Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Miminko, Mimínek a jaderná bomba

22. 02. 2005
4
0
1526
Autor
Tygřík

Další příběh z cyklu.

Miminko, Mimínek a jaderná bomba

 

   Jednou přišel za Mimínkem a Miminkem prezident Klaus. Řekl jim: - Dobrý den. Musíme si u ostatních zemí vytvořit respekt. Proto jsem nařídil sehnat dostatek plutonia a uranu na výrobu atomovky. Proto jsem našel speciálním radarem pod vaším domem hodně ložisek plutonia a uranu. Proto vám chci nabídnout, že budete těžit vy. Odměna je kamion sladkostí. Berete nabídku? Miminko a Mimínek svorně odpověděli: - To beremééé!!! Klaus se rozloučil a odešel.

   Miminko a Mimínek si hned opatřili bagr a sítko. Za den neustálé práce vytěžili 2 kg uranu a 3 kg plutonia. Druhý den šli Miminko a Mimínek těžit, ale rozbilo se jim sítko! Tak se vydali pro nové, ale pak se jim rozbil plastový bagřík, který koupili v Mimínkově. Na tak velké cestování nebyli připraveni, a tak jenom seděli jako hromádky neštěstí doma se svěšenou hlavou. Ale netušili, že je Klaus furt pozoruje dalekohledem, kdyby něco potřebovali. Tak když viděl, že se jim oba nástroje rozbily, tak si našel na mapě Mimínkov a poslal tam své poskoky. Poskoci to poslali přímo z Mimínkova potrubní poštou přesně do domu Mimínkových. Miminko i Mimínek se přihnali a otevřeli „střelu“. Jásali a hned těžili a těžili, až dotěžili. Hned je navštívil Klaus a každému dal za to medaili Bílého lva za vykonané služby pro vlast. Miminko a Mimínek byli na sebe hrdí a opravili si domeček.

   A bydleli a bydleli až do další příhody!

 

KONEC

 

 


Tygřík
10. 03. 2005
Dát tip
Omlouvam se za chybu v názvu.Je to:My spy day. Tygřík

Tygřík
09. 03. 2005
Dát tip
Připravuju další 3 povídky.Jejich nazvy jsou:Miminko,Mimínek a Bulánčí havěť-Pan Šneček a genetická mutace-Im spy day.Dobré počtení a kritické nápady přeje Tygřík

Tygřík
26. 02. 2005
Dát tip
Klausovi se s tim nechtělo obtěžovat a tak je podved.Chudáci!!!

REDH0T
22. 02. 2005
Dát tip
Hm, trochu jsem se zamyslel nad vlastní tvorbou...

Wattik
22. 02. 2005
Dát tip
Možná se mýlím, ale plutonium se netěží, ale vyrábí stejně jako štěpný uran. Ale jinak, třeba jako pohádka pro malé děti, aby pochopily "světaběh" to docela ujde. Musíš ovšem počítat s tím, že se budou ptát, jestli dostali ten slíbený "kamionu sladkostí".

probe
22. 02. 2005
Dát tip
jo, kde je ten kamion sladkostí, řád není k snědku!!, teď nebudu spát.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru