Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

01 - 05

21. 02. 2005
6
0
3061

Back to basic. Kdo četl mé předchozí, tuší. Kdo ne, pozná. Nejdená se o fejeton v klasickém slova smyslu.

Nejznámější bazén v České republice byl znehodnocen. Vlétla do něj slepice. A voda je teď zakalená a špinavá, protože si do ní slepice ulevila a pořádně si u toho prdla. A zasmradila tak Grossům polovinu bytu. A pak se stoickým klidem vzala roha. Vzduchem. A policie to šetří jako urážku veřejného činitele a na cti. A pátrá.

 

Cti není nikdy dost. A proto rodiče davají děti do té školy a školky a jeslí, kde jim za dítě zaplatí nejvíce peněz. A tak Pepíčkové a Mařenky a Adámkové a Janičky s prvňáčkovskou taškou jezdí autobusem desítky kilometrů od domova a pláčou a naříkají a klepou se strachy. A rodiče jedou rozházet snadno vydělané peníze do hypermarektů a supermarktetů.

 

A cestou po dálnici se tak radují a řehní, že přehlédnou auto a kamión a autobus a sanitku před sebou. A podívají se mu do kufru a na zadní sedadla. A pak se to spočítá a dá se to do zpráv. A tuhle mají hromadnou nehodu s počtem 58 aut, a támhle strašlivou a hroznou tragédii s 86 auty, a tu zase masakr a krveprolití se 125 auty, dvanácti slony a jedním strejdou s našlapanou prkenicí. Ale hlavní přece je, že tam byla ta sanitka.

 

Ostatně ta sanitka někam musela jet. Pravděpodobně ošetřit lidi a děti a psy a kočky a krokodýly na které nečekaně a v únoru napadla sněhová pokrývka. A oni z toho dostali šok a napsali o tom do novin, A další den z toho byla kalamita a hrůza a utrpení a konec světa. A to je na trochu bílého nic víc než dost.

 

Dost bylo Lenina a Husáka a klišé a pojďme dělat něco užitečného. A tak v Americe vychovali ultra a super a moderní slepici a pustili ji do světa na zkušenou A prý umí létat a má čich na blbce a miluje vodu. A tomu já říkám vražená kombinace. A ještě že nemám bazén.


Alojs
18. 07. 2005
Dát tip
to je nářez :-) trošku šílenější než Vary, ale stále hodné mého tipu

Markel
04. 03. 2005
Dát tip
Pěkně proud Tvých slov se řítí kupředu, čtivé, humorné, neotřelé, líbilo moooc - T, taky mám ten dojem, že by si dobře početla i širší čtenářská obec, zkus to!

Jokaste
25. 02. 2005
Dát tip
Navrhuju uveřejnit i jinde než na Písmákovi :)

Díky. A napadá tě kde jinde?

Jokaste
25. 02. 2005
Dát tip
Kdekoliv, kde by se to dostalo k širší veřejnosti-teda ne, že by tady na Písmákovi nebyla. Stojí to za to, vážně. ")

Zbyhoň
24. 02. 2005
Dát tip
Forma se mi hrubě líbí, doufám, že zveřejníš další. Trošku míň se chytám s obsahem, není mi pokaždé tak úplně jasné, na co narážíš...ale to není Tvoje vina. TIP

to Zbyhoň: Díky. Abych ti to trochu osvětlil... Jestli znáš Patrika Ouředníka, českého spisovatele, který žije a píše ve Francii, tak jsem se inspiroval jeho stylem psaní. Není na škodu si od něj něco přečíst - máš to za pár hodin v sobě. Vybírám si proběhlé události v týdnu a s přidáním fikce je vtipně, ironicky popisuji. Něco je pravda a něco čistá fikce. Něco je namícháno. Jde o to se na strohé zprávy z novin, televize atd. podívat trochu jiným stylem. Jsem rád, že se líbilo. Další bude v pondělí.

ti (v)anilinová: Díky! Budu v těchto kouscích pokračovat.

Tak to je na Písmáku první fejeton, který bych se nestyděla zveřejnit. Překlepový chybičky přehlídnu - spíš k obsahu: Líbí se mi, jak se Ti povedlo skloubit několik témat dohromady (což myslím u fejetonu není neobvyklé) a dodal tomu tu správnou provokativnost. Žádný pátý přes devátý.. Sice smíchem pod stůl nepadám, ale to snad ani účelem fejetonu není, že? Vaud je holt jinej případ. :) Když dovolíš otipuju *** (ňák sem se rozepsala a přitom fejtony neumím..... :)

embiem
21. 02. 2005
Dát tip
peknej kolotoč veletoč

Gonsales
21. 02. 2005
Dát tip
zajimava smes;)

mezisvětec
21. 02. 2005
Dát tip
a ta kombinace je opravdu "vražená" ? :) a jinak dobrý, číhnu na předchozí...někdy...

to Mariana: To "a" ten text zrychluje - proto tam je. to mezisvětec: Jelikož to reaguje na dění minulého týdne, tak ty starší kousky už budou hodně neaktuální. to všem: Díky za ohlasy!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru