to zase nahazuje jinam, ale: jedno výhodu tu vidím.. - nedávno jsem si přiznala, že až u topolovy sbírky jsem si uvědomila krásu slova střep a jak je vlastně charakteristické a taky - slyším cinkot celou básní, ten prazvláštní, někdy škrábavý, zrcadla nezrcadla já přijdu jindy ..

portishead
09. 01. 2005
Dát tip
cervix

Nicollette
08. 01. 2005
Dát tip
jo celý portishead.... co já u nich napsala povídek..... máš mé sympatie /*

portishead
08. 01. 2005
Dát tip
Děkuju.

Nicollette
08. 01. 2005
Dát tip
to já děkuju

Dave_Zw
08. 01. 2005
Dát tip
TIP!

klipeto
08. 01. 2005
Dát tip
neděkuju, chválím t* název je skvělej

gabio
08. 01. 2005
Dát tip
Jak by slunce spouštělo provazy z žil. Po nich se šplhá s žiletkou. vynikající...opravdu t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru