Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Třesky plesky hromy blesky

03. 03. 2005
0
1
1207
Autor
Aery

Tento fejeton je z našeho školního časopisu, jak určitě záhy pochopíte

Protože se nám pomalu, ale jistě blíží léto, mohla by si ta šťouravější polovina čtenářů právě teď zaťukat na čelo a časopis s mým článkem zahodit, nejlépe však roztrhat či dát sežrat psovi (pokud pesana nemáte, půjčím.Tomu našemu Humáč velice chutná –pozn.autora).
Ale prosím, nedělejte to. Můj článek se nebude týkat žádných živelných pohrom a katastrof!! Uznejte, hromy a blesky mohou přece létat i úplně odjinud. Od spolužáka, kterému jste zapomněli vrátit sešit a on se nemá jak naučit na písemku (fakt promiň, Zuzi, to nebylo úmyslný ), přes mladšího sourozence, od kterého byste koneckonců ani nic jiného než hromy a blesky nečekali (všem milým mladším sourozencům se tímto omlouvám, mluvím za sebe), až po tu protivnou starou paní v autobuse, kterou jste nepustili sednout (nemám nic proti důchodcům, ale proč musí jezdit na nákup vždycky právě v dobu, kdy školáci a studenti cestují za vzděláním?)
Jo, ne každý den je procházka růžovým sadem. A nenechte se zmást, že jsem vyjmenovala jen tři z asi milionu faktorů – hromových, bleskových. Všechno je ve skutečnosti ještě mnohem horší, než se zdá (jojo, ten Murphy má něco do sebe).
Někdy se totiž hromovládcem můžete stát vy sami. Stačí málo (u choleriků fakt hodně málo, flegmatikům se, pravda, musí trochu pomoct) a i to nejlepší pivo (navrhuji Gambrinus, je někdo proti?) by vám vaše vypěnění mohlo závidět. A od už vypěnění není daleko k těm oblíbeným hromům a bleskům. Někdy se, zcela výjimečně, přidají i třesky a plesky, a to už je pak, pane, hurikán .
A pozor, jedna dobrá rada na závěr!!! Už naše babičky říkávaly, že kytičkám a zvířátkům se lépe daří za pěkného počasí, o lidech nemluvě. Tak hromy a blesky radši nechte doma, sluníčko je hezčí… 

1 názor

Tomaszlosin
03. 03. 2005
Dát tip
Trapárna. Ani jednou jsem se nezasmál, předvidatelné vtipy. Chybí tomu "fejetonovost". Ale JE to aspoň fejeton, většina rádoby fejetonů zde ani fejetony nejsou!!!

misicka
03. 03. 2005
Dát tip
no mě se to docela líbí..chtěla jsem si přečíst nějaké tvoje dílko, ale kde nic tu nic..tesim se na nejakej tvuj fejeton

Jestli můžu radit, tak uber závorky a přidej vtip a plynulost textu. Ale já to znám - radí se lehčeji, než se činí. Hodně štěstí!

cooba
03. 03. 2005
Dát tip
není to vůbec zlej nápad. příště bez těch vlastních glos v závorkách... si myslím já:)

Tomaszlosin
03. 03. 2005
Dát tip
Asi narážíš na "fejetonovost"!! Jenže ta se podle mě nedá definovat!! Ta z díla buď čpí, nebo nečpí. A tady ji já necítím!! Ale někdo kdo má citlivější, nebo prostě jinak naladěný "čich" ji cítit může!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru