Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tiché vyhoření

11. 01. 2005
5
0
5044

utíkám před sebou, ve dne i v noci pořád mě dohání studený ......

Pocit prázdnoty z marného žití,

sem na louce ztracené kvítí.

Nikdo mě netrhá – kryjí mě kopřivy,

chodíte okolo - možná taky vy.

 

Nemám účel- nemám štěstí,

nemám lásku což mě teskní,

neslyším hlasy a nevidím víly,

někdy mi dochází zásoby síly.

 

Z latěk stavím plot kolem srdce,

občas někdo prsty prostrčí nebo ruku.

Dát všechno bez boje se mi nechce,

už nekřičím - necítím důvod k smutku.

 

Se strachem pomůžou v lese stromy

a vlasy mi rád vítr rozcuchá,

že jiná sem dosvědčí bouřky hromy,

když toužím být zkušený poeta.

 

 

Dobro a zlo není rozlišené

a pravidla život nespasí

co zbývá princezně osamělé?

zvednout se a zápasit!


gr_4you
22. 10. 2005
Dát tip
myslím že jednou budeš básník, ale bez ohledu na hloubku prožitků jaká v těch verších je, po literární stránce se mi to jeví slabý. Musíš hledat výraz, osobitost, zajímavá spojení, metafory. Sebehlubší vyznání na tom nic nezmění, poezie je jen řemeslo. Jinak s tebou samozřejmě soucítím.

dekuju...

Silvita
20. 01. 2005
Dát tip
Holka, kurňa já psát jako ty....opět moc:) a neděkuj, za pravdu se jen svorně přikyvuje hlava

Kyvu kyvu az se ukyvu chtela bych Ti strasne moc pokyvat:).....

romale
13. 01. 2005
Dát tip
Princezničko, to nedělej, staneš se cvičeným haf haf... Taky přemýšlím, jak se dostat z vězení, klopýtám vpřed, říkám si, že už si nebudu nic říkat a mám z toho radost až na kost. Jojo, I`m going blind and it´s so fine...

romale
12. 01. 2005
Dát tip
Princezničko - hlavu vzhůru, hlavu dolů, hlavu vzhůru, hlavu dolů... Každá ta sloka má svůj vlastní náboj, alespoň tak to vidím. Ta občasná jednoduchost a lehkost rozhodně není na škodu. Jde o to najít ta nejvhodnější slova, ale pokud nám nějaké slovo třeba, náýdherně zapadá, ale ruší myšlenku je třeba ho nahradit. Jsem rád, že píšeš rýmovaně. Taky jsem psával, ale teď už se jen snažím, aby to bylo alespoň padesát na padesát. No, ta poslední sloka je bezkonkurenční... najednu stranu myšlenkově velmi vyzrálá a přitom taková ... princezničkovská. Nádhera. Samozřejmě typ. R.

Shellinka
12. 01. 2005
Dát tip
Princezničko - tudy asi ne... :(

Jeheheman
12. 01. 2005
Dát tip
poslední strofa je moc milá, ale zbytek.. těžko ti radit, čti si nějaké ostatní autory, kteří jsou trošku uznávaní, třeba tě napadne v čem hlavně se vaše tvorba liší. Mně to přijde trouchu násilně napsáno, že jsi prostě chtěla neco napsat a ne, že tě přepadl nějaký pocit, který ti diktoval.. to druhý je lepší cesta:o)

romale: jojo.... otáčím kouzelným klíčkem:)...... Ja mam jen pocit, ze napsat myslenky je moc jednoduche - nebo spis takove nekoplikovane:) Ja nevim... :) Proste mi to nesedi:(.... Vsechno se popletlo! Du spasit dusi:)....Mej se krasne! Moc dekuji za Tip!!!!!!:)

Shellinka: Neber to osobne ani jako urazku- to fakt nechci , ale kde si vzala tu jistotu ze vis co je dobre a co spatne! Sem jen zvedava.... Sama nevim. Kde je ta hranice. Kazdy ma prece jiny cit , jiny vkus, Nic se nemuze libit vsem stejne jako nelibit! Nemuzes urcit spravnou cestu!!!! Kdyz nekdo napise blud- i ten blud je pro nekoho veledilo:).... A basnit, filozofovat se neda naucit z knizek - to neco se neda popsat..... promin esi si z toho smutna ale mam rada cmelaky:)! Neurcovat hranice tam kde to neni nutne! ......... Diky za to ze sis to po me precetla, ze ses mi ozvala - chtela bych byt jako ty:( Vetsinou totiz dokazu zhodnotit jen dilko co se mi libi:( U ostatnich zbabele mlcim.... pa a nebud smutna! Diky! M.P.

Jeheheman: Mrzi me ze mas pravdu:) Cekala sem esi se ozves:) - byla sem ted trosku zhyckana ..... Diky za Tvuj nazor! Abych pravdu rekla je to trochu pretvorena starsi "basnicka" a mozna ji to ublizilo:(... Neni dobra! Nelibi se mi - stejne jako kecky! ..... Cetl si mou Vodovou? Ta se mi libi:))) Nemusis ji cist:)! Diky za vse! (S)mej se...:)

Shellinka
12. 01. 2005
Dát tip
Neberu to jako urážku, na tom, co jsi napsala, ani nic takového snad není. :)) Já nikde nepíšu, že vím, co je dobře a co špatně! :)) Napsala jsem, že tudy asi ne - tj. zdá se mi, že i když pro někoho tohle snad může být "veledílo", obecně tak asi neoriginální rýmy brány nebudou. Máš úplnou pravdu - vždycky jsem u dílek, co se mi nelíbily, také raději zavřela okno a šla na další - ale pokud autor stojí o vyjádření... Není mi příjemné, když třeba vidím, že na mé stránce se zastavilo tolik a tolik lidí, ale nikdo nic nenapsal - vždycky si říkám CO se nelíbilo. Takže asi takhle. ;)

:) Jasne chpu-i me to stve kdz mam moc navstev a zadny nazor!!! :) Jenom mam posledni dobou problem s lidmi kteri mi rikaji co si muzu vzit na sebe a co ne, kdy muzu zpivat nahlas a kdy mam mlcet, kdy mam spat a kdy mam jist a a ........... Vsak urcite vis . Veledilo to moje zrovna urcite neni!!! Uz sem to tu myslim psala - ja se potrebuju dostat jinam nez sem abych napsala neco dobreho:)..... Diky! papapapapa

Lancelott
12. 01. 2005
Dát tip
No jo...je to tak...hlavně bojovat:o) Pěkné... Když máš Víru...kopřivy nespáli...a když máš čisté srdce...i víly se ti ukážou:o)

Dekuji Ti ! Opravdu veris tomu co rikas? :) dekuju!!!!!papapa

Lancelott
12. 01. 2005
Dát tip
Věřím že dobro je silnější než zlo a sny mají větší váhu než skutečnost:o) Věřím v upřímnost a poctivost. Snad jsem naivní, ale skutečně věřím, že dobro se ti třikráte dobrem navrátí a zlo se ti zlem tkráte oplatí. Měj se krásně:o)

:) spadla sem tolikrat na tlamu ze sem verit prestala:(... Kdyz vim ze nejsem sama -verim:)! Si hodny! Dekuju Ti....

vesuvanka
11. 01. 2005
Dát tip
co zbývá princezně osamělé? zvednout se a zápasit! Přesně tak.... zápasit, bojovat o novou jiskru.... a za to TIP

Dekuju Ti ...

Lunka
11. 01. 2005
Dát tip
Zvládneš to, neboj...máš hezkou jemnou úpravu básně...*T

:) dneska mám nejakou spatnou auru:(.... Zitra uz bude zase dobre:)! Dekuji Ti !

kaktusak
11. 01. 2005
Dát tip
ja ti nevim... uplne mi to nesedi, takovy to "pozvednuti" se.... ja to samozrejme chapu a je to nepochybne osobni a dost uprimny... ale na muj vkus nevyzraly. Moc tlaceny do rymu, chybi lehkost, nadhled, povzneseny optimismus... takova "rymovacka sestnactky" (-: nic ve zlem, snad te to neurazi, nemyslim to zle... trosku bych zapracovala na forme, neopirala bych to nutne o nejjednodussi rymy, trosku vic pohody (-: mej se

Nejhorsi na tom je ze me to nesedi taky:( jenze nevim jak tu lehkost a nadhled do toho mam dostat:(... Je to moc dlouhe, jednoduche..... Sestnactky? To ne. Co kdyz je nejaka fakt sikovna a de ji to napsat tak jak by to chtela.... Stve me to podobne jak ty moje pitomy roztrhany tenisky- ale obcas proste nejakou volovinu moje hlava vyklopi....ZAcinam novy smer prokletych princezen:).... a taky toho moc nakecam:(... Diky za Tvuj nazor!

f_moll
11. 01. 2005
Dát tip
pocitu rozumím, ale rýmování je hodně jednoduché....

asi to je tim ze rada kreslim zluty sluncka a domecky bez oken s cervnou strechou... Jednoducha vec - pekna vec:) -si pisu pochvaly sama:)))))) Kdyz uz nic aspon se u toho neztrati tolik casu nad premyslenim a muzete jit uzivat zivota:) Pa diky i za Tvuj nazor!

Jeminacky - sem debil! Zapomela sem ze mam roztrhany kecky:) Stydim se....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru