Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Autobus v závěji aneb Kdo to vlastně jsou páni tvorstv?

02. 03. 2005
0
0
1218
Autor
Cheetah

\"Žena je jako lilie: jemný muž se jí neodváží dotknout, ale přijde osel a sežere ji.\" F. La Rochefoucauld \"Muž je ten, kdo stiskne zuby a vyhrne si rukávy.\" Perské přísloví

Každý musel jet někdy autobusem, pro méně snášenlivé jedince je to absolutní hnus, všude cítíte jen nějaké pachy (a tím nemyslím pouze značkové parfémy...) a jste nuceni si do svého intimního pásma pustit cizí lidi, protože oni si tu cestu přeci jen také zaplatili.

Zvláště v létě berou člověka v autobuse mdloby z cizího potu, jehož majitel nad vámi visí jak nějaká opice a také tak páchne. Jezdit autobusem je ............ požitek!

Tyto "úžasné" radovánky jsou občas narušeny mimořádnými poruchami samotného autobusu nebo v zimě velmi časté: sněhovými kalamitami. A tak tedy můžeme odhalit charakter našich vždy "cool" zákazníků ČSAD.

Autobus zapadne v půli své cesty do sněhové závěje, motor řve, kola se protáčí a řidič šílí. Klasický scénář......Po určité době marných snah vyprostit autobus, požádá řidič, aby někdo šel tlačit. Několik lidiček se zvedne a jde. Zbytek se ani neobtěžuje zvednout svá pozadí ze sedadel kvůli odlehčení vozidla, ale ještě mají srandu z těch několika dobrovolníků, co se snaží. Co je podle mě vrcholem, je skutečnost, že 40% lidí tlačících jsou holky, zatímco někteří "páni tvorstva" se ani neobtěžují vylézt z autobusu. Pokládám si tedy otázky: "Co jsme za společnost? Kam se poděli gentlemeni? Kde zmizeli opravdoví chlapi?" Zřejmě vymřeli, neboť podle všeho je to velmi ohrožený druh. Ptáte se, co je pak 49% naší populace? Vážení, jsou to umělé náhražky za 100% přírodní esenci, která vymizela. To, že si na sebe někdo hodí dlouhou mikinu s kapucí, koupí si o pět čísel větší kalhoty, jejichž rozkrok má až kdesi u kotníků, mluví hlubokým hlasem (tohle však nemusí být vždy pravda, někteří nestihli ani za padesát let jaksi odmutovat) a jakýmsi záhadným omylem je mu dovolen přístup na pánské záchodky, z něj ještě nedělají skutečného chlapa. Toto je však zaměření na mladší generaci, ale ta starší také nestojí o moc víc. Většinou jsou to stálí štamgasti některé z přilehlých hospod, a když ne, rozhodně jim to nebrání v ignoraci belhajících se babiček autobusem, a i nadále sedí na zadku, jen hlavu otočí na druhou stranu. Když se tak chovají dospělí, jak se pak může mladá generace chovat jinak?

Nikterak zvlášť feminismu neholduji, ale jak je vidět, co si ženská neudělá sama, to nemá......


Cheetah
04. 03. 2005
Dát tip
To máš pravdu: lepší být tím krkem, co otáčí hlavou :-)

Makča
04. 03. 2005
Dát tip
cheetah: no tos to vzala hodně šmahem:-(

Přeno
02. 03. 2005
Dát tip
Tak chcete teda rovnost nebo ne?

Přeno
02. 03. 2005
Dát tip
Vissel_: A na co jsou teda talentovanější ženy? Skoro se mi až zdá, že vycházíš z axiomu "muži nejsou lepší než ženy" a cokoliv, co tomu odporuje, není pravda, protože to je v rozporu s tímto axiomem.

Gonsales
02. 03. 2005
Dát tip
glassy:muzi ze jsou spolehlivejsi??:D...nerikam ze zeny jsou buhvijak spolehlivy ale u muzu se slovo spolehlivost snad ani nemuze sklonovat...a nebo znam spatny predstavitele muzu;))

Přeno
02. 03. 2005
Dát tip
Já: "vycházíš z axiomu 'muži nejsou lepší než ženy'" Vissel_: "mýlíš se, z toho opravdu nevycházím. vycházím z absurdity tvrzení, že jedno pohlaví je obecně lepší než druhé." :D - tak to mě fakt pobavilo. (Pro případ, že by sis toho nevšimla: nepřipadá ti, že to skoro až totéž?)

Přeno
02. 03. 2005
Dát tip
Vissel_: prašť jako uhoď...

Andulka
02. 03. 2005
Dát tip
"Nikterak zvlášť feminismu neholduji, ale jak je vidět, co si ženská neudělá sama, to nemá......" ...ja naopak jsem vdecna, co feministky pro nas udelaly....napriklad to, ze muzeme volit, ze si zena muze zvolit jestli se venovat rodine, ci kariere, ze nam bojuji za rovnost v zamestnani....atd...atd. Ostatne muj obdiv patri kazdemu, kdo se snazi o spravedlivost nejen pro sebe, ale i pro ostatni....:-) Mas sice pravdu v tom, ze co si zena neudela, tak nema...:-))) ale mnohem jednodussi je.....byt tim krkem...a tocit s hlavou jak zrovna potrebuje...:-))))

Přeno
02. 03. 2005
Dát tip
glassy: to zas aspoň vyrovnává možnost muže prostě odejít a nechat ženě dítě na krku. Jak bys postupovala v případě, kdy matka chce potrat a otec ne, popř. matka ne a otec ano?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru