Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zase ten zatracený čas...

09. 01. 2005
6
0
1122
Autor
Gedžitka

Druhá část sklouzává do kýče ale koneckonců už samo téma je tolik obehrané... Zajímalo by mě jak všichni ti, co píší do kritik ,obehrané téma\"(a obdobně),hledají nové nápady.Já si totiž koneckonců myslím že i stokrát použité téma je vždy nové,protože to tak každý nově cítí.Např. když někdo píše o rozchodu nemůžeme přece tvrdit že je to obehrané.To že se nenarodil jako první kdo zažil rozchod a ale že před ním byly milióny a z těch miliónů jich tisíce o něm (rozchodu) vytvořili báseň aby se jim ulevilo,přece neznamená že zrovna on už padá do klišé zatímco ten první ne.Doufám že jste pochopili myšlenku:-) a neodradil vás dlouhý prolog od samotného básnického útvaru:).

Co je to čas?

časssssssss

Čas jsou vlnky ve vlasech,
které zešedivý.
Čas je kůže na ňadrech,
která povolí.
Čas je bohatý strom,
v zimě opadavý.
Čas je cudná panna,
která dovolí.

časssssssss

čas je všechno a nic,
čas je blízko i v nekonečné dálce,
času je málo a někdy víc,
čas plyne v míru i v kruté válce.

časssssssss
Kastel
11. 01. 2005
Dát tip
líbí se mi moc až na mír a kruto válku, ale co, nakonec jsi to v prologu avizovala :o) T

vesuvanka
09. 01. 2005
Dát tip
Pěkné zamyšlení a pravdivé..... čas je všechno a nic... čas plyne v míru i v kruté válce ...... čassssss líbí se mi celá.... TIP V prologu mě zaujalo zejména "i stokrát použité téma je vždy nové,protože to tak každý nově cítí"

klipeto
09. 01. 2005
Dát tip
Já si myslím, že téma může být ohrané, ale musíš se ho uchopit originálně, aby to nenudilo, když už to tu bylo tolikrát popsáno. To však nic nemění na faktu, že ať to napíšeš jakkoliv a bude to procítěně, bude to prostě Tebou procítěný. Někdy lze nepsat originálně a zaujmout tím procítěním. Je to všechno hodně subjektivní. Tvoje báseň o čase je pěkná. Ty přirovnání se mi líběj t*

Dash_707
09. 01. 2005
Dát tip
Ale ano...ty příměry jsou fajn ! :o)

gioco
09. 01. 2005
Dát tip
čassss, písssek v přesýpacích hodinách. Cudná která dovolí ? Toť sama kvintesence radostného očekávání. :-)))) *

Gedžitka
09. 01. 2005
Dát tip
Díky všem.Tak pozitivní reakce jsem vůbec nečekala. klipeto:máš úplnou pravdu. Ten můj ,,názor" nebyl sice moc inteligentně napsán ale alespon se ukázalo že jsou tady dost inteligentní lidé aby to pochopili:-).

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru