Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dopis pro život

20. 01. 2005
7
0
7643

Díky za sílu cos mi dal, snad nezklamu Tvůj ideál, díky za pomoc co můžu dávat, za strach že ráno musím vstávat....

 

Miluju Tě,

 

za hudbu co slyším

za hřejivá slova od srdce

 

Píšu Ti

 

za řeky co sjíždím

za osmnácté Vánoce

 

Modlím se k Tobě

 

za úsměvy bez práce

za to že svět se otáčí

 

Děkuji Ti

 

za sny o pohádce 

za slunce co svítí do očí

 

Vzhlížím k Tobě

 

za strach zvětšující odvahu

za dar a šanci žít..... 


Silvita
03. 03. 2005
Dát tip
kdysi jsem něco podobného napsala:-) leč tvé dílko je o moc lepčí:) šikovná princezna (na hrášku:-)) Díky, + tip!!

:) dekuju Ti moc -takove opojeni sice nekdy zmizi ale vrati se:)!

gho_st
04. 02. 2005
Dát tip
dívám se, že se tady rozhořela diskuse. no nebudu rušit, tak ti posílám tipa. a taky máš můj obdiv za tvůj postoj k životu. takových lidí jako ty už je málo. jen tak na okraj taky znám pár kozorohů a musím uznat, jsou to super lidi.

Dekuju:)! Za tip i chvalu kozorohum:)? co si za znameni? Chces vycist neco z hvezd:)?

gho_st
04. 02. 2005
Dát tip
nemusíš děkovat, to je přece samozřejmost. já jsem střelenec. ale to, co bych chtěl vyčíst z hvězd tam bohužel nenajdu.

:) střelenec:) znam hodne hodnych střelenych střelencu:)... A da se to co hledas nekde najit?

gho_st
04. 02. 2005
Dát tip
kromě mých snů? nejspíš ano. pořád hledám.

:) budu Ti drzet vsechny palecky! :) Nevzdavej se!

Noe1
03. 02. 2005
Dát tip
pěkné poděkování, nejtěžší je poděkovat za samozřejmé zázraky. A je jedno komu. *t PS: zaujal mne tvůj nový klub, řada nejdůležitějších lidí v mém životě jsou kozorohové, je to moc fajn znamení.

Noe1 souhlasim s Tvym nazorem! ... Sem rada ze mas s kozorohy dobre zkusenosti :)! Co si za znameni Ty ? Moc dekuji za tip i pochvalu!

Noe1
03. 02. 2005
Dát tip
Ryba :-)

:) kozorozi maji ryby radi! Musim priznat ze jich znam hodne! Mam pro Tebe darek:).... Znamení: Ryba [21.02. až 20.03.] Ryby mají v porovnání s ostatními jedenácti znameními specifickou povahu. Vynikají zvláště svým nesobeckým a citlivým přístupem k ostatním. Agresivita a spekulace je jim španělskou vesnicí, jsou až příliš opatrní. Často jsou pochybovační o svých schopnostech a mají nedostatek sebevědomí. I malé popichování okolí berou velice vážně a stávají se tak terčem posměchu. Přes skutečnost, že jsou to lidé spolehliví, upřímní a důvěryhodní, kolektiv jim právě díky jejich vlastnostem vyčítá chyby a problémy, jež nastaly. I ty za které nemohou. Spoléhají na sliby ostatních a nejednou naletí. Pozor na intriky ! Možná by bylo vhodné, aby si nalezli jakéhosi "obránce", který se za ně postaví. Skuteční přátelé a dobří lidé snad dokážou poznat jejich pozitiva a cenné vlastnosti. Na profesionální úrovni a v zaměstnání si Ryby dobře vedou v kolektivu lidí, kteří jsou jim nakloněni, kteří dokáží ocenit jejich schopnosti a výkon. Hodí se do státní správy a do vědeckého výzkumu (tedy tam, kde se tak trochu "ztratí v davu"). Mají zvláštní cit pro přírodu (přírodovědci, chemici, ekologové) a historii. Ryba s Rybou k sobě v manželství jde, je to vztah harmonický a vyrovnaný. Chtějí-li však něčeho dosáhnout, není to spojení ideální. Jeden druhého totiž nedokážou dost dobře podpořit a podnítit. Jako vhodný "ochránce" se hodí Štír, Rak nebo Panna.

Noe1
03. 02. 2005
Dát tip
Díky :-) to jsem celý já :-)

Já jsem věčná optimistka, takže se mi toto moc a moc líbí a dávám velkýho TIPÁKA :o) *

dekujuuuuuuuuu Ti mooooc!

romale
24. 01. 2005
Dát tip
Haf, princezničko, děkuju za povzbuzení... Samozřejmě, že nejsu pořád jen nafrněný, nepřístupný, sklíčený či nasraný... Existují samozřejmě chvilky, kdy je mi dobře (jako třeba po pořádné dávce alkoholu, ale to už poslední dobou taktéž neplatí, nějaké špatné draky, či co :), ale jsou i jimé způsoby jako třeba nadšení pro nějakou blbost, a třeba taky relaxace v přírodě - dneskla jsem byl na pořádné na běžkách a su pěkně vyfluslý). Jenomže to jsou právě ty okamžiky, které odplujou tak rychle, jak připluly. Tak to beru. Je tu - není tu. Ale globální pohled na svět je stejný. Nechci truchlit - chci se smířit - a ne vždy to jde. Haf princezničko - pěkně se měj... Já se potřebuju hodně flákat a přemýšlet, tož snad po zkouškách... Haf.

romale
23. 01. 2005
Dát tip
Mno, jo, s těmi úsměvy jsem to nedomyslel... četl jsem kdysi jakousi stať od Henriho Bergsona, jmenovalo se to "Smích". Docela zajímavá úvaha. Výraz radosti, příjemného překvapení a pozitivního rozpoložení je tam líčený jako úsměv. Smích je naopak popsaný jako něco chladného, vypočítavého, čistě rozumového, ba dokonce zlého. Má to být projev zlomyslnosti. No, z tím se docela ztotožňuju. Takže ano - úsměvy jsou podvědomé, žádnou práci nám nedají - nikdy (tudíž se za to nemusíš modlit). To, co nám práci dá, protože vychází z rozumu je smích. Toť moje a oprava a omluva (pardón). Sny, naděje, cíle... To jsou vznešeně znějící slova, al emy jim stejně dáváme banální a plytkou podobu. Já o životě přemýšlím, kdyby ne (možná by to bylo lépe), neměl takové názory jaké mám. Může to vypadat, že jsem pozér, ale takto to cítím... a rozhodně se za svoje názory nestydím a jsem připraven je obhajovat... to koneckonců musím činit neustále, protože je nikdo z mých přátel nesdílí...a tudíž mě napadá. Život vidím jen jako přežívání, plné chyb, omylů a falešných představ. Dokonalá náprava není možná, protože v člověku jsou zakódovány jisté principy, které nápravě brání. Já prosazuju cestu uvědomění si... prohlédnutí chyb, přiznání omylů... Kdyby si toto uvědomil každý, už to by bylo jistou nápravou... Já chci žít s tímto uvědoměním, zuřivě se prokousávat stavy pitomých "depresí", přežívat, nic silnějšího od života neočekávám... Možná časem dospěju k jinému názoru - kdoví. Každopádně nechci působit jako nějaký hučák, který ostaním říká - všechno je na hovno, na všecko kašlete, truchlete a utápějte se v depresích - ne, jsem rád, když to někdo vidí pozitivně, jen si myslím, že takový člověk se vědomě dívá přes růýové brýle (ono je to koneckonců možná lepší - jenom já jsem je někde ztratil). Haf... Tak to je zatím celé¨. Krásně se měj, princezničko!

:) Souhlasim ze dava praci drzet si ty ruzove bryle na ocich - neni dokonalosti na svete:(.... Ale prece nejsi porad smutny, nemuzes se porad topit:(... To nejde:(..... Musis mit smysl. Hodne slov uz je ohranych:(........ Ja jen doufam ze tohle neni Tvuj stabilni stav a ze mas i lehci chvilky jednodusiho pohledu na svet! Protoze bylo by hrozne smutne kdyby ne!!!!!!!!!!!!!!!!:( .... Kvuli cemu si to ztratil? Vsechno musi jit spravit-a je spravne ze zacinas od sebe! Mnoho lidi jen vola po naprave druhych a sebe vidi jako nejlepsiho - je spravne ze si to uvedoomujes , ale pozor na to -vseho moc skodi:(!!!!!!! Ja sem se diky tomu jak sem se chtela napravit dostala do beznadejnych situacin v kterych bych se bez pomoci utopila:(............. Preji Ti ziskani nove nadeje , cilu, jistoty a velike tolerance ke svetu i lidem co v nem ziji! Mam takovou teorii -co je zle je jen nestastne. Na vsem je neco dobreho-ale je zbytecne to rikat nebo psat , na svoji teorii musi dojit kazdy sam! Preji Ti brzke usmireni!!!! P.S. Tim klickem uz netoc....

romale
21. 01. 2005
Dát tip
... a někdy si dám práska a sleduju mravence jak utíkají před banalitou... Nevím princess, nechcu porypkovat, ale: Neslyším ani hřejivá slova, hudbu s praskajícího gramofonu nebos dodělávajícího magneťáku Úsměvy bez práce budou určirě falešné Sny nikoliv o pohádce, ale o kořalce Za šanci žít uctivě děkuji Ale rozodně gratuluju k posunu na optimističtější kolej (tedy pokud jsi to nenapsala jako čirou ironii)... *

Lancelott
21. 01. 2005
Dát tip
Pěkné:o)

Lancelott: dekuju Ti:)!!!

romale: Dekuji Ti za tipa:)* bohuzel musim ale odporovat hlavne to neber nejak spatne! Si hluchy? Usmev bez prace - kdyz Ti usmev neda praci znamena to ze nepremyslis jetli se mas nebo nemas usmat ale proste se smejes - takze nemuze byt falesny... A ted popravde prejed cely dnesni den v hlave a vzpominej na usmevy:)... Mozna nejsem ta prava na rozdavani rad do zivota, ale neboj se ho tak, nesmiruj se s ti, on je tu pro Tebe ne Ty pro nej tak ho vyuzij a netruchli nad tim co bys vsechno zmenil - jelikoz se to nezmeni - je to zbytecne. Musis mit prece nejaky sen? Cil? Nadeji? Vazis si nejakeho cloveka, zvirete veci - zij at muzes umrit s klidnou dusi, ktera nezna otaznik.... Co bys udelal TED, kdybys vedel ze zitra vybuchne atomovka? Prosim, nez odpovis premyslej o tom jako o skutecnosti .... No zas moc kecam. Promin vsechny blaboly dstala sem se zase do jine vrstvy melancholie:)... Netruchli!

Jehe: Tak a mas cos chtel:)))...

Jeheheman
20. 01. 2005
Dát tip
no to si děláš kozy:o))) o kom to jako opravdu je?:o) (zaujatý tip jak brno hehe:)

Jeheheman
20. 01. 2005
Dát tip
tohle bych životu nenapsal ani za prase!:o)) Ten tu prostě je, ale ani on pro tebe ani ty pro něj. Jen taková zvláštní situace..

Je krasne kdyz tomu veris:)! Ver mi a opij se zivotem:)! Vzdycky je za co dekovat! P.S. Kozy? ne:)... i zaujaty TIP potesi:).....Dekuju!

Neverim Ti:) Neverim:))))! A ne a ne :)))) Ja sem stastna ze mam tolik daru -vis kolik je na svete nestesti ?......Moc.... je za co dekovat....

dobre, ddobre..... Vim ze to takle nevidim porad, a kdyz ano citim se stastnym obcanem sveta:)...

Jeheheman
20. 01. 2005
Dát tip
nojo, my si tu žijeme v klídku, bez zemětřesení, krveprolití atd.. o to víc je času zabývat se oním "proč vlastně?" je jasný, že jinde mají jiný starosti leckdy spíš na hranici s pudem sebezáchovy, než ty filozofický:o) to jo

aaa hovno fylozofie! Omlouvam se:)... Jen se porad broodime bahnem, litujeme se a nenavidime vsechny ostatni co samozrejme za to vsechno zhnili muzou nez aby sme zvedli zadek a neco s tim udelali.... To sem chytra co:(... ted se me zeptas co asi tak navrhuji delat.... Ale ja nevim:(.... Ale co vim je ze omylanim spatneho se nic nespravi! Na vsem se da najit krasne a mile... Tak hledam a snazim se! ......Svet opravdu neni tak spatny kdyz ho tak nechces videt! Jde jen o to chtit v nem videt ty spravne barvy.... To je aspon proslov:)))....

Možná že nám prave chybi ty zakladni pudy sebezachovy:(....

Jeheheman
20. 01. 2005
Dát tip
no jasně princezno, jsme udělaní tak, aby se nám lecos i líbilo, uvolní se droga v mozečku a to je hezká květinka, to je hezké prasátko, to je hezká holka, to je hezká poprava.. jak kdo:)) ovšem, abych pohnul tím svým zadkem a třeba se něco učil, bylo by lépe, kdybych věděl, že to nedělám proto aby mohlo hodně vědomostí shnít s mým mozečkem na krchově. jo a to je právě ta víra, která někdy chybí, ale tak co, všichni jsou na tom stejně, takže se můžu celé dny řezat volovinám a dělat, že jooooooo!:o)) že co? hehe, to kdybych věděl:o)

Jeheheman
20. 01. 2005
Dát tip
a vůbec, dám si do profilu studijní fotku ať je taky ňáká nuda:o))

:) kdyz se rezes tak je to uplne neelepsi:) a ja se ted du klanet svemu zivotu a ze vsech zbylych sil se budu hrabat v ucebnicich:(...:)... Studente studente - studujes fylozofii:)?

Jeheheman
20. 01. 2005
Dát tip
ne-e já teďko nestuduju nic, ale ještě asi budu něco nenáročnýho aby to moc nerušilo moje vlny:o) jinými slovy, asi se půjdu válet na čzu aby se u toho dalo i dělat, tak:) Filozofie se nedá studovat, filozof se narodí žáno:o))

:) samozrejme :) Proc nic nestudujes? V dnesni dobe? Studuji vsichni:)! Co chces studovat az se rozhodnes studovat:)? A co si studoval pred tim nez si prestal:)? :)....

Jeheheman
20. 01. 2005
Dát tip
bych tady tak veřejně nerozmazával, někdo by mě moh poznat;))

:) tak dobre:) vysvetlis mi tedy aspon prosim (jako zkuseny literalni znalec) rozdil mezi impresionizmem a symbolizmem? :( Zjistila sem totiz ze su blba:(.....:)

Omlouvam se pise se to s ES.... Dukaz misto slibu o me pitomosti:(.......

Jeheheman
20. 01. 2005
Dát tip
to snad nejsi.. symbolismus je míň popisný než impresionismus, jenom náznaky v i. jsou metafory trochu popisnější a jde hlavně o vyvolání pocitu, kdežto v s. o symbolický popis. tak to chápu já impresionismus mám (v poesii) asi nejraději, přes symbolismus je spíš Dero a taky je tu z nejchytřejších, takže ti to snad vysvětlí nějak fundovaněji:o) já to jen tak "vlastnímami slovmima" :o)

:) dekuji Ti moc moc moc! Doufam ze to neja vysvetlim:).... Impr. je tedy popis subjektivni "reality"? a Symb. realita schovana fantazii? Je to mozne? ...

Dero
20. 01. 2005
Dát tip
Impresionismus je v některých směrech alternace romantismu - příroda, soulad, souznění, pocit - v literatuře eufonie. Symbolismus oproti tomu klade důraz na symbol, tj. obrazné vyjádření, obrazná spojka k popisovanému. V poezii klade důraz na hudebnost a (především) obraznost, fantazii. Velmi zkratkovitě, vlastními slovy. :o)

Muzu rict ze tahle "basen" je moje imprese:o)?

jeeee:) dekuji:)!!! Snad uz chapu:)....

Jeheheman
20. 01. 2005
Dát tip
v podstatě jo;o))

:) ta to su sikovna:)...

nadik_k
20. 01. 2005
Dát tip
Vidím, že se tady rozhořela sokukromá diskuze :-)...já dávám tip a souhlasím s Malou Princeznou, která má velké ideály.

:) diky :) Idealy do tmy na cestu nam sviti to je tak vsechno co od nih muzem chtit......... Sem statečnej:) dekuju Ti!

nadik_k
20. 01. 2005
Dát tip
No nemáš vůbec zač :-D...buďme tedy stateční všichni..:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru