Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Černý den

23. 02. 2005
11
1
2220
Autor
Wattik

Dobrý den. Prosím vás máte černou náplň do keramického pera? Jednu bych si od vás koupil. Ale ano. Jedna mi stačí. Co prosím? Proč zrovna černou? Inu jaký život, takové písmo. Ne, vůbec mi nevadí že jste zvědavá, jen se divím že ještě někoho zajímá můj život. Ten byl krásný do 28. června. Měl jsem tenkrát necelý měsíc řidičák. Po dvoře v práci jsme jezdili snad se vším co mělo volant a kola, takže když po mě chtěli abych jel pro písek nemuseli mě přemlouvat. Při zpáteční cestě jsem na to trochu šlápl a ve městě jsem moc neubral. Za zatáčkou přecházela po přechodu maminka s kočárkem. Zastavit se mi podařilo až deset možná patnáct metrů za ní. Dodnes ji vidím. Její oči. Jak se na mě nevěřícně a vyděšeně dívají. Sesypal jsem se a z auta mě vytáhla až policie. Bylo to jako zlý sen. Obvinění, vazba, soud. Sedm let života. Víte o vězení se teď často mluví, ale pravdu, tu vám neřekne nikdo. Ve dne tam vládnou bachaři, v noci kápo světnice. Těžko říct kdo je horší. Sedm let. Vojna proti tomu byla pionýrský tábor. Tehdy jsem si přísahal že mě tam už nikdo nikdy nedostane. Potom mi život ukázal tu lepší stránku. Našel jsem si místo i bydlení. Nejprve to byl jenom podnájem, potom podnikový byt. Nakonec se objevila ona. Byla krásná, něžná a měla mě ráda. Po roce byla svatba. Ale osud tomu chtěl jinak. Jednou jsem potkal ve městě svoji bývalou lásku. Byla pořád stejně krásná, snad ještě víc než bývala. Naše setkání byla stále častější, až se jednou stalo, co se stát muselo. Vypůjčený byt a krásné, vášnivé milování. Bohužel se to manžel dozvěděl a tak, pro klid v rodině, řekla že jsem ji znásilnil. Manželka mě opustila a zítra mám soud. Tak teď víte proč černou barvu. A na co ji potřebuji? Musím napsat dopis manželce. Dnes večer si příjde pro věci. Kolik platím? Tady to máte a drobné si nechte. Já už peníze potřebovat nebudu. Na shledanou.

1 názor

Kendra
14. 10. 2013
Dát tip

TIP... není co dodat, vzalo mi to dech...


wedle_vazy
18. 03. 2005
Dát tip
t**

Griff
08. 03. 2005
Dát tip
..já být ta prodavačka, tak dám - tužku zadarmo. :) t**

harosek
01. 03. 2005
Dát tip
Zasnoubení mi nepřišlo nijak zvláštní a nepřipadá ani teď,ale tohle je naprosto skvělá věc. To jak skvěle to plyne. V žádném případě na oplátku TIP

Ragnar
24. 02. 2005
Dát tip
Tak toto hej... skvele podané... *

foxie
24. 02. 2005
Dát tip
A ještě jeden ode mně. A myslím to upřímně! :-)

REDH0T
23. 02. 2005
Dát tip
jo... ty seš život, protože to autor jen tak nenapíše TYP

REDH0T
23. 02. 2005
Dát tip
jo... ty seš život, protože to autor jen tak nenapíše TYP

inlajn
23. 02. 2005
Dát tip
TODLE JE SUPR, NEKECÁM, TIP, JASNĚŽE, A ZAJÍMAVÝ, ŽE ANI TY CHYBĚJÍCÍ ČÁRKY, JAK FURT SE DO NĚKOGO SERU, TADY "HRAJOU", NO, "LÍBÍ" BLBĚ VYJADŘUJE, ALE PŘEČET SEM NA JEDEN ZÁTAH. díky, in.

Chazzy
23. 02. 2005
Dát tip
Tada todle mě dostalo. Přitom téma není nijak originální a tudíž by se dalo na zpracovat opravdu nudně. To ovšem není tvůj případ. Gratuluju, dokážeš se podívat na všechno novým pohledem, pohledem nadaného autora. Tip-jak jinak.

cherubinka
23. 02. 2005
Dát tip
*

fungus2
23. 02. 2005
Dát tip
Povedeně napsané***

therra
23. 02. 2005
Dát tip
jednoznacne tip!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru