Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska jak ji znám já...

24. 01. 2005
0
0
2092
Autor
IsabelTorr

Moje zkušenosti s láskou a pokus o ulevení mojí neštěstné dušičce...

Nechci, aby tohle byl jen jeden z dalších zamilovaných nářeků. Nechtěla bych tu lásku obdivovat ani nějak pokořovat. To ne! Chtěla bych jenom vyjádřit svůj názor a svou zkušenost s tímhle citem, který je ze všech stran tak opěvován. Každá báseň, písnička, kniha je o lásce. Bylo by naprosto zbytečné tu vyjmenovávat všechny filmy zabývající se láskou. Ze všech stran se na nás smějí zamilované páry a ze všech těch filmů se nám ukazují šťastné konce. Ona miluje jeho a on ať už ji miloval od začátku, se do ni stejně časem zamiluje a budou spolu šťastní až do smrti. A pokud by se třeba stalo, že on ji milovat nebude, tak se objeví někdo jiný, kdo jí nebo jemu pomůže zapomenout… Takže nakonec stejně všechno skončí dobře. Nemyslete si, já jim ty jejich šťastné konce přeji, ale už jim nevěřím. Chcete znát moji zkušenost s láskou. Vlastně žádná není. Tedy pokud budeme mluvit o té opětované lásce. Pokud počítáte mezi lásku i ten cit, kdy na něj myslíte kudy chodíte. Večer o něm sníte. Pořád o něm jen mluvíte. Všude ho vyhledáváte…  A ať už se snažíte jakkoliv nedokážete ho dostat z hlavy. Jeho stín je stále s vámi. Tenhle  cit já znám až moc dobře. Zrovna ho totiž prožívám…

Z téhle strany znám lásku já. Ze strany té druhé. Té která může jen snít. A i když dobře vím, že jeho city ke mně jsou naprosto neslučitelné s těmi mými, stejně uvnitř mě neumírá ta naděje. Říká se, že naděje umírá poslední. Ale v mém případě by měla zemřít, co nejdříve. Jelikož ta naděje mě stále nutí doufat. A dokud budu doufat nikdy se od něj neoprostím. A věřte mi, že to bych si tolik přála.

Ti z vás, co jsou právě šťastně zamilovaní a nikdy nepoznali jaké to je být nemilován, mě asi nikdy nepochopí. Ale věřím tomu, že alespoň někdo z vás taky zažil ten pocit naprosté prázdnoty a pokoření. Zvlášť když on ví, co k němu cítím. Ví, že je pro můj princ. A zneužívá toho. Hraje si s tou hloupou holkou od vedle a ani trochu mu nevadí, že mě zničil všechny ideály a spálil všechny mosty, které mě mohly zavést na druhý břeh. Na břeh, kde by bylo jen štěstí a láska a hlavně on…

Takže tohle je vlastně takový můj povzdech. Vyjádření mé bolesti a mého zklamání nad člověkem, v kterého jsem dávala takové naděje. A zároveň vzkaz jemu, který to stejně nebude nikdy číst, ale já si mohu alespoň zdánlivě připadat, že jsem mu řekla jak moc mi ublížil…


papouch
26. 01. 2005
Dát tip
Z mostu? Jedině na gumovým laně! :-)) Žjóóóóóóóva! :-))

Andulka
26. 01. 2005
Dát tip
Kocinko sladka....sladkych 16...:-) Odpustim si vsechen ten crap okolo....Papouch ma pravdu. Miluj si ho tajne....ale najevo mu nedej nic...naopak bud vesela a jeho si vubec nevsimej....to je jedina nadeje...ze se zacne o tebe zajimat...:-) Muzi jsou v podstate lovci...:-))) kdyz se jim zena polozi na talir....ztraci chut......Ale pokud maji pocit...ze o ni musi bojovat, ze se musi snazit ji ziskat....ze ji musi ulovit....najednou je vsechno obracene...:-) A neboj....i kdyz se tomu tedka nechce verit....lasek jeste bude...a jeste a jeste vetsich....:-)

angel1
25. 01. 2005
Dát tip
je to tak a znám to moc dobře. A znám všechna moudrá slova o tom jak být silná a jak sebou nenechat zametat, mít hrdost a sebeúctu a o čase, co všechno zahojí a o pilné práci, co pomůže zapomenout na blbosti....a všechno to je k ničemu, protože to nepomáhá. Jsou jizvy co zůstanou navždy.A bohužel je jich někdy i víc.Někdo prostě štěstí nemá. A vůbec nezáleží na tom jak on sám je bezva a fajn a skvělý. Čím citlivější srdce,tím větší cit a tím větší bolest. Je to na tom světě hezky zařízené.

papouch
25. 01. 2005
Dát tip
ach.. sweet little sixteen :-)) Dám Ti radu: Přestaň se o něj zajímat a dávat mu najevo své city. Naopak se chovej přezíravě a chladně. Jsou dvě možnosti: Buďto ho právě tohle vyrajcuje a začne Tě dobývat, nebo ho to nechá chladným a Ty aspoň poznáš, že je to marné. Alespoň se naučíš své city ovládat - budeš to v životě ještě mnohokrát potřebovat... A promiň za nevyžádanou přemoudřelost, papoušek to myslí dobře.. :-)

Přeno
25. 01. 2005
Dát tip
Nezapomeň, že láska není to jediné, co má nějakou cenu.

Přeno
25. 01. 2005
Dát tip
:rolleyes: Navíc, to byla snaha o pozivitní radu, jestli sis nevšim. Dobře, zkusim to jinak: Isabel, jdi skočit z mostu, život už nemá cenu. Spokojen?

Kandelabr
24. 01. 2005
Dát tip
hmm...Nechci, aby tohle byl jen jeden z dalších zamilovaných nářeků...leč stalo se...

embiem
24. 01. 2005
Dát tip
nenech sebou zametat kočičko buď silná

momooo
24. 01. 2005
Dát tip
zrovna prožívám něco podobného...

Telvo
24. 01. 2005
Dát tip
Kandelabr: a co s tím naděláš. Jak vidíš celý náš život se točí okolo lásky a důsledků lásky:((

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru