Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chupáč

14. 02. 2005
0
0
885
Autor
gt23

jen tak...

Pohádka o zlatém Chlupu

 

Tento rok se mumlá jen tak,

z ničeho nic vystoupila z letadla liška a zapálila si cigáro.

Následoval ji Rumburk s kočkou na zádech, nikdo neví proč ji tam měl, a nikoho nezajímá,  tak se ho ani neptáme a děláme že ho nevidíme.

Rumburk si však myslí, že má plášť neviditelnosti a tak se chová velmi, ještě jednou VELMI podivně…..Chytá se za hlavu a před pohádkovým králem dělá opičky.Blázen jeden řekl král Sýrů, když Rumburka spatřil.

To naše princezna zatím ještě spí, neví však co ji všechno dnes ještě potká.

       Já ty doktore, měl jsem říct a políbit vejce. ---její veličenstvo přichází.

A tak nějak pokračuje příběh našich hrdinů pohádkových, skřítek si vzal sněhuláka a včelka  se vdala za myš.Navždy, navždy bzučela včelka Májka.Rozešli se za rok, každý svou cestou, kdoví kde se sejdou.Trpaslíci bručeli doma, spali a neslyšeli vůbec nic, měli pro jistotu vatu v uších.

Mladá princezna zatím komunikuje se svým zahradníkem kde jinde než v zahradě, když už je jednou zahradník tak kde jinde by měl být.Je to dobrý zahradník.Placený. Bořek se jmenuje.

Princezna s rudou na čele je velmi uctívána a milována,malována nejen zahradníkem, ale i dalšími asi sto padesáti muži ročně…..máme ji všichni strašně moc rádi.Hamy mami Pa pa…to je její pozdrav něco jako dobrý den a zároveň i nashledanou.Takže se musí dávat moc dobrý pozor na výslovnost jejich slov abychom pochopily správný smysl jejich vět.

Liška DobráStružka zatím dokouřila a zapálila si další cigaretu….moc ráda kouří.

Dění na zámku nám zatím stále ovlivňuje Rumburk, který se rozhodl že bude lítat a skákat.

Král Sýrů je z něho úplně v koncích.Upozorňuje Rumburka, že ho vidí,ale ani trochu mu to nevadí…Rumburk si stále hraje na neviditelného.

Řekni mi proč, křičí skřítek, když přijde jaro_léto…..Nebreč, za chvíli bude zase zima.

Liška dokouřila….došli ji cigára.

Tak to je ve zkratce děj, který provází naše pohádkové hrdiny.A nebojte se jak to v pohádkách často bývá mají dobrý konec….jaká škoda….Tak třeba. Zima přijde a veselka bude, to je dobře pro skřítka, který stejně už nevyroste.Rumburka nakonec sežere vlkodlak ve kterého se promění král Sýrů, poté co ho Rumburk počůrá.Princezna se vdá za zahradníka a oplodí spolu spoustu ovoce, zeleniny a mražených ryb.

Jen jednou děti zatlačí oči a to když se dovědí, že liška zemřela na rakovinu plic, proto jim to raději ani neříkejme.

Papa a dobrou noc. Hamy mami Pa pa. 

 

          Hodnocení od nuly do sta. Mínus pět.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru