Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Člověk bez duše

19. 11. 2000
7
0
2239
Autor
deSade

Lidský ježek v ocelové kleci, jen ruce z ní jak ostny ční, sanitku zavolali přeci, doktoři snad ho zachrání. Doktoři v bílých pláštích jedou, uzlíček masa z klece vyrvali, však zaselpeni pokrokem a vědou, nebohou duši uvnitř nechali. Snad ďábel za to modlil se, řezníci lidí pracovali hluše. Zpod jejich rukou zrodil se člověk nového věku - člověk bez duše.
Je to vazne pekne. Opat sa musim poklonit pred volnostou a spravnostou volenych slov. Basne epicke indy moc nie musim, pretoze to su ciasto paskvily. Tentokrat si ma mile prekvapil - pojde do najoblubenejsich, s tipom. PS: Myslienka je snad jasna - a velmi dobre utvorena.

Mrkvička
09. 01. 2003
Dát tip
Ach jo. To je tak hezoučké a smutné!!!! :o( T***

Irwin
22. 04. 2001
Dát tip
hele deSade ... pěkný... máš za to u mě TIP... ale podle toho nicku jsem čekal něco ,,peprnějšího" :-)

Netecka
28. 12. 2000
Dát tip
Tak tohle se nám fucked líbí, Sadíku. Být tebou píšem víc o životě a míň o lásce (viz.Neznámá...)

Pako
28. 12. 2000
Dát tip
No toto, no toto! Ty nejsi jen Sadista, ale i Srandista. HAHA. Tak dvojsmyslnou báseň jsem snad v životě nečetl!!! HAHA

Hopeless
24. 11. 2000
Dát tip
Já nekecám !!! On to tak fakt řikal ! Jen vám podlejzá, nedejte se !!! (a já se taky nedám, tohle je trochu moc B-D)

deSade
23. 11. 2000
Dát tip
Ach jo - hopeless zase trochu kecá, jako obvykle :). No,každý máte pravdu...trochu. Obecně řečeno, je to úvaha o ceně lidského života a negativních stránkách pokroku(hlavně v medicíně). Ten člověk bez duše má znamenat člověka, který nechce,nebaví ho žít,nebo si neuvědomuje sama sebe(viz dále) původní výklad děje - mimo jiných : dokážou udržet toho človíčka biologicky na živu ,ale v komatu, takže mu sice srdce tepe,dejchá, ale v podstatě to neni nic víc než jen živej preparát - odpojit ho nemůžou(=vražda) a nechat ho naživu je taky dost hustý...

Hopeless
22. 11. 2000
Dát tip
No, deSade tvrdil, že to tu vysvětlí, ale ňák se na to vyflák, tak jsem tu já. Moc už si to nepamatuju, jak mi to vykládal ... :-), ale vim, že hrozně nadával, že ste to všichni pochopili úplně blbě. Jde o to, že to má několik významům, ale ty si každej musí vyložit sám. (anebo vám je snad deSade někdy vysvětlí... snad :-)

Albireo
20. 11. 2000
Dát tip
TIP!!!

Kangi
20. 11. 2000
Dát tip
no, odnáším si odsud docela jiný výklad, který nemusí mít ani nic společného s tou neustálou nutností přenášet vše do toho hnusného materialismu

Eternal
20. 11. 2000
Dát tip
Kangi A _JiKo_ nechme to na deSade, jak nám to osvětlí. Třeba to vážně je nematerialistický výklad čehosi, co jsem nedovedl pochopit.

JiKo
20. 11. 2000
Dát tip
No já čekám

zirafka
20. 11. 2000
Dát tip
pěkné, moc pěkné...*

Eternal
19. 11. 2000
Dát tip
Volný překlad: Stala se autonehoda a jeden človíček tam zůstal, končetiny trčeli ven z trosek auta. Přijeli záchranáři a zachraňovali, přitom příroda chtěla jinak. Tělo zachránili, duše však odešla. Zakončím to větou: Co příroda zařídila, to člověku nikdy neměň. Pochopil jsem to dobře?

JiKo
19. 11. 2000
Dát tip
No paradoxně zachraňováním lidí v případech, kdy by normálně umřeli zapřičiňujeme, že sice žijí, ale jde to proti selekci kdy by měli přežít jen ti nejsilnější a nejzdravější /nemluvím jen o nehodách/.

Carodej
19. 11. 2000
Dát tip
Crash.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru