Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

?STORY?

25. 02. 2005
0
0
2410

Je to jenom úryvek z detektivky noir, dávám to sem proto, protože chci vědět, má-li cenu pokračovat...což posoudim z reakcí..:-)) Chcete vědět, kdo je to Jennifer? Nebo snad na co se náš, zatím bezejmenný, avatar snažil tolik nezapomenout? Tak mi prosím moc nenadávejte, a já to dokončim...:-))Je to moje první ´Dílo´ tohoto tipu, tudíž to asi má chyby, tak klidně i poraďte...dík...

Smrt. Ačkoli se to zdá na první pohled samozřejmé, při hlubším přemýšlení to působí jako paradox; neoddělitelně patří k našemu životu.

Proč paradox? Patří snad voda k ohni, zima k teplu? Je to stejný protiklad.

Každopádně smrt má tu nejbarvitější představivost. Způsobů smrti je jako zrnek písku na celé sahaře.

U mě si zatraceně vyhrála....

 

KAPITOLA I. : ZATRACENEJ DEN

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seděl sem jako každej večer u Joa v baru na rohu patnáctý a Whitersonovi, popíjel burbon s ledem a sledoval záznam zápasu yankees a white sox. Venku pršelo, byla už tma.

Bylo skoro prázdno a v jukeboxu hrály jako obvykle starý, už tisíckrát oposlouchaný vodrhovačky. Ať se to může zdát jakkoli neuvěřitelný, po dvou hodinách to omrzí. Platim nehoráznejch pět bucků a mizím domů.

Nebyl zrovna nejlepší den na procházku tak sem si zavolal taxíka. Za minutu byl před barem. Nasedám : „Barber street.“.

Řidič měl na hlavě černou kšiltovku, jak nějakej vidlák nebo řidič trucku. Auto bylo čistý, vonělo máslovejma sušenkama. Přemejšlel sem o všem možnym, hlavně sem se snažil vzpomenout na to, na co sem se ráno snažil tolik nezapomenout.

Na střechu bubnovaly kapky deště, stěrače tiše předli a rádio střídavě chrčelo, pískalo a praskalo.

To mě, hlavně po pěti panácích značně uspávalo. Když v tom, do téměř idilického momentu: „Jak se vede Jennifer?“ zeptal se mě řidič. Sem kliďas, život mě naučil leccos překousnout, ale na tohle sem byl dost háklivej. „Pardon?“, „Slyšel‘s mě siláku, slyšel. A co Denny?“.   

 

 

                                    ...to be continued...maybe...:-)


h_a_r_r_y
29. 05. 2005
Dát tip
kde mas pokracovaní? Hovado liny.. Prychy vydelavat a pak se jen flakat co:-)? To my skolaci.. to je neco jinyho..

h_a_r_r_y
05. 03. 2005
Dát tip
mohlo to byt delsi nemyslis? Abysme si mohli udelat kloudnej nahled na dilo.. Ale vypada to zajmave, vsadim se ze skonci nekde zavrenej a uvidi elfy..:-)

AHED
28. 02. 2005
Dát tip
StvN: Ano, co se týče klišé je to pravda...ale někdy jsou klišé fajn ne? rOhLiK: A nemusíš mít strach, tady tě to propere:-))

StvN
28. 02. 2005
Dát tip
Jsou fajn, když jsou vhodně použitá, což platí i o neklišé. Vhodně použitá slova.

Gonsales
28. 02. 2005
Dát tip
ale jo me se to docela libi...i kdyz nemam moc rada veci zasazeny do "baru na rohu patnáctý a Whitersonovi"..no az si prectu druhej dil tak ti k tomu reknu vic;))

StvN
26. 02. 2005
Dát tip
Proč bych mu nemohl poradit, aby se vyvaroval klišé, zbytečně rozvitým souvětím, zbytečným zájmenům, přívlastkům atd.? Takové pisatelské minimum, které zpříjemní čtení. Tady když si přečtu první větu, vim, že nemusim číst dál.

:-D...haha...rozpoutala se tady kolem toho slušná diskuse...všem díky za názory, kritiku mám rád, takže do toho děte tvrdě a nešetřete mě! ;-)

AHED
25. 02. 2005
Dát tip
stěrače předly a ještě vypilovat tu přímou řeč. Každopádně by to nakonec mohlo být zajímavé, i když tohle je příliš krátkej kousek o ničem, takže ti asi nikdo nebude schopen říct - Pokračuj! nebo Jdi od válu! Mě to připomíná takový ty začátky mýho psaní delších věcí. Sednu, chvíli něco smolim, protože ono z toho možná něco vyleze. Nakonec vždy opak je pravdou:-)) Takže o tom přemýšlej, kombinuj, fabuluj a až to bude stát za něco, vezmi to vrzni sem. AMEN

Springpeace
25. 02. 2005
Dát tip
Líbí se mi ta předkapitola. Ten úryvek z dějový části je ale zatím fakt dost o ničem, takže se dá hodnotit snad jen styl psaní: Ten je fajn. Není to sice nic novýho, takhle už psala řada autorů před tebou, ale to nevadí. Nikdo po autorech nemůže chtít, aby vymýšleli pro každé dílo nový styl psaní. Jen chci říct, že jestli chceš, aby to bylo dobrý, musíš se snažit dát tomu taky něco ze sebe. Jinak piš samozřejmě dál. Kritiky by tě měly učit a ne odrzovat, takže jestli tě to baví, piš ať jsou kritiky jakýkoli.

StvN
25. 02. 2005
Dát tip
Neni to moc dopbře napsaný, takže jestli chceš psát něco delšího, nauč se nejdřív trochu řemesla.

AHED
25. 02. 2005
Dát tip
Jenže to se naučí jedině tehdy bude-li pořád a pořád psát.

StvN
25. 02. 2005
Dát tip
Nebo tim, že si nechá poradit. Jasně, AHED, chápu, a my jsme tu vlastně od toho, abychom se psát učili.

AHED
25. 02. 2005
Dát tip
StvN (mimochodem jsou to slovenské televzní noviny???): Psát se člověk fakt dokáže naučit (je k tomu sice nezbytná potřeba nějakého toho talentíku, ale jde to...kdosi mi to tuhle řikal na nějakým večírku...jo Viewegh aha:-) Prostě to chce hodně číst, koupit si zvláštní notýsek a když tě napadne, myšlenka, slovo, věta hned poznamenat a pracovat s tím dál...prostě pilovat a pilovat, k tomu si koupit Pravidla českýho pravopisu a trochu naštudýrovat přímou a nepřímou řeč...a když to má nápad, zápletku a rozuzlení...voillá! Příběh je tu...A tohle může být dobrý příběh, když bude mít tu myšlenku, ale na styl psaní my poukazovat pouze můžeme, ale nevím jak bys chtěl chudákovi autorovi radit...jakože tohle napiš takhle a tohle zas takhle? neee...to musí on sám...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru