Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

02 - 05

28. 02. 2005
8
0
4119

Světový mír a procházky po molu a úsměvy a přetvářka a strojená radost. A tohle všechno potřebuje romská miss k úspěchu a slávě a titulní straně v novinách. A stejně tomu bude i u miss české a ruské a maďarské a slovenské. A porotci se podívají a uslintnou si do klína uznale pokývají hlavou a uznají dívčí půvab a hlavně inteligenci.

 

Méně inteligentní je pokus strašidélka Grosse navázat spolupráci a kamarádství s komunisty. Levicová vláda je jako každá jiná a navíc má každý práci a radost ze života a frontu na maso. A vzhledem k tomu, že za nedlouho a brzo bude každého všechno a nikoho nic, půjdu si s chutí zaplavat do Grossova bazénu.

 

Ani vody jako v bazénu by ale nepomohlo českému dobrodruhovi, který omylem a neúmyslně zapálil chilský národní park. A tak to chodí, když děti neumějí zacházet s otevřeným ohněm a zapalují si cigarety a doutníky a trávu v lesoparku.

 

Do lesoparku na Slovensku se šli projít dva milenci. A drželi se při tom za ruce a vyměňovali si zamilované pohledy a šeptali si slůvka lásky. A pak se zastavili a hladili a líbali se. Ale poté jeden druhému řekli, co se jim nelíbí a co by chtěli na tom druhém změnit. A tak ze Slovenska odjížděli Putin i Bush nespokojeni a zklamáni z tohoto nečekaného rozpadu jejich milostného vztahu.

 

U nás je však podle posledního zvířecího a průzkumu nejmilovanější osobou tatík Klaus. A je to proto, že když byl zvolen, tak věděl za kým jít a komu vlézt pod sukýnku a kde orodovat. A teď mají komunisté dvacet procent a místa ve sněmovně a na úřadech a u soudů a v zastupitelstvích a u policie a v Zoo. A pan prezident srší strojenou radostí a přetvářkou a úsměvy a procházkami po molu a nic na světě si nepřeje víc než světový mír.


Alojs
18. 07. 2005
Dát tip
možná je tam více témat, ale i v téhle formě to dokáže uspokojit. *

gabio
19. 03. 2005
Dát tip
juj, dobre a vystizne napsany. Kdyby ses venoval jednomu tematu, mozna by to dopadlo jeste lip. Ale jo, Tlesk tip

To loannes: Díky. To "a" je tam schválně tolikrát. Patří to k stylu psaní.

Markel
04. 03. 2005
Dát tip
Moc pěkné počteníčko - T, taky občas zapolitikařím :-))) Jaro zas tluče na vrata a je skoro jisté že země je zas kulatá jak tvrdí optimisté Škatule škatule hejbejte se hraje zas špička národa a světě div se v jiných dresech než původní byla dohoda

Zbyhoň
03. 03. 2005
Dát tip
A poď do klubu, sám se tam asi nedáš :o)

Zbyhoň
02. 03. 2005
Dát tip
Mě se tenhle styl taky velice zamlouvá, ať žije glosa! Lakonická věta a v druhé větě pointa, toť cesta k mému obdivu :o) TIP a pokračuj!

to Zbyhoň: Díky moc! Sám mám tenhle styl hodně rád a těší mě, že se líbí i tobě.

Vaud
28. 02. 2005
Dát tip
Teď zrovna čtu fejetony od Michala Horáčka (O české krvi otců vlasti) a vidím, že některá politická témata mají život jepičí, jakkoliv Horáček píše dobře. Tvoje dílko se mi líbí, ale jsou to spíš glosy. Dal bych přednost jednomu tématu vypointovanému ve vší své absurditě. A to ty umíš! I tak jsem se pobavil. Posílám tip.

to Mariana: Díky. Já politiku taky moc nemusim, a proto o ní radši ironicky píšu, než nadávám a mlátim hlavou do stěny. to Vaud: Máš pravdu, že to je spíš glosa než fejeton. Má to prvky z obou. Inspiroval jsem se stylem Patrika Ouředníka a moc se mi tenhle styl zamlouvá, takže hodlám pokračovat. A je to taková jednohubka - každý týden shrnu ten předchozí. Díky a měj se!


Držpata
28. 02. 2005
Dát tip
všechny části jsou dobře napsané i vypointované a všechno je to (bohužel) pravda... t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru