Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zápisník šílence I.

01. 03. 2005
2
0
1529
Autor
Dave_Zw

Je. Vynoril se z niceho a najednou tady je. Je tu zase. Takto se vynoruje po celou vecnost. Ted zrovna je. Nekdy taky neni. A on je vlastne toto vsechno dohromady. Nedohlednes na dno jeho duse. Je to studna, pod jejimz dnem zacina jeji okraj.

Je tma a slabe prsi. Jsem smutny. Mozna je to tim destem, nebo cim, zkratka je to tak. Myslim ze jsou kolem me nejake domy a nejspis jdu po mestske dlazbe. Je mi zima. Udesna hrozna priserna zima. Beznadejna zima kolem me.
    Nevidim mesto ale vlhkou cernou masu kameni okolo. Neni na tom nic zajimaveho. Jen kamen. Kamen je obcas meky lidmi, kteri mi nekdy prekrizi cestu. Nebo ja jim.
    Premyslim, jestli muzou cloveku zmrznout ocni bulvy. Budou se otacet? Jenze to je blbost. Prsi, tudiz nemuze mrznout. Jenze me to tak pripada. Mam necitlive prsty na rukou. Mam ztuhle prsty na nohou. Kam mam jit?
    Nikdy bych si nepriznal, ze me muze vadit postupne umrzani. Je to prece zkusenost jako kazda jina nebo ne? Pri postupnem umrzani se da maximalne umrznout docela, nebo snad ne? "Blbce!" Zarvala meluzina a hned ztichla. Okolo projel muz na koni. Cernem koni. Asi ho dal nabarvit na cerno. A pak lak. Nebo mel ten kun metalizu? Proc jsem si nevsiml? Maji kone lak nebo metalizu? "Blbce!" zarvala meluzina a rvala mi pritom vlasy z hlavy. Jeste ze zadne nemam.
    Casto myslim na bledemodre nebe jake je nad oceanem. I kdyz je daleko, stejne na nej myslim. To mu nemuze vadit. Mori ani nebi nemuze nic vadit. More Te muze maximalne utopit, priteli. A nebe? Z neho muzes spadout na zem. Na mestskou dlazbu. Anebo kamkoliv jinam. Treba na zadek. "Vtipalku!" zasmala se Anna a usnula, i kdyz nemohla spat, protoze uz spala. Anna byla mrtva. Anna byla mrtva panna. Anno, mrtva panno, mas smysl pro humor? Mas smysl pro muze co maji humor? Anna me neslysi. Anna se mi jenom smeje. Bosa naha mrtva Anna. Chudak mala..


hola, smutné, místy pošetile bláznivé, nebo spíš hlubší ve svojí neuchopitelné podstatě. Interpretace děl mě vždycky štvaly, nikdo přeci nemůže bezpečně říct, co tím autor chtěl říct, smysl má myslím jen vyjádření vlastní reflexe... Mám rád úsměv očí, které Vědí

Fairiella
01. 04. 2005
Dát tip
Mně se to líbí, bratru, nějak podezřele moc zdařilé (tím nemy¨slím, že bys psal žvásty, ale tohle je vážně hooodně dobrý):-) ale ten konec jsem taky moc nepochopila... Dám ti Tip

Amanda
02. 03. 2005
Dát tip
No ten konec s Annou jsem tam teda moc nepochopila a jestli pochopila tak me znechutil... jinak se mi moc libi hledani se a melancholie, kterou v tom citim...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru