Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Amorres Perros

19. 02. 2005
2
0
2015
Autor
petrolej

Taky Vás někdy pěkně naštvala? Kdo to zažil, mne snad pochopí. PS: Pardon za to jedno sprosté slovo.

Láska je jako květina. Nejdřív je to jen malé poupě, které přímo čiší nevinností. Stejně jako láska. Poupátko musí sbírat sílu a vláhu, pak z něj možná vykvete nádherná květina plná síly a odhodlání růst dál a dál. Neustále chtít víc a víc krásy. Proč? Jednoduše protože je krásná a může být ještě krásnější. Nezná meze, nevidí je. Ale pak, pokud se nestane nějaký zázrak, síla lásky se vyčerpá a stejně jako květina začne pomalu stagnovat, pak uvadat, ztrácet vitalitu a energii, chcípat až uschne úplně. Dále už může být udržovaná leda tak v herbáři nebo se dokonce rozpráší v niveč, zanikne. Finito!!!

Láska je (jako) droga. Droga = kurva. Z toho plyne jediné, láska je kurva. Proč je láska jako droga? Komu z nás nejsou příjemné ty nádherné pocity, co je láska vyvolává? Snad každý kdo kdy okusil chuť beztíže, kterou zamilování se poskytuje, mi dá za pravdu, když řeknu, že je láska velice opojná záležitost. Ale pozor, přesně tohle ta svině chce. Chce vzbudit pocity pohody, tepla, vzájemné závislosti a sdílnosti. Ale to jen proto aby nevinného milovníka odzbrojila od jeho chladnokrevnosti. A pak až bude ten chudák v těch nejvyšších výšinách, ho tvrdě shodí zpátky dolů. A dřív než pochopí, co se děje, dopadne tvrdě na zem. Konec snu. Vítej zpět v realitě, nešťastníku. Nastupují nekonečné pocity bolesti, úzkosti, beznaděje a dekadence, které člověka snad každou chvíli musí zahubit. Všechno najednou tak bolí, nic se vám nechce, všechno je tak zbytečné a marné. Nastal konec světa. A tomuhle se říká absťák. Absťák po dopaminech, feromonech a dalších hormonálních sračkách, které vyvolávají ty nádherné pocity, ale zároveň závislost. Závislost na lásce. Proto není láska pouze "jako" droga. Láska je droga i v pravém slova smyslu. Amorres perros.

A přesto, není ta láska nádherná věc?

Eilil
23. 02. 2005
Dát tip
ano.. :o] vecne trable.. brilantne podane... :o] *

Eilil
23. 02. 2005
Dát tip
ano.. :o] vecne trable.. brilantne podane... :o] *

Eilil
23. 02. 2005
Dát tip
ano.. :o] vecne trable.. brilantne podane... :o] *

Myslím si, že je to hezkej překlad, doslova amorres perros = psí (podlé) lásky

gabio
21. 02. 2005
Dát tip
to dílko je nudné. Proškrtat. Na obě podobenství už dávno někdo přišel a tohle je jen přepis.

Kačírek
21. 02. 2005
Dát tip
naprostý souhlas - tohle mi v plné šíři v poslední době taky došlo, ale já si ještě na čumáček nedala a snad ještě nějakou chvíli nedám. :o)

...ma napdlo..znamena amores perros to iste aj v preklade... ...nejak mi to nesedi...

Nicollette
19. 02. 2005
Dát tip
no pokud je název podle filmu, tam šlo o to, ukázat tři druhy lásky... resp, oni to nejsou ty dři druhy, ale pokaždý ta láska byla k někomu jinýmu a selhala na jinejch věcech to že je láska kurva se ví už od pradávna, darmo nad tim mentorovat

Aymi
19. 02. 2005
Dát tip
láska není kurva .) láska je láska .)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru