Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Výčitky

02. 02. 2005
6
0
5177

Studené srdce tlačí v krku,

vzpomínky slzy zvětšují,

konzerva duše a strachu

ze skály se kutálí,

 

až dopadne zasypou ji kameny,

a všichni zapomenou

na strach i železo...

 

Kde získat sílu?

Proč šplhat dál a výš?

Ztratila víru,

prohrála boj - o život ...

 

Bezmocně mává nad hlavou,

před chvílí bílý hadr

teď  stíny má  černé řasenky,

 

neplánuje - nic nečeká

nesází - nestará se

mlčí, spí - nežije

přežívá ...

 

Neztrácí čas!

 

Není Vyvolená!

 

Sama ...

 

Směje se  naději co neumírá !

 

Zvrací na svět , na lidi,

chce trpět, prosit a křičet

bez moci bloudí slepá v temnotě

nenajde teplé ruce  - nechce ...

 

Bezradná ...

 

Slzy - kapky strachu,

rozum neumí zastavit,

kroutící duši v křeči,

naivní verše neochrání !

 


:o)

:o) Mám to zkusit?:o)? Nééé :o) - mě by pak bylo líto že sem Malou Princeznu o nějaké to slovo ochudila:o)!!! Docela sem si ji oblíbila:o)! Moc Ti děkujůůůůůůůů!!!!

Silvita
18. 03. 2005
Dát tip
nóó, tos mě dostalááá:)) .... já to mám taky tak stejně:-) ..měla jsem i pár jiných nicků, ale když třeba slavil úspěch, tak mi bylo líto že Silvita u toho není :0) třeba na ní dám ty "neSilvitové" díla, at si taky užije trošku veselí :-) :-) a neděkuj:)

Silvita
17. 03. 2005
Dát tip
Máš strašně specifickej styl psaní a myslím, že bych to poznala i kdybys to dávala z jiného nicku :-) :-) :-)

Pisces
16. 02. 2005
Dát tip
Já už jsem v těhlech stavech bývala - není to nic fajn. Ale jsem z toho venku, takže kritiku neposkytnu - abych do toho zas nespadla... nezlob se.

:) dekuju Pisces ! Nezlobim se! Chapu:)...mej se pekne!

Petr_Pan
06. 02. 2005
Dát tip
nepříliš originální, ale - neurazila - to ne

AudreyR : Barvicky tot moje slabost.... námět - nepříliš originální...:) forma - taky nemam rada vyplachy duse ale jak uz sem tisickrat psala - nepisu pro zalibeni ostatnim - i kdyz sem samozrejme rada kdyz se potkam s chvalou!! - ale hledam pomoc sobe takze pisu co je ve me - nehledam neosoupana slova...Dekuju Ti za precteni navstevu a nazor!

Petr Pan: :) jo jo - souhlas - lidi to omílají pořád dokola - počítám že je tu na tisíce děl s podobným námětem i zpracováním... Vážím si Tvé návštěvy ze země nezemě:).!...

AudreyR
06. 02. 2005
Dát tip
Princezno však to je všechno moc v pořádku:-) Není za co děkovat, ráda jsem si dílko přečetla

Petr_Pan
06. 02. 2005
Dát tip
rád jsem si počet .. :-)

AudreyR
05. 02. 2005
Dát tip
Nu, námět není zlý, ale forma mi nějak nesedí, o těch barvách nemluvě...

... tak jo ... :o)

Sic to nejni moje parketa, ale obdivuji, ja jsem kozoroh vesely a optimisticky, toto mi navozuje smutek.. Ale jinak fajn...

Stastna to hvezdinka:)! dekuju za nazor!

gho_st
04. 02. 2005
Dát tip
další bombónek od male_princezny. tenhle stav znám až důvěrně dobře. posílám ti tipa

:)... dekuji ... Porad me rozmazlujes:) si hodny! Holt musime se s tim dycky poprat:(... ...Co zbyva princezne osmele? Zvednout se a zapasit:).... Nadeje co neumira - nesmi chybet!:)

romale
03. 02. 2005
Dát tip
No, nevím, princezničko, ten začátek mě teda moc neoslovuje. Na mě příliš abstraktní, mnoho metafor, které, dle mého názoru, ubližují myšlence samotné. Takové - "Bezmocně mává nad hlavou,před chvílí bílý hadr, teď stíny má černé řasenky..." není podle mojeho gusta. V druhé části se to zlepšuje, myšlenka se stává čitelnější, no ale vcelku tak nějak skomírá. Ani bych to možná nepředělával, může mít hodnotu pro Tebe... Zkrátka nemůže se všechno líbit všem, já mám přeci jen raději ty jasnější a syrovější. Rozhodně vím, že umíš, tak se budu těšit na další... Připravuju štěkaní... Hezkou noc.

Postavička: dekuju Tva slova! sidonie: nikdo neni dokonaly:)... Je mi to lito, ale nic s tim nenadelam:)... Diky za zastaveni! hesulim: Sem rada ze se Ti libila! Dekuju za nazor! komedie: budu se snazit:)...Snad priste neco pro Tebe:)... Jehe: ja vim... za chvilu me z juhelaku vyskrtnes:(.... Uz to vidim:))... Jenze ja proste neumim psat pro ostatni:(... Pisu to co se ve me deje a jen se snazim najit spravna jeste tolik neosoupana slova kterymi bych to vystihla - bohuzel sou asi neoosoupana jen pro me:(... nekdy se zadari jindy zase ne:(.... Snad priste, se trefim ale kdyz pisu moc nepremyslim ... proste pisu.... Nicollete: Ja taky moc ne:(...:)... Sem rada ze ses stavila:)! Roland21: Bohužel nejsem psacholog abych to napsala verohodne - slovum se neda verit! Tezko budu prisahat ze myslela ... Kdyz pisu nepremyslim jak bude pusobit ... Jen sem to tak citila.......dekuju za pochvalu i navstevu!:) Croyance: :))))... jeeeeeeeeeeeeee:) Ses hodna a ja sem moc potesena:)! dekujiiiiii:) Jehe:) - ;)).... romale: trosku sem byla zblbla vsim co sem za ten den cetla -pripoustim a tak se mi to nejak smontoovalo trochu jinym smerem - myslim ze tohle neni uplne typicka princeznovska tvorba..... Vis vic nez ja:) ... diky za chvalu od Tebe me moc tesi! Zkusim najit jiny smer:).... noc sem mela hezkou - skoda jen toho budiku:(.... Dekuju Ti! Moc dekuju ze venujete cas hodnocenim mych vyplodu! Dekuju za zastaveni, nazor i tipy - Vsem!:)

nadik_k
03. 02. 2005
Dát tip
No asi se budu opakovat :-), ale nemůžu jinak než dát Malé Princezničce Tip:-))))))...

komedie
03. 02. 2005
Dát tip
spíš pro sebe než pro mě,ne, :)

Empty
03. 02. 2005
Dát tip
Já myslím, že je skvělá. Každopádně mi přijde jak dělaná pro můj klubík!

Empty
03. 02. 2005
Dát tip
a ten prolog smaž. Nechápu autory, kteří si jako prolog dají varování, že jejich báseň je špatná....

nadik: Dekuji Ti slunicko moje!:) komedie: ....:)! Empty: diky Ti ... provedu - je to pitomy! Diky moc!!!

avizko pro komediii:) spatne sem znacila:(....:)

Jeheheman
03. 02. 2005
Dát tip
ne-e z jůheláků živoucí princezny neškrtám, jenom tam asi škrtnu tu debaser, páč ta je vytvořená uměle jedním volem:o)) nesmutni a něco si z kritik vem:o) princeznidlo:o)

Postavička
02. 02. 2005
Dát tip
nemám slov až moc vypovídající

sidonia
02. 02. 2005
Dát tip
nelíbí se mi

hesulim
02. 02. 2005
Dát tip
A mně se líbí -TIP

komedie
02. 02. 2005
Dát tip
už nesmutni....ani nekřič....zkus veseleji :)

Jeheheman
02. 02. 2005
Dát tip
Ještě že mě prolog varoval:o)) chtělo by to vyházet nejomletější věci jako slzy - kapky něčeho (strachu, lásky, naděje atd..) některý myšlenky by stačilo jen trochu vyspěleji podat (duševno verše neochrání) metafory jako - ze skály se kutálí, až dopadne zasypou ji kameny, moc neohromí.. je to takový psychoterapický výplach a u těch je nejlepší nechat pár dní uležet, pak si to přečíst v jiné náladě a pak se to škrtá samo, a jestli něco zbyde, zkusit to zveřejnit:o) tak

Nicollette
02. 02. 2005
Dát tip
říkám - nevím

Roland21
02. 02. 2005
Dát tip
Myslím, že ten prolog autorka nemyslela vážně. Což mi vadí. Jinak se mi básňička líbila.

Croyance
02. 02. 2005
Dát tip
Hádej :o) Prostě je to moje gusto a obsah mne oslovuje. Omletené výrazy, neomleté výrazy, forma neforma. A basta! :o))) * A propos: Už bys konečně měla napsat něco hroznýho, abych Ti taky jednou mohla vynadat, páč zatím si tu stále jen spokojeně pobrukuju. Nakonec nám ještě začneš egovatět!!! :o)))

Jeheheman
02. 02. 2005
Dát tip
Croyance: to se neboj to ona nezačne:o) princezna: jenom dodám, to v tý závorce není návrh jak to má jako vyspěleji vypadat, (to by tomu moc nepomohlo:) jen nedoslova vypsaná ta myšlenka

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru