Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Erogonth a sebevrah...

19. 11. 2000
0
0
1536
Autor
Erogonth

Leží tam sám a bolestí se svíjí, jak jeho život pomaloučku míjí Jak jeho bytí v nebytí se mění, jak opuští vše živé - všechno světa dění...

Mrak nad polem svou barvu náhle změní, je zelený, pak modrý, jako drak... Pak jako voda v bílou barvu zpění a kolem letí zlatý pták. Tak vidí svět a raděj oči svírá a v jeho krku vězí dlouhá, tenká škvíra... Sám sobě tuto hroznost udělal, už skoro není - i když ještě žije dál... Pak naráz v oslnivé záři, tvář stará, moudrá naň se tváří. Kdo jsi a cos to provedl ? Takhle´s život svůj pozvedl ? Všechny teď barvy změnily se a jedna jen teď září, jen fialová barva kápě se starou, moudrou tváří. To Erogonth tu v světle jasném stojí a vrukách svírá bílou magickou hůl svoji. Pak jasným hlasem promluví, muže z mdlob rázem probudí. Zaposlouchej se ! Slyš ten zpěv, a zapomeň teď na svůj hněv ! Muž zavře oči, poslouchá a cosi vztát ho ponouká. Pomalu vstane a štěstím zamrká jak holoubek na blízlé jedli zavrká. Pak prsty po hdle si sáhne, a nevěřícně hlavu zahne... po ráně ani stopa není a štěstím krev mu v těle pění. Oh Erogonthe ! Ty jsi mocný muž ! Vždyť žiji - rana není už ! Tys věděl co mi pomůže a v svět mě vrátí ! Ach myslel jsem že duše má se navždy stratí ! Však nestál už tam žádný muž a ani vítr nezapěl. Však muž pak nepřetal být šťastný už, vždyť ptáky, stromy,..duši měl !
Adanedhel
10. 12. 2000
Dát tip
Obsahově naprosto geniální..(dal bych přečíst Gekonovi). Co se týče veršů, tak je to tak na jedna mínus ( ta za poslední odstavec), ale jinak....Zase skvělé.

Skleboun
22. 11. 2000
Dát tip
jeje..dalsi z fantasy basniku...ma to dobry rymy, obcas trochu kulhajici, ale to neni nic, co by se nedalo stravit .o))

Teda Ergi to bych necekal...musim rict ze je to velmi povedene,sice sem tam nejaka slovicka trochu nesedi,ale ma to spad,rychlost,ctivost i napln...jestli budes pokracovat,zacnu mit vaznou konkurenci !!! Jen tak dal brachu :)

Erogonth
19. 11. 2000
Dát tip
Ďýk ! :)

Erogonth
19. 11. 2000
Dát tip
Omluvte prosím všichni to, pokud v mých "dílech" najdete nějaké pravopisné chyby...budu se snažiti poslat je do .... !

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru